Kreiranje prezentacija

Kreiranje prezentacije u programu Microsoft PowerPoint počinje od dizajniranja osnovnih elemenata, a obuhvata još i dodavanje novih slajdova i sadržaja, biranje raspored, prilagođavanje dizajna slajdova promenom šema boja ili primenom različitih predložak dizajna, kao i kreiranje posebnih efekata kao što su animirani efekti zamene slajda. Informacije koje slede odnose se na opcije koje su vam dostupne kada pristupite kreiranju prezentacije.

okno zadatakaNova prezentacija u programu PowerPoint omogućava da kreiranje prezentacije otpočnete na više načina. To su:

  • Prazna prezentacija.     Nova prezentacija sadrži slajdove na koje nije primenjen skoro nikakav dizajn ni boje.

  • Postojeća prezentacija.     Nova prezentacija se pravi na osnovu prezentacije koju ste već napisali i dizajnirali. Ova komanda kreira kopiju postojeće prezentacije – možete slobodno da promenite dizajn i sadržaj kako biste ga prilagodili nameni nove prezentacije.

  • Predložak dizajna.    Nova prezentacija se pravi na osnovu PowerPoint predloška koji već sadrži osnovu dizajna, fontove i šemu boja. Ne morate da koristite samo predloške koje PowerPoint podrazumevano nudi nego i one koje ste sami kreirali.

  • Predlošci sa sugerisanim sadržajem.    Pomoću čarobnjaka za automatski sadržaj primenjuje se predložak dizajna koji sadrži sugestije za tekst na vašim slajdovima. Ovaj tekst možete da zamenite odgovarajućim tekstom.

  • Predložak na Web lokaciji.    Prezentacija se kreira korišćenjem predloška koji se nalazi na nekoj Web lokaciji.

  • Predložak na lokaciji www.microsoft.com.    Predložak se bira iz Microsoft Office galerije PowerPoint predložaka koja sadrži i dodatne predloške. Oni su raspoređeni prema tipu prezentacije.

Umetanje sadržaja iz drugih izvora

Možete da umećete i slajdove iz drugih prezentacija ili tekst iz drugih aplikacija, kao što je Microsoft Word.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×