Kreiranje različitih zaglavlja i podnožja stranice za parne i neparne stranice

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Zaglavlja i podnožja su podrazumevano ista na svakoj stranici u programu Word. Kod izveštaje i knjižice često želimo nešto različito na levoj i desnoj strani dokumenta.

Postoji drugi metod da izbrišete ili promenite zaglavlja ili podnožja sa jedne stranice. Dodavanje brojeva stranica? Pročitajte Dodavanje različitih brojeva stranica u različitim odeljcima.

 1. Kliknite dvaput na oblast zaglavlja ili podnožja (blizu vrha ili dna stranice) da biste otvorili Alatke za zaglavlje i podnožje.

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Različite neparne i parne stranice.

  Opcije zaglavlja i podnožja stranice

 3. Na jednoj od neparnih stranica, kliknite na oblast zaglavlja ili podnožja koje želite da promenite i zatim kliknite na strelicu ispod Zaglavlje stranice ili Podnožje.

  Grupa „Zaglavlje i podnožje stranice“

 4. Ovde postoji nekoliko rasporeda za korišćenje, uključujući i neke rasporede izlistane izričito za neparne ili parne stranice. Pomerajte se i zatim kliknite na onaj koji želite i uredite tekst.

  Parni i neparni rasporedi zaglavlja

 5. Možete da otkucate tekst, a zatim ponovite korake od 3 do 5 za parne stranice.

 6. Za povratak na telo dokumenta kliknite na dugme Zatvori zaglavlje i podnožje stranice

  Dugme za zatvaranje zaglavlja i podnožja stranice

 1. Izaberite stavke Uredi dokument > Uredi u programu Word Online ako već niste otvorili dokument kako biste ga uredili.

  Uredi u programu Word Online

 2. Kliknite na Umetni > Zaglavlje & Podnožje.

  Dugme „Zaglavlje i podnožje“

 3. U beloj oblasti koja se pojavljuje na vrhu oblasti dokumenta izaberite stavke Opcije > Različite parne i neparne stranice.

  Opcija „Različite parne i neparne stranice“

 4. Otkucajte tekst za koji želite da se pojavljuje na parnim stranicama.

 5. Izaberite stavku Neparne stranice, a zatim otkucajte tekst za koji želite da se pojavljuje na neparnim stranicama.

  Oblast zaglavlja i podnožja neparne stranice

 6. Da biste nastavili sa uređivanjem dokumenta, kliknite na sivu oblast dokumenta. Imajte u vidu da tokom uređivanja nećete videti zaglavlje ili podnožje.

 7. Da biste videli kako će dokument izgledati sa novim zaglavljem i podnožjem, izaberite stavke Prikaz > Prikaz za čitanje.

  Dugme „Prikaz za čitanje“

Kreiranje odd i čak i zaglavlja i podnožja stranica u dokument koji još uvek ne koristi zaglavlja ili podnožja

 1. Odaberite stavku u numerisanoj neparnim brojem stranicu, kao što su na prvoj stranici dokumenta.

 2. Na kartici Umetanje , u grupi Zaglavlje i podnožje , odaberite zaglavlja ili podnožja.

  Slika trake u programu Word

 3. U galeriji zaglavlja i podnožja stranica, odaberite stavku dizajn sa oznakom (Neparna stranica), na primer Austere (Neparna stranica).

 4. U okviru Zaglavlje i podnožje alatke, na kartici Dizajn , u grupi Opcije potvrdite izbor u polju za potvrdu Različite parne i neparne stranice .

 5. U okviru Zaglavlje i podnožje alatke, na kartici Dizajn , u grupi Navigacija odaberite Sledeći odeljak Slika dugmeta da biste prešli na kursor na zaglavlje ili podnožje stranice za parne stranice.

 6. U okviru Zaglavlje i podnožje alatke, na kartici Dizajn , u grupi Zaglavlje i podnožje stranice odaberite zaglavlja ili podnožja.

 7. U galeriji zaglavlja i podnožja stranica, odaberite stavku dizajn sa oznakom (Parna stranica), na primer Austere (parna stranica).

Ako je potrebno, možete da oblikujete tekst u zaglavlje ili podnožje stranice tako što ćete izabrati tekst i koristite opcije oblikovanja na traci sa alatkama Office Fluent Mini. Ako želite da se prebacite na drugi unapred definisano zaglavlje ili podnožje stranice, ponovite ove korake i izaberite drugi zaglavlja ili podnožja iz galerije.

Kreiranje odd i čak i zaglavlja i podnožja stranica u dokumentu koji već ima zaglavlja ili podnožja

 1. Kliknite dvaput na oblast zaglavlja ili podnožja.

 2. U okviru Zaglavlje i podnožje alatke, na kartici Dizajn , u grupi Opcije potvrdite izbor u polju za potvrdu Različite parne i neparne stranice .

  Postojeće zaglavlje ili podnožje je sada podešen na neparnim stranicama samo.

 3. U okviru Zaglavlje i podnožje alatke, na kartici Dizajn , u grupi Navigacija odaberite Sledeći odeljak Slika dugmeta da biste prešli na kursor na zaglavlje ili podnožje stranice za parne stranice, a zatim kreirajte zaglavlje ili podnožje stranice za parne stranice.

Takođe pogledajte

Brisanje ili promena zaglavlja ili podnožja sa jedne stranice

Dodavanje različitih brojeva stranica ili formata brojeva različitim odeljcima

Dodavanje slika u zaglavlje ili podnožje

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×