Kreiranje podstranice

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Podstranice su dobar način za grupisanje i organizovanje beležaka. Na primer, ukoliko imate beleške sa godišnjih ili mesečnih sastanaka, beleške sa godišnjih sastanaka mogu biti glavna stranica, a beleške sa mesečnih sastanaka možete spustiti na niži nivo tako da postanu podstranice.

Pre nego što napravite podstranicu, moraćete najmanje dve stranice: na stranicu koja će biti na glavnu stranicu i stranicu koja će biti na podstranice. Ako beležnicu je prazan, možete da dodate stranice. Da biste od stranice napravite podstranicu:

  1. Premestite pokazivač miša iznad kartice stranice na desnoj strani stranice.

  2. Prevlačite karticu stranice nadesno dok naslov ne bude uvučen.

    Od stranice napravite podstranicu ili podignite nivo podstranice na stranicu.

Napomena :  Možete imati dva nivoa podstranica. Prevlačite podstranicu nalevo da biste je dodatno uvukli ili je prevlačite nadesno da biste ponovo napravili stranicu od nje.

Skupljanje i razvijanje podstranica

Glavne stranice se mogu skupiti tako da sakriju sve nivoe podstranica unutar njih.

Ševron na desnoj strani kartice stranice znači da stranica ima podstranice. Ako kliknete na stranicu koja ima podstranice, linije koje predstavljaju naslagane podstranice pojavljuju se u okviru kartice stranice.

  • Kliknite na ševron pored kartice stranice sa desne strane da biste razvili ili skupili podstranice unutar nje.

    Stranice sa podstranicama se mogu skupljati i razvijati.

Napomene : 

  • Ako imate mnogo Beležnica i stranice i primetite da postaje teže da pronađete koju tražite, možete da pretraživanje beležaka i Navigacija kroz rezultate. Drugi način za održavanje efikasnog je organizovanjem vaše Beležnica, odeljaka, i stranica.

  • Kada premestite stranicu koja ima podstranice, grupa se zajedno premešta ako su podstranice skupljene. Ako želite da premestite jednu podstranicu, podignite joj nivo na stranicu prevlačenjem nalevo, a zatim kliknite i prevucite stranicu nagore ili nadole na željenu lokaciju.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×