Kreiranje prilagođenih rangiranje modela pomoću rangiranje Model Podešavanje aplikacije

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako standardni modeli rangiranja SharePoint 2013 ne zadovoljava stepenu zahteva da imate, možete da kreirate prilagođene rangiranje modela. Uz rangiranje Model Podešavanje aplikaciju, možete da učinite lakše nego ranije. Aplikacija obezbeđuje korisnički interfejs za kopiranje postojećeg rangiranje modela, sudija rezultata za skup upita, dodavanje ili uklanjanje ranga funkcije i prilagodite debljine od ovih funkcija. Na kraju, možete da procenite promene i da objavite novi model rangiranja kada budete zadovoljni sa rezultatima.

U ovom članku

Zašto kreirati prilagođene rangiranje modela?

Dobijanje aplikacije za SharePoint Online

Nabavite aplikaciju za SharePoint Server 2013

Kreiranje prilagođenih rangiranje modela – glavni koraci

Korak 1: Kopiranje postojećeg rangiranje modela i dajte mu ime

Korak 2: Dodavanje skupu procenu

Korak 3: Suditi za upite u skupu rezultata

Korak 4: Dodavanje ranga funkcija i podesili debljine

Korak 4a: Dodavanje funkcija rank

Korak 4b: Podešavanje na debljina

Korak 5: Procena promene

Korak 6: Objavljivanje model rangiranja

Više informacija o rangiranje i modeli rangiranja

Zašto kreirati prilagođene rangiranje modela?

U većini slučajeva, rangiranje modela u sistemu SharePoint Server 2013 i SharePoint Online obezbeđuju rezultat dobre pretrage rangiranje, a možete takođe da utičete rangiranje rezultata pretrage sa pravilima za upite. Međutim, ako imate određeni stepenu potrebno za rezultate pretrage koji ne obezbedite standardne rangiranje modela, možete da kreirate prilagođene rangiranje modela.

Ovo su neke tipična upotreba slučajevima:

 • Dodali ste određene upravljano svojstvo koje mislite da bi trebalo da utiče na rangiranje stavki na lokaciji.
  Primer: prodavnice hrane dodala novog upravljanog svojstva „bez glutena” i želi da se uključi ovo upravljano svojstvo u rangiranje izračunavanja rezultata pretrage.

 • Želite da date jednu ili više upravljanih svojstava u standardni model rangiranja veći stepen rangiranje od postaje podrazumevano.
  Primer: kompaniju za računovodstvo želi Excel radne sveske (tip datoteke) da ima viši debljine rangiranje od dobiju kada koristite standardnu rangiranje model.

  Važno : Kreiranje prilagođenih rangiranje modela je radije složene i koje ne treba da ovo blago. Za dobar rezultat, očekujete da uložim vremena na zadatke kao što su sudeжi veliki broj upita.

Saznajte više o rangiranje i rangiranje modela:

Dobijanje aplikacije za SharePoint Online

 • Instalirajte aplikaciju tako što ćete pratiti korake u članku Dodavanje aplikacije na lokaciju.

 • Koristite opciju za Preuzimanje aplikacije iz SharePoint prodavnice .

 • Da biste koristili aplikaciju, morate biti administrator SharePoint Online.

Nabavite aplikaciju za SharePoint Server 2013

Važno : Preporučujemo da instalirate SharePoint Server 2013 kumulativnu ispravku koji će biti objavljen u marta 2014. Ako koristite Model rangiranja pretrage sa dve faze linearni(koji su dodati u kumulativnoj ispravci za avgust 2013)kao osnovni model za prilagođene rangiranje modela će biti lakše ponovno podešavanje i prilagođavanje rangiranje modela.

 • Instaliranje aplikacije i pripremite SharePoint farme da biste omogućili aplikacije pomoću istih standardne procesa za sve SharePoint Server 2013 aplikacije: Instaliranje i upravljanje aplikacijama za SharePoint.

 • Da biste koristili aplikaciju, morate biti administrator aplikacije usluge pretrage.

Kreiranje prilagođenih rangiranje modela – glavni koraci

 • Kliknite na ikonu aplikacije Podešavanje aplikacije je Model rangiranja da biste otišli na početnu stranicu aplikacije.

Pratite ove osnovna koraka za kreiranje prilagođenih rangiranje modela. Očekuje se napred i nazad između različitih korake možete precizno da podesite modela.

 1. Kopiranje postojećeg rangiranje modela i dajte mu ime

 2. Dodate skup procenu

 3. Sudim rezultata za upite u skupu

 4. Dodavanje funkcija za ranga i podesili debljine

 5. Procena promene

 6. Objavljivanje model rangiranja

Korak 1: Kopiranje postojećeg rangiranje modela i dajte mu ime

Kada pokrenete aplikaciju, videćete listu svih dostupnih rangiranje modela. Pri prvoj upotrebi, to će biti skup standardne rangiranje modelima isporučena uz SharePoint. Ovi modeli rangiranja označene su zasnovali modelai samo radnje dozvoljeno, za Kopiranje. Da biste kreirali prilagođeni rangiranje modela, kopirajte postojećeg modela, a zatim izmenite kopiju. Neki modeli koje su kreirane pomoću aplikacije su označeni ne osnovni model, a to možete i da uredite, Objavljivanjeili Brisanje.

Većinu standardnih modeli rangiranja isporučena sa SharePoint imaju linearni fazu i neuro fazu. Sa ovom aplikacijom, samo možete prilagoditi linearni fazu model rangiranja kao linearni fazu lakša za podešavanje i prilagođavanje.

Preporučujemo da koristite Model rangiranja pretrage sa dve faze linearni kao osnova za prilagođeni rangiranje modela.

 1. Na listi postojeće modele rangiranje izaberite model koji želite da kopirate.

 2. Kliknite na strelicu sa desne strane i izaberite stavku Kopiraj.

 3. Na stranici Uređivanje model rangiranja , otkucajte ime za novi model rangiranja.

 4. Izaberite izvor rezultata koji želite da testirate upita za.

Korak 2: Dodavanje skupu procenu

Možete da dodate jednu ili više procena postavlja model rangiranja. Sud podešavanje obično se sastoji od upita koji su popularni, upiti koje su važne za preduzeća ili upite koji trenutni model rangiranja ne obrađuje dovoljno dobro. Na stranici Uređivanje model rangiranja , u okviru sudija upita, odaberite stavku Dodaj procena postavi.

 1. Na stranici Uređivanje procena skup Odaberite neke od sledećih opcija:

Opcija

Opis

Uvoz sudi upita

Ako već imate skup upita i oznake za dokumente vraćena za upite, možete da ih uvezete. Odaberite datoteku za otpremanje, a zatim kliknite na dugme Uvezi upita.

Uvoz datoteke mora biti tipa XML sa šemom sledeće:

<QuerySet Name="testRM - JudgementSet">
<Query QueryString="query1" >
<Judgements>
<Document Url="docUrl1" Label="Excellent" />
<Document Url="docUrl2" Label="Good" />
<Document Url="docUrl3" Label="Fair" />
<Document Url="docUrl4" Label="Bad" />
</Judgements>
</Query>
</QuerySet>

Četiri oznake možete da koristite da biste naznačili kako je to poželjno rezultata za upit: odlično, dobro, sajami pogrešni.

Dodavanje probali upita

Ako pretrage je bio aktivan na lokaciji, možete da imate aplikacije izaberite nasumični skup upita iz postojećeg upita evidencije. Aplikacija će izabrati upite koji su najpopularnijih.

Navedite broj upita da uzorak u polje i kliknite na dugme Dodaj upita.

Ručno dodavanje upita

Otkucajte upite direktno u aplikaciji, jednog upita po liniji, a zatim izaberite stavku Dodavanje upita.

Ovaj način možete da dodate sve upite ili možete ručno da dodate više upita za postojeći skup upita.

 1. Ako ste uvezli osuрena upita sa oznakama, kliknite na dugme gotovo da biste sačuvali procena skup.
  Ako ste dodali upita iz evidencije upita ili ručno, možete osudujete upiti, pogledajte 3.

Da biste se uverili da je važnost metrika su pouzdani indikatori za model rangiranja koji će je dobar za određenu lokaciju, proverite sledeće:

 • U dijalogu Podešavanje procenu su odgovarajuće upiti. Više upita i još osuрena dokumente u prvih 10 za ove upite, bolje.

 • Postoji predstavnik mešavinu iz opsega upita očekujete da ćete imati.

Korak 3: Suditi za upite u skupu rezultata

Sada da prođemo kroz sve upite i procena rezultate za svaku od njih. Utvrdite kako relevantne ili poželjno poseban dokument u indeksu je kao rezultat pretrage za određene upit. Više važnih ili poželjno mislite dokumenta, viša rangirane listi očekuje se.

Napomena : Ako ste uvezli već sudi upite u prethodnom koraku, rezultati već imate ocena i možete da preskočite ovaj korak.

 1. Na stranici Uređivanje procena skup za svaki upit, kliknite na tekst upita i odaberite stavku sudija rezultate.

 2. Na stranici Proveri upita , videćete dva skupa rezultata Uporedni prikaz: Rezultati sa osnovnim modelom i rezultata pomoću trenutne modela. Pre nego što izvršite željene promene na novi model rangiranja, skupovima dva rezultata će biti isti.

  • Za svaki rezultat procena rezultat i dajte ocenjivanja (oznaka) tako što ćete odabrati zvezdica, broj od 1 do 5. Jedna zvezde opcija „Raskinute veze”, može se koristiti za dokumente ne možete da pristupite.

   Kada ste izvršili prvu round promena model rangiranja, možete da uporedite dva skupa rezultata Uporedni prikaz u ovom prikazu. Uporedite trenutnu model rangiranja sa osnovni model ili na poslednju sačuvanu verziju prednosti novog modela. Tako da možete da procenite efekat različitih prilagođavanja koje ste napravili.

 3. Kada ste ocenili sa za rezultate upita, kliknite na sledeći upit da biste nastavili kroz procenu skup.

 4. Kliknite na dugme gotovo da biste sačuvali skup.

Kada ste pregledali i izračunat upiti u skupu procenu, videćete procena pokriće za taj set. Nakon što ste izvršili promene u model, možete da vidite koliko stepenu je unapredila uz novi model rangiranja za različite procena skupove.

Ova kolona

Prikazuje sledeće informacije

Tekst upita

Upiti u skupu procenu.

Procena osiguranje

Procenat URL adresa dokumenta u trenutnom prvih deset koje su ocenili.

Napomena : Stepenu metrika pouzdana je samo kada proceni pokriće je visoka. Da biste povećali pokriće, sudija od rezultata za upit.

Rangiranje važnosti u odnosu na bazi

Nakon što ste izvršili promene u model rangiranja, ova slika prikazuje koliko stepenu je unapredila za upit sa novi model rangiranja u odnosu na osnovni model. Ako je rezultat 0.00%, postoji razlike između dva modela za upit. Ako je rezultat negativan, smanjila važnost.

Protiv sačuvanu modela

Aplikacija će je zadržati radne verzije model rangiranja dok radite na njoj. Možete da uporedite trenutne radne verzije na poslednju sačuvanu verziju novi model rangiranja.

Ova slika prikazuje koliko stepenu ima poboljšane ili zajedno sa trenutne verzije modela u odnosu na poslednju sačuvanu verziju.

Metrika koje zanimaju korišćene u aplikaciji je „Zanemarili kumulativne dobitak” izračunava za prvih pet rezultate.

Korak 4: Dodavanje ranga funkcija i podesili debljine

Kada kopirate postojećeg rangiranje modela, novi model rangiranja sadrži isti ranga funkcije i debljina kao osnovni model. Možete da dodate još Upravljana svojstva kao dodatne funkcije rank, uklanjanje postojećih funkcija ili podesili debljine postojećih funkcija.

Napomena : Možete da odaberete samo upravljanih svojstava koja su već kreirani i konfigurisan. Upravljanje upravljanih svojstava, kao što su kreiranje novih ili ih pretraživanja ili može sortirati, da biste je izvan opsega za ovu aplikaciju.

Korak 4a: Dodavanje funkcija rank

 1. Na stranici Uređivanje model rangiranja , u okviru Opcije Dodaj i melodija, kliknite na dugme Dodaj funkcije da biste prilagodili.

 2. Na stranici Dodavanje rangiranje funkciju da biste prilagodili izbor između ove tipove ranga funkcije:

Rangiranje tipa funkcije

Opis

Predloženi funkcija na osnovu osuрena upita

Aplikacija može predložiti funkcije da biste dodali kada funkcija vektora uklonjene za dovoljan broj osuрena dokumente. Predlozi će biti ranga funkcije koje imate jake korelacije (negativne ili pozitivne) sa stepenu jugdements dao automatsko podešavanje. Ova opcija je dostupna samo kada pokrenete automatsko podešavanje na ovom modelu rangiranja bar jednom. Pogledajte više informacija o automatizovanim podešavanje u nastavku ovog članka.

Pretraživanja tekst upravljana svojstva

Odaberite upravljano svojstvo će se koristiti u rezultatu pretrage rangiranje izračunavanja.

Ako izaberete kada je blizu upita termina u svojstva vrednost je važno, kasnije možete uneti blizina debljina za željenu funkciju. Aplikacija koristi varijante isExact = 1 i isDiscounted = 1.

Može sortirati numeričke upravljanog svojstva

Takođe se naziva statične ranga funkciju.

Upravljano svojstvo mora biti tipa ceo broj. Aplikacija koristi razumno transformacija.

Odaberite upravljano svojstvo i unos podrazumevane vrednosti za svojstvo. Podrazumevana vrednost će se koristiti ako stavke nema vrednost izričito postavljene.

Može sortirati svojstvo sa određenu vrednost

Takođe se naziva bucketed statične ranga funkciju. Odaberite upravljano svojstvo i unesite podrazumevanu vrednost za svojstvo.

Ima vrednost:ovaj broj je određene moru koji je koji se podešen.

Funkcija iz osnovni model rangiranja

Koristite ovu opciju da biste podesili debljine postojećih funkcija. Izbor između postojećih ranga funkcija.

 1. Kliknite na dugme Dodaj funkcije. Ponovite korake da biste dodali dodatne opcije da biste prilagodili. Izabrani ranga funkcije prikazane su na stranici Uređivanje model rangiranja .

Takođe možete da uklonite funkcije iz modela.

Pročitajte više o ranga funkcije i agregatnih funkcija rank u Prilagođavanje modeli rangiranja da biste poboljšali važnosti u sistemu SharePoint 2013.

Korak 4b: Podešavanje na debljina

U početku, nove funkcije imaju nula debljina, osim postojeće ranga funkcije iz osnovni model. Da biste dali rang funkcije različitih weigth, možete da koristite automatsko podešavanje ili ručno podešavanje.

Automatsko podešavanje:

Sa automatizovanim Podešavanje procenu za svoju organizaciju procena se koriste za automatski podesi debljine funkcije na način koji će pokušati da biste povećali važnost. Popularni opcija je dostupna kada imate najmanje 10 upita sa najmanje 10 procenu. Imate više procenu, što više pouzdan automatsko podešavanje.

 • Na naAutomatsko podešavanje karticu, kliknite na dugme debljina Autotune .

  Napomena : Autotune opcija uključuje mnogo prouzrokovaće i možda će biti potrebno oko 5 minuta za procenu skup 10 upita.

Ručno podešavanje:

Sa ručno podešavanje, možete da postavite ili promenite debljina ranga pojedinačne funkcije. Izbegavajte veoma velike vrednosti (negativne ili pozitivne).

 1. Na kartici ručno podešavanje , Podešavanje ili promena debljine za funkciju tako što ćete uneti ili promeniti vrednost u polju debljina .

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj debljina da pokrenete procenu na svim skupovima procena povezana sa ovom modelu.

 3. Procena promene, pogledajte članak korak 5.

Korak 5: Procena promene

Aplikacija omogućava vam da proverite kako model prilagođene rangiranje menja važnosti. Ovo je posebno korisno za upite, uzmite u obzir important.

Važno : Kada kreirate prilagođenu rangiranje modela, to utiče na sve upite koji koriste taj model rangiranja. Testirajte efekat model rangiranja prilagođene na veliki broj upita.

 • Otkucajte upita u okviru uzorak upita ispod ručno podešavanje liste da biste videli rezultate određenog upita. Možete da uporedite rezultate sa osnovni model ili model poslednju sačuvanu levo i rezultate trenutni modelom desno. Sud ako želite da podesite sa ove stranice možete dodati upita.

 • Efekat određenu postavku može da proveri i tako što ćete pokrenuti procenu na proceni skupu. Na listi skupova procenu u okviru sudim upita, kliknite na strelicu sa desne strane skup i odaberite stavku Proveri važnosti iz menija.

Napomena : Promena debljine ranga funkcije uticaće na naručivanje rezultata, polažući nadu da pružite poboljšane važnost. Kao rezultat preraspoređivanja, nove dokumente koje nisu se još uvek ocenjuju možda unesite prvih 10 rezultate upita. Ako se to desi, procena pokriće vrednost idu za procenu skup i možda ćete morati da obezbedite dodatne procenu.

 • Kada završite dodavanje, uklanjanje i Podešavanje funkcije, sačuvajte promene. Novi prilagođeni rangiranje model je prikazana na listi dostupne rangiranje modela koji ste počeli od. To je označen kao ne osnovni model.

Korak 6: Objavljivanje model rangiranja

Novi model rangiranja koji će je podrazumevano dostupni za lokaciju gde ste dodali u aplikaciju. Ako želite da koristite prilagođeni rangiranje modela šire, morate da je objavite.

 1. Sa liste Izaberite model rangiranja kliknite na strelicu sa desne strane i odaberite stavku Objavljivanje iz menija.

 2. Odaberite nešto od sledećeg:

  • Trenutne lokacije (dostupno podrazumevano)

  • Trenutni kolekcije lokacija

  • Sve kolekcije lokacija
   (za SharePoint Online: vlasnika. Za lokalne: sve aplikacije usluge pretrage.)

 3. Kliknite na dugme Objavi.

Kada objavite rangiranje modela, dobićete GUID koji identifikuje model rangiranja. Možete da koristite GUID u pretragu, na primer kada konfigurisali Veb segment rezultata pretrageili da programski postavite svojstvo RankingModelId upita.

Više informacija o rangiranje i modeli rangiranja

SharePoint Online:

SharePoint Server 2013:

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×