Kreiranje prilagođene liste prikaza u sistemu SharePoint Online

Kreiranje prilagođene liste prikaza u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da kreirate različite prikaze SharePoint liste da biste organizovali i prikazali samo jednog dela podataka, kao što su određenih kolona. Ako kreirate više prikaza, možete da kreirate podrazumevani prikaz. Takođe, možete da kreirate prikaze sa različitih tipova prikaza (standardna lista sa podacima, Gantovog grafikona, kalendar i Access). Na kraju, možete napraviti ličnog prikaza koji samo vi možete da vidite (koji zahteva nivo dozvole za doprinos ili višem nivou i) ili javnog prikaza za sve osobe da biste videli (koji zahteva dozvole za Dizajniranje nivoa ili noviju verziju).

Kreiranje prilagođene liste prikaza

Napomena : Da li ekran izgleda drugačije nego u primerima? Administrator može imati klasični režim postavite na listi ili koristite stariju verziju. Ako je tako, pogledajte članak Kreiranje, promena ili brisanje prikaza liste ili biblioteke. Ako ste vlasnik liste, vlasnik lokacije ili administrator, pogledajte članak Prebacivanje podrazumevanog iskustvo za liste ili biblioteke dokumenata iz novih ili klasični korake da biste podesili podrazumevani iskustva.

 1. U u aplikaciji pokretanje Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , kliknite na dugme SharePoint, pronađite i idite na lokaciju i zatim otvorite listu. Ako ne možete da pronađete na listi, kliknite na dugme postavke Ikona „Postavke“ , kliknite na Sadržaj lokacije, a zatim otvorite listu.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  Kreiranje novog prikaza od početka

  1. Na komandnoj traci kliknite na dugme Opcije prikaza Ikona opcija prikaza liste , a zatim izaberite stavku upravljanje prikazima.

   Ako opcija prikaza Ikona opcija prikaza liste nije vidljivo, uverite se da su za uređivanje liste ili niste izabrali jednu ili više stavki. Takođe, možda nemate dozvolu. U tom slučaju, obratite se Office 365 administratora ili vlasnika lokacije ili liste.

  2. Pređite na 3.

  Kreiranje novog prikaza zasnovanog na trenutnoj prikaz i prikaz tipa

  1. Na komandnoj traci kliknite na dugme Opcije prikaza Ikona opcija prikaza liste .

   Ako opcija prikaza Ikona opcija prikaza liste nije vidljivo, uverite se da su za uređivanje liste ili niste izabrali jednu ili više stavki. Takođe, možda nemate dozvolu. U tom slučaju, obratite se Office 365 administratora ili vlasnika lokacije ili liste.

  2. Kliknite na dugme Sačuvaj.

  3. Unesite novo ime, a zatim kliknite na dugme u redu.

  4. Ponovo kliknite na dugme Opcije prikaza Ikona opcija prikaza liste , a zatim kliknite na ime prikaza koji ste upravo kreirali.

  5. Na dnu stranici "postavke", u grupi Prikazikliknite na ime prikaza koji ste upravo kreirali.

  6. Idite na korak 6.

 3. Na dnu stranice postavke, izaberite stavku Kreiraj prikaz.

 4. Na stranici Tip prikaza , odaberite tip prikaza, koja otvara stranicu za kreiranje prikaza za taj tip prikaza. Najčešći tipovi prikaza su Standardnom prikazu i prikazu lista sa podacima. Podrazumevano, možete da uredite samo jednu stavku odjednom u Standardnom prikazu , ali možete da uredite mnogo stavki odjednom u prikazu lista sa podacima. Međutim, možete privremeno promeniti Standardni prikazPrikaz lista sa podacima pomoću brzih uređivanje Ikona brzog uređivanja liste .

  Važno : Kad odaberete tip prikaza, ne možete ga promeniti, ali možete da kreirate još jedan prikaz sa tipom drugačiji prikaz. Više informacija potražite u članku tipovi prikaza možete da odaberete.

 5. U polju Ime prikaza upišite ime za vaš prikaz.

 6. Izaberite stavku Postavi ovaj prikaz podrazumevani ako želite da bude podrazumevani prikaz za listu. Samo javni prikaz može da bude podrazumevani prikaz.

 7. U odeljku Korisnici , u okviru Korisnici prikazaizaberite stavku Kreiranje ličnog prikaza ili Kreiraj javni prikaz. Kreiranje ličnog prikaza kada želite da prikažete samo za sebe. Kreiranje javnog prikaza kada želite da sve korisnike na listi da ga vide.

  Napomena : Ako je stavka Kreiraj javni prikaz onemogućena, nemate dozvole za Dizajniranje nivoa ili noviju verziju.

 8. U odeljku Kolone izaberite kolone koje želite u prikazu, a obrišite kolone koje ne želite da se pojavljuju. Pored brojeva kolona izaberite redosled po kom želite da se kolone pojavljuju u prikazu.

 9. Promenite druge postavke prikaza, kao što je Sortiranje i Filtriranje, a zatim kliknite na dugme u redu na dnu stranice. Više informacija potražite u članku Uređivanje prikaza liste u sistemu SharePoint Online.

Možete da odaberete tipovi prikaza

Prikaz
tip

Opis

Primer

Standardna   

Prikazuje na listi stavki za jedan red smenjuju. Standardni prikaz je podrazumevano za većinu tipova lista.

Standardni prikaz za listu

Podataka –
list
   

Prikazuje stavke sa liste u koordinatnoj mreži, slično kao u unakrsnoj tabeli. Ovaj prikaz, poznat i kao brzi prikazu za Uređivanje , može da bude korisno ako imate da biste uredili velikom broju stavki na listi u isto vreme.

Brzi obrazac za uređivanje za listu

Gantovog grafikona   

Prikazuje stavke sa liste u trakama koje prate napredovanje. Prikaz Gantovog grafikona može pomoći pri upravljanju projektima. Ovaj prikaz, na primer, možete da koristite da biste videli koji zadaci se preklapaju i da vizuelizujete ukupno napredovanje. Da biste koristili ovaj prikaz, na listi mora da sadrži kolone sa datum početka i datum završetka.

Gantov prikaz

Kalendar   

Prikazuje na listi u formatu sličnom kalendara. Možete da primenite dnevni, nedeljni ili mesečni prikaz u ovom formatu. Ovaj prikaz može da bude korisno ako želite da vidite stavke na listi hronološki. Da biste koristili ovaj prikaz, na listi mora da sadrži kolone sa datum početka i datum završetka za stavke kalendara.

Prikaz kalendara

Pristup   

Koristi Microsoft Access da biste kreirali obrasce i izveštaje koji su zasnovani na listi. Morate da imate instaliran program Microsoft Access.

Kreiranje prikaza pomoću programa Microsoft Access

Ostavite komentar

Ažurirani oktobar 31, 2016

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×