Prijavljivanje

Kreiranje prilagođenog oblika kombinovanjem

Važno : Ovaj članak je mašina prevedeno, vidimo Odricanje odgovornosti. Molim vas pronađite Engleska verzija ovog članka ovde za svoje preporuke.

Željeni oblik ponekad nije uključen u ugrađene ili podrazumevane oblike. Kada se to dogodi, možete objediniti oblike da biste dobili novi oblik. Takođe možete koristiti opciju „Uredi tačke“ da biste oblik izmenili u željeni oblik.

Objedinjavanje oblika

Objedinjavanje oblika

  1. Izaberite oblike za objedinjavanje.

  2. Na kartici Oblikovanje alatki za crtanje izaberite stavku Objedinite oblike, a zatim izaberite željenu opciju.

    Opcija „Objedinjavanje oblika“ na kartici „Oblikovanje alatki za crtanje“

Korišćenje tačaka za uređivanje za promenu oblika

  1. Kliknite dvaput na oblik da biste ga promenili.

  2. U okviru alatke za crtanje Format kartica, kliknite Umetanje oblika > Uredi oblik > Uredi tačke.

Komanda „Uređivanje tačaka“ kojoj se pristupa iz opcije „Uređivanje oblika“ na kartici „Oblikovanje alatki za crtanje“

  1. Povlačite crne tačke za uređivanje kako biste promenili oblik. Bele pravougaone tačke za uređivanje koristite za menjanje zakrivljenosti linije između dve crne tačke za uređivanje.

Tačke za uređivanje na obliku

Lakše je da koristite uređivanje tačaka ako oblik nije popunjen ili ako nema stil. Boju popune ili druge efekte dodajtenakon što završite.

Savet : Možete gledati video koja prikazuje različite načine da koristite da biste uredili poena. Iako je kreiran u prethodnoj verziji programa PowerPoint, to je vrlo detaljan i proces je isti.

Ponovno korišćenje prilagođenog oblika u drugom Office programu

Ako kasnije želite da koristite oblik, kliknite desnim tasterom miša na njega i kliknite na dugme Sačuvaj kao sliku.

Da biste umetnuli sliku u neki drugi program, izaberite stavke Umetanje > Slike, pronađite sliku i kliknite na dugme Umetni.

Vrh stranice

Napomena : Mašinsko prevođenje Odricanje odgovornosti: ovaj članak je preveden od strane kompjuterski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašine prevodi da pomogne engleski govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologije. Jer u članku bio mašina prevedeno, to mogu da sadrže greške u vokabular, sintaksu i gramatiku.Da li su vam ove informacije koristile?

Kako da je poboljšamo?

Kako da je poboljšamo?

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!