Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

9/19/2012 7:29 AM

Napomena : Ovaj članak je deo kolekcije objavljenih poruka sa četiri godine prvi tačku blog za krajnje korisnike SharePoint.

Vratite se u jul, Ben Wilde izložene moćne nove funkcije stiže u SharePoint feed za vesti u feedu za vesti funkciju. Objavite funkcije u ovu poruku dublje i razgovarati o tome pun spektar razmene sadržaja diskusionih grupa.

Ukratko, teksta u poruci feeda za vesti je na početnu tačku. Pored #tags i @mentions Ben razgovarali o, lako možete da dodate hiperveze, slika i čak i video zapise.

Napomena :  Vaša organizacija može da prilagodi ili ograniči neke funkcije opisane u ovom članku.

Dodavanje i praćenje oznaka

Analiziramo oznaka i pominjanja u poruku, samo da pokrijete detalje.

Dodavanje oznake u poruku da je jednostavnim otkucati znak za broj (#), a zatim ključnu reč. Samo upozorenje je da oznake potrebe za jednu reč (bez razmaka dozvoljeno!) tako da oznaku koju želite kratku frazu, samo kombinovali reči zajedno, na primer:

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Kada počnete da kucate oznaku, videćete predloge za prethodno korišćenu oznake, na primer:

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Najbolje je da koristite oznake koje drugi koristili već zato što tako što ćete na taj način, delite poruke sa osobama koje prate tu oznaku, čak i ako ne prate. To se dešava ako oznake koje pratite automatski se dodaju na "praćene #Tags" navedena u postavki feeda za vesti. Pa samo koje delite poruke sa ljudi koji prate oznake koje koristite, videćete objavljene poruke koje koriste oznake koje pratite:

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

U ovom primeru, objavljene poruke se pojavljuje jer pratite oznaku #espresso čak i ako vi ne pratite Diane Prescott. Kao ovo ilustruje, dodavanje i praćenja oznake može biti moćna način da napravite veze između osoba u blizini!

Da biste počeli da pratite nove oznake koje se pojavljuju u vašem feedu za vesti, samo kliknite na vezu "prati":

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Dodavanje pominjanja

Pominjanje osobe u feedu za vesti objavu je takođe moćne način da pomažu osobama da kreiraju veze. Korišćenje "pomenete" ima dva glavna efekata:

  • Druge osobe u vašoj organizaciji vide osobe koju ste pomenuli kao veze, i da idete na njihove stranice lokacije i opcionalno možete da počnete da pratite ih.

  • Osobe koje pomenete dobiti vest u svom feedu za vesti. Na ovaj način pominjanje osoba je pouzdan način da neke osobe da skrenete pažnju.

Korišćenje pominjanje u poruku da je veoma slično dodavanju oznake. Otkucajte e @ znakova i počnite da kucate ime osobe koju želite da pomenete. Dok kucate, SharePoint pametno pretpostavlja da ste najverovatnije da pomenete osobe koje trenutno pratite i navodi ih prvo:

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Samo izaberite željeno ime sa liste. Ako otkucate znakove neko koga pratite ne podudaraju, na listi se razvija da bi svi u vašoj organizaciji.

Dodavanje hiperveze

Dodavanje hiperveze na objavljenu poruku je uglavnom kopiranje i lepljenje operacija (osim ako se kao otkucate URL ADRESU!). Samo manji problem je obično želećete pokapati URL adresu lokacije u okviru tekst za prikazivanje, tako da objavljenu poruku izgleda bolje. Dobro je čim nalepite URL adresu lokacije, videćete opciju da biste uneli tekst za prikazivanje. Ako se opcija "Prikaži kao" ne pojavi, jednostavno kliknite bilo gde u URL adresu lokacije ili pritisnite taster strelica nalevo da biste premestili kursor u URL adresu lokacije.

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Sada možete da jednostavno otkucajte u polju "Prikaži kao" i pritisnite taster Enter da biste promenili URL adresu lokacije da biste prikazali tekst i zatim nastavite sa kucanjem na svom radnom mestu.

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Kada objavljena, veza se pojavljuje kao tipičnog hipervezu.

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Uključite veze do dokumenata u SharePoint bibliotekama

Ove veze veoma su slični hiperveze tako što je opisano u prethodnom odeljku. Jedina razlika je da morate da biste otvorili oblačić dokumenta da biste videli je URL ADRESA. Zatim možete da kliknite desnim tasterom miša da biste ga kopirali za lepljenje u post.

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Kad ste kopirali URL ADRESA dokumenta, možete da ga nalepiti u poruku feeda za vesti kao što biste za Veb lokaciju.

Ugrađivanje video zapisa u poruku

Možete da ugradite video zapisa u poruku iz usluge kao što su YouTube. Osobe tada možete da pokrenete video direktno iz poruke. Korake za ovo zapravo veoma slični su onima za kreiranje veze ka Veb lokacijama ili dokumentima. Jednostavno kopirajte i nalepite URL u video zapis u objavljene poruke i (opcionalno) unesite tekst za prikaz da biste ga srediљ. Na primer:

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Kada ste objavili stavke, video se pojavljuje kao sličice, spremni ste da se reprodukuje:

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Dodavanje slika

Na kraju, dodajte sliku u poruku tako što ćete kliknuti na ikonu kamere i otpremanje datoteke slike. To je jednostavan i jednostavno kao što biste očekivali. I sada takođe videti motiv za pisanje ovaj unos: mogućnost za poslovanje za doprinošenje Internet Maceca opus.

Kreiranje poruka na bogate razmene sadržaja diskusionih grupa

Kao što vidite, postoje bogati i izborom funkcije možete da dodate na vaše objavljene poruke u feedu za vesti. I dokle ste navikli da pratite osobe i sadržaj važnim i kako pomoću ovih elemenata podstiče zajednice veze, više možete videti kako u feedu za vesti može da posluži kao na glavnom čvorišta SharePoint aktivnosti.

-Joe Levin, viši pisac, SharePoint korisničke pomoći

Komentari

Odgovor "Odlično poruku feeda za vesti"
9/26/2012 7:49 AM
prvo, hvala! Mnogo cene.
Drugo, bi sigurno dobra ideja da bi zaposlenog vesti njihovu stranicu. Međutim, možda nije potrebno (ili bar koji je naša namera). Sa ažuriranim dizajna SharePoint lokacije u 2013, pristup u feedu za vesti (kao i korisnika ličnih dokumenata biblioteke) trebalo bi da bude sveprisutni i uvek samo kliknite na dalje preko trake za globalnu navigaciju na vrhu stranice.
Smo se nadi da korisnici će prepoznati veze na vrhu stranice i ih smatra na poslu "čvorišta" gde rade svoj posao u sistemu SharePoint. Ove "čvorišta" uključivaće "feed za vesti" za različite ispravke i razgovore, " OneDrive", gde su skladištenje i deljenje dokumenata, i "lokacije", gde su pronašli lokacije koje prate (i vidite predloge za druge).
znam da možda neke zavisnosti od kako organizacijama primenite portala i da li su neka pristup ove čvorišta. Ako radite i možda vam pružaju najbolje od oba sveta: portal za prilagođeni pristup ali sa te nov SharePoint funkcije uvek nadohvat ruke.

Odličan poruku feeda za vesti!
9/25/2012 10:50 AM
Joe -
Hvala za sjajne poruke. On će biti zanimljivo videti ako klijentima idu o pravljenju zaposlenog vesti njihove "Matična stranica" umesto svoje poslovne portalu. Koji je bolji način za započeti dan od važnom sadržaju ispred vas? :)
Kakvim izazovima bi ovaj poklon? Kako da, kao IT stručnjake, pomognemo naše poslovne linije vodilje prevazići kulture prepreke za ovo? Koji će nivo napor je potreban za korisnika usvajanje i obuku? Postoji mnogo stavki da razmislite o!
Hvala!

Odgovor "Dodavanje snimak ekrana"
9/24/2012 8:34 AM
ne. Snimak onako kako ste što je opisano dodavanjem na ekranu (Kreiranje, čuvanje, otpremite) je jedini metod u ovom trenutku za dodavanje poruku feeda za vesti. Dobra ideja iako.

Dodavanje snimka ekrana
9/24/2012 4:24 AM
postoji jednostavan način za dodavanje snimka ekrana? Čini se da morate kreirati na snimak ekrana, sačuvajte ga, a zatim otpremite ga. Bilo bi dobro ako sam mogao samo kopirajte i nalepite, ali to ne radi. Ima postavke koje možete prilagoditi da biste omogućili ovu funkciju?

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×