Kreiranje prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da kreirate prilagođene prikaze biblioteke dokumenata da biste prikazali stavke na način koji ima smisla za vas. Na primer, možete izabrati kolone koje želite da prikažete i rasporedite ih po redosledu koji želite. Možete i sortiranja, filtriranja i grupisati stavke za kreiranje prikaza koji odgovara vašim potrebama. Kada završite, samo dajte ime za prikaz i sačuvajte je. Veza ka prilagođeni prikaz će se pojaviti u meniju "Prikaz" u gornjem desnom uglu stranice biblioteke dokumenata tamo gde ste kreirali prikaz.

Načini za kreiranje prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata

Koristite jednu ili više na ispod metoda da biste kreirali prilagođeni prikaz biblioteke dokumenata. Kada završite, možete da imenujte prikaz i sačuvajte je. Veza ka sačuvani prikaz će se pojaviti u meniju prikaz biblioteke koju ste kreirali prilagođeni prikaz.

 1. Idite do biblioteke dokumenata u kojoj želite da kreirate prilagođeni prikaz.

 2. Na stranici dokumenta "Biblioteka", kliknite + ili + Dodaj kolonu.

 3. Da biste kreirali i dodali novi tip kolone da biste uključili u prilagođeni prikaz, izaberite tip kolone koje želite da dodate, dajte ime i bilo koje druge podatke potrebno i kliknite na dugme Sačuvaj. Ako imate biblioteku vlasnik ili administratorske dozvole za biblioteku gde želite da kreirate i Dodavanje novog tipa kolone, kliknite na dugme još … da biste otišli na stranicu "Postavke biblioteke", gde možete da kreirate i da biste dodali druge tipove kolona. Više informacija o kreiranju i dodavanje drugih tipova kolona potražite u članku Kreiranje prikaza.

  Izaberite kolone za prikaz u biblioteci dokumenata

 4. Da biste izabrali kolone koje želite da se pojavi, kliknite na dugme Prikaži/sakrij kolone, izaberite kolone da biste prikazali ili sakrili i zatim kliknite na dugme Primeni.

  Prikaz liste Uređivanje biblioteke dokumenata

Napomena: Da li ekran izgleda drugačije od ovoga? Administrator može imati klasični režim podešavanje na biblioteku dokumenata. Ako je tako, pogledajte članak Kreiranje prikaza.

 1. Na traci naslova stranica sa bibliotekom dokumenata, kliknite + ili + Dodaj kolonu.

 2. Kliknite na dugme Prikaži/sakrij kolone na dnu liste.

  Izaberite kolone za prikaz u biblioteci dokumenata

 3. U oknu za Uređivanje prikaza kolone , izaberite kolonu sa liste i ili prevucite i otpustite ili koristite nagore ili nadole strelice da biste promenili redosled kojim će se pojaviti kolone.

  Raspoređivanje kolone u biblioteci dokumenata

 4. Kada završite uređivanje kolone, kliknite na dugme Primeni.

  Napomena: Da li ekran izgleda drugačije od ovoga? Administrator može imati klasični režim podešavanje na biblioteku dokumenata. Ako je tako, pogledajte članak Kreiranje prikaza.

 1. Na stranici biblioteke dokumenata, postavite pokazivač na ime kolone koju želite da sortirate i kliknite na strelicu nadole pored imena kolone.

  Sortiranje prikaz biblioteke dokumenata u sistemu Office 365

 2. Izaberite jednu od opcija dva sortiranja na vrhu liste menija da biste sortirali stavke u biblioteci dokumenata. Dostupne opcije zavisiće od toga tipa podataka kolone. Na primer, kolonu Izmenjeno tako što ćete je sortirano po abecednom redu dok kolonu Izmenjeno je sortirano po datumu, starije ka noviji ili noviji za starije verzije. Takođe možete da sortirate po veličini, manja veće ili veće za manje.

 1. Na stranici biblioteke dokumenata, postavite pokazivač na ime kolone koju želite da filtrirate i kliknite na strelicu nadole pored imena kolone.

 2. Izaberite stavku Filtriraj po , a zatim izaberite vrednost koju želite da koristite za filtriranje stavki u filteru po tabli. Samo stavke koje se podudaraju sa vrednošću da ste odabrali zatim pojaviće se na listi.

  Izaberite koje vrednosti ili vrednosti koje želite da filtrirate.

 3. Takođe možete izabrati stavku Otvori filter okno Na dugme Otvori filter okno .

  Dokument okno "filter"

 4. Da biste uklonili filter, na naslov kolone, i zatim izaberite stavku Obriši filtere.

 1. Na stranici biblioteke dokumenata, postavite pokazivač na ime kolone koju želite da izvršite grupisanje po i kliknite na strelicu nadole pored imena kolone.

 2. Izaberite stavku Grupiši po da biste grupisali stavke u biblioteci dokumenata po koloni izabrali.

  Grupa biblioteke dokumenata za prikaz u sistemu Office 365

 3. Da biste uklonili grupisanje, ponovo kliknite na dugme Grupiši po .

 1. Kad kreirate prilagođeni prikaz, u * će se pojaviti sledeći ime prikaza u gornjem desnom uglu stranice biblioteke dokumenata da bi se ukazalo na prikaz izmenjen.. Da biste sačuvali promene, izaberite stavku Opcije prikaza , a zatim kliknite na dugme Sačuvaj prikaz kao.

  Kliknite na dugme Sačuvaj i sačuvate novi ili ažurirani prikaz

 2. U okviru Sačuvaj kao otkucajte ime za prikaz, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Veza ka prilagođeni prikaz će se pojaviti u meniju prikaz biblioteke koju ste kreirali prikaz i na * nestaće.

Postavljanje podrazumevanog prikaza za biblioteku dokumenata

Da biste podesili podrazumevani prikaz za biblioteku dokumenata, idite na prikaz koji želite da postavite kao podrazumevani, a zatim u meniju "Prikaz" izaberite stavku Postavi trenutni prikaz kao podrazumevani .

Izmenite prilagođeni prikaz biblioteke dokumenata

Da biste izmenili prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata, pogledajte članak Uređivanje prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata.

Brisanje prilagođenog prikaza za biblioteku dokumenata

Da biste izbrisali prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata, morate imati biblioteke vlasnik ili administratorske dozvole za biblioteku kojoj želite da izbrišete prilagođeni prikaz. Pročitajte članak Brisanje prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata za korake za brisanje prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×