Kreiranje rasporeda na stranicama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Rasporedi na stranicama pomažu u određivanju ukupnog vizuelnog identiteta Web stranice.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Kreiranje rasporeda na stranici

Pregled

Novi raspored na stranici možete da kreirate na osnovu tip sadržaja koji kreirate, a nakon toga uredite sadržaj stranice u skladu sa vašim potrebama.

Raspored na stranici koji se oslanja na tip sadržaja utvrđuje vrstu sadržaja koja može biti uskladištena na stranicama koje koriste taj raspored. Sadržaj stranice skladišti se u poljima na stranici. Prilikom prikazivanja ili uređivanja stranice, sadržaj se prikazuje u kontrolama polja.

Tip sadržaja koji je povezan sa rasporedom stranice definiše određen skup kolona koje će biti dostupne u rasporedu stranice i tip sadržaja koji kolone mogu da sadrže, kao što je jedan red ili tekst, hiperveza ili slika. Tipovi sadržaja se prvo definišu centralno u galeriji tipa sadržaja lokacije za lokaciju. Tipovi sadržaja koji su definisani na nivou lokacije nazivaju se tipovi sadržaja lokacije.

Tip sadržaja može da ima nekoliko različitih rasporeda na stranici. Ako je administrator lokacije to omogućio, korisnik može da odabere neki od rasporeda na stranici za bilo koji određen tip sadržaja ako je za njega definisano više rasporeda na stranicama.

Vaš raspored na stranici mora da bude kompatibilan sa master stranom koja je povezana sa tim rasporedom. Master strana može biti fiksno kodirana za određenu master stranu ili master stranu koja može da koristi određenu sintaksu za utvrđivanje master strane koju treba koristiti za vreme izvršavanja.

Rasporedi na stranicama i master stranicama rade zajedno da biste kreirali prezentaciju na Veb stranicu. Rasporedi na stranici sadrže kontrole polja i Veb segmenata. Master stranice sadrže kontrole koje se dele preko više rasporeda na stranici, kao što su za navigaciju, pretrage ili željena opcija jezika višejezičkih lokacija.

Svi rasporedi na stranicama i master strane skladište se na najvišem nivou SharePoint lokacije za kolekciju lokacija, u biblioteci dokumenta pod nazivom „Galerija master strana i rasporeda na stranici“. Ova biblioteka dokumenta podržava kreiranje verzija i tokova posla, tako da, na primer, možete da ustanovite tokove posla za raspored na stranici ili odobrenje master strane.

Napomena: Podrazumevano je da program Microsoft Office SharePoint Server 2007 kreira galeriju master strana za svaku lokaciju, međutim, vi možete da kreirate samo nove stranice sa rasporedima na stranicama koji su skladišteni u galeriji master strana na najvišem nivou lokacije u kolekciji lokacija.

Vrh stranice

Kreiranje rasporeda na stranicama

 1. Na na Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme Izmeni sve postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku Galerije kliknite na vezu Galerija master strana i rasporeda na stranici.

 3. Na stranici „Galerija master strana“, kliknite na strelicu na dugmetu Novo, a zatim kliknite na vezu Raspored na stranici.

 4. U odeljku Pridruženi tip sadržaja, u polju Grupa tipova sadržaja izaberite grupu na kojoj želite da se zasniva raspored nove stranice.

 5. U polju Ime tipa sadržaja izaberite ime za tip sadržaja koji želite da povežete sa rasporedom na stranici.

  Napomena: Lista imena tipova sadržaja zavisi od opcije koju ste izabrali u polju Grupa tipova sadržaja.

 6. Za povezivanje sa ovim rasporedom na stranici možete da kreirate novi tip sadržaja.

  Kako?

  1. U odeljku Pridruženi tip sadržaja kliknite na vezu Kreiraj novi tip sadržaja lokacije.

  2. U odeljku Ime i opis upišite ime i opcionalno opis novog tipa sadržaja lokacije.

  3. Sa liste Izaberite nadređeni tip sadržaja iz izaberite grupu na kojoj želite da se zasniva novi tip sadržaja.

   Napomena: Grupa „Specijalni tipovi sadržaja“ sadrži tipove sadržaja čijim se dodavanjem menja ponašanje liste ili biblioteke.

  4. Sa liste Nadređeni tip sadržaja izaberite nadređeni tip sadržaja na kome želite da zasniva tip sadržaja.

   Prilikom kreiranja novog tipa sadržaja koji ćete povezati sa rasporedom na stranici, možda ćete želeti da kreirate novi tip sadržaja koji je podređen tipu sadržaja stranice ili tipu sadržaja koji se izvodi iz tipa sadržaja stranice.

   Napomena: Lista nadređenih tipova sadržaja zavisi od opcije koju ste izabrali u prethodnom koraku.

  5. U odeljku Grupa odaberite da li da uskladištite ovaj novi tip sadržaja lokacije u postojeću grupu ili u novu grupu.

  6. Kliknite na dugme U redu.

   Tip sadržaja lokacije: Pojaviće se na novu stranicu ime tipa sadržaja. Možete da odaberete opcije na ovoj stranici da biste dodatno definisali novi tip sadržaja.

 7. U odeljku Naslov i opis rasporeda na stranici upišite ime URL adrese, naslov i opis za ovaj raspored na stranici.

 8. U odeljku Oznake varijacija izaberite oznaku varijacije za koju je namenjen raspored na stranici.

  Kako?

  1. U polju Dostupne oznake izaberite oznaku varijacije koju želite da povežete sa rasporedom na stranici.

  2. Kliknite na dugme Dodaj.

  3. Ponovite korake 1 i 2 sve dok ne izaberete sve oznake varijacija koje želite da povežete sa novim rasporedom na stranici.

 9. Kliknite na dugme U redu.

Napomena: Raspored na stranici možete da uređujete pomoću Web alatke za kreiranje koja je kompatibilna sa Windows SharePoint Services uslugom, kao što je Microsoft Office SharePoint Designer 2007. Više informacija potražite u pomoći za program Office SharePoint Designer 2007.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×