Kreiranje poslovnog kontakta u Menadžeru za poslovne kontakte

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Poslovni kontakt je osoba sa kojom radite u preduzeću ili organizaciji, odnosno nezavisni vlasnik ili agent.

Savet : Poslovni kontakti će automatski biti uključena u adresaru. Da biste ih videli, u meniju Alatke , kliknite na dugme Adresar. Na listi Adresara , kliknite na dugme Poslovnih kontakata. Više informacija o adresaru potražite u članku Dodavanje ili uklanjanje adresara.

zapis o poslovnom kontaktu možete kreirati na sledeće načine:

 • Popunite obrazac poslovnog kontakta

  1. U meniju Menadžer za poslovne kontakte izaberite stavku Poslovni kontakti, a zatim na traci sa alatkama Standardna kliknite na dugme Novo..

  2. Preostali deo obrasca popunite koristeći prikaze Opšte, Detalji, Istorija ili Korisnički definisana polja.

   Napomena : Možete da prilagodite obrasce poslovnih kontakata tako što ćete dodati korisnički definisana polja. Koristite ovo da biste dodali informacije koje su specifične za svoje preduzeće. Korisnički definisana polja su dostupne samo ako vi ili neko od članovima tima prilagodili ovaj obrazac.

  • Da biste dobili pomoć dok unosite informacije u obrascu, kliknite na dugme Dobijanje pomoći iz centra za pomoć za Office 365 pomoći

 • Dodavanje kontakta iz Outlook kontakata fascikle

  1. Na dnu okno za navigaciju, kliknite na dugme Slika dugmeta Liste fasciklida biste prikazali Listu fascikli

  2. Na Listi fascikli, kliknite na znak plus pored Ličnih fascikli i Programa Business Contact Managerda biste razvili i prikaz liste fascikli.

  3. U oknu za navigaciju, u oknu Lične fascikle izaberite stavku Kontakti.

  4. Na listi kontakata , izaberite kontakt koji želite da dodate, a zatim je prevucite u fasciklu " Poslovni kontakti ", u okviru Menadžer za poslovne kontakte.

   Kontakt se premešta u fasciklu "poslovni kontakt".

  • Savet : Kada vam neka osoba pošalje e-poruku koja sadrži elektronsku vizitkartu, moći ćete da kliknete desnim tasterom miša na vizitkartu i dodate je Outlook kontaktima. Nakon toga, da biste vizitkartu dodali poslovnim kontaktima, izaberite je i prevucite u fasciklu Poslovni kontakti.

 • Kreiranje poslovnog kontakta iz zapisa

  1. U meniju Menadžer za poslovne kontakte izaberite stavku Nalozi.

  2. Desnim tasterom miša kliknite na kontakt s kojim želite da povežete poslovni kontakt, postavite pokazivač na stavku Kreiraj, a zatim izaberite stavku Novi poslovni kontakt za nalog.

   Neke informacije iz zapisa naloga automatski se dodaju zapisu poslovnog kontakta.

  3. Popunite obrazac Poslovni kontakt.

  4. Kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori.

   Savet : Drugi način kreiranja i povezivanja zapisa poslovnog kontakta na osnovnu zapisa naloga jeste otvaranje zapisa naloga. U odeljku Poslovni kontakt kliknite na dugme Dodaj. Kliknite na dugme Novo, a zatim popunite obrazac za poslovni kontakt.

 • Kreiranje zapisa poslovnog kontakta iz e-poruke

  1. U prijemnom poštanskom sandučetu kliknite na e-poruku.

  2. Na traci sa alatkama Menadžera za poslovne kontakte kliknite na dugme Automatsko povezivanje e-pošte.

   U dijalogu Automatsko povezivanje e-pošte biće potvrđen izbor u polju za potvrdu pored e-adrese.

  3. Kliknite na dugme U redu.

  4. Ako želite da proverite da li je kreiran zapis poslovnog kontakta, u meniju Menadžer za poslovne kontakte izaberite stavku Poslovni kontakti, a zatim potražite ime ili e-adresu koju ste dodali.

   Savet : Da biste se uverili da je e-poruke i sa ovim poslovnim kontaktom obuhvaćeni u istoriju komunikacije za ovaj zapis u e-poruci, u grupi Programa Business Contact Manager kliknite na dugme Automatsko povezivanje e-pošte.

 • Uvoz kontakata iz fascikle Kontakti programa Outlook

  1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Uvoz i izvoz, a zatim izaberite stavku Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

  2. Kliknite na dugme Uvezi datoteku, a zatim kliknite na dugme dalje.

  3. Kliknite na fasciklu sa kontaktima programa Outlook, a zatim kliknite na dugme dalje.

  4. Sledite uputstva u čarobnjaku za Uvoz poslovnih podataka i izvoz .

   Da biste dobili pomoć za dovršavanje stranice čarobnjaka, kliknite na dugme Pomoć na toj stranici.

   Napomene : 

    1. Kada uvezete Outlook kontakte u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, samo informacije o kontaktu se uvozi; Prilozi i liste distribucije nisu uključeni.

    2. Da biste uvezli određene kontakte iz Outlook fasciklu sa kontaktima, u Oknu za navigaciju, u okviru Ličnih fascikli, kliknite dvaput na stavku Kontakti, a zatim prevucite jedan ili više kontakata u fascikli za Poslovne kontakte .

    3. Uvoz poslovnih podataka i čarobnjaka za izvoz nije moguće koristiti za uvoz u datoteku rezervne kopije kreirane pomoću Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2003. Umesto toga, vraćanje u prethodno stanje datoteku pomoću funkcije baze podataka za vraćanje u prethodno stanje u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook 2007. Dodatne informacije potražite u članku Vraćanje u prethodno stanje u bazu podataka Menadžera za poslovne kontakte.

  Napomene : 

  • Mogućnost kreiranja drugog poslovnog kontakta pomoću komande Novi kontakt iz istog preduzeća nije dostupna u Menadžeru za poslovne kontakte za Outlook 2007.

  • Kopija zapisa poslovnog kontakta ne može da se kreira na osnovu postojećeg zapisa poslovnog kontakta.

  • Outlook kontakt nije moguće povezati sa zapisom poslovnog kontakta ili nalog.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×