Kreiranje padajuće liste da biste uneli podatke

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Unos podataka je brže i tačnije kada te vrednosti u ćeliji ograničili izbor sa padajuće liste.

Padajuće liste sa vrednostima visoko, srednje i niske

Počnite tako što ćete izvršiti listu važećih unosa na listu, i sortiranje ili prerasporedili stavke tako da se pojavljuju u željeni redosled. Izaberite stavke možete da koristite kao izvor za padajući meni listu sa podacima. Ako je lista velike, možete lako da upućuje na njega i otkucajte stavke direktno u alatki za proveru valjanosti podataka.

 1. Napravite listu važećih unosa za padajuće liste, upisali na radnom listu u jednoj koloni ili redu bez praznih ćelija.

 2. Izaberite ćelije koje želite da ograničite unos podataka u.

 3. Na kartici podaci , u okviru Alatke, kliknite na dugme Proveri valjanost.

  Kartica podaci, grupa alatke

  Napomena : Ako komanda za proveru valjanosti nije dostupna, možda list zaštićen ili radne sveske mogu se deliti. Ne možete promeniti postavke validacije podataka ako se deli radnu svesku ili list zaštićen. Za više informacija o Zaštita radne sveske potražite u članku Zaštita radne sveske.

 4. Izaberite karticu postavke , a zatim u iskačućem meniju Dozvoli , izaberite stavku Lista.

 5. Kliknite na polje izvor , a zatim na svom radnom listu, izaberite listu važećih unosa.

  U dijalogu smanjuje kako biste olakšali da biste videli listu.

 6. Pritisnite POVRATNA ili kliknite na dugme Proširi  Razvijanje opcija za Podešavanje stranice da biste se vratili na dijalog, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Saveti : 

  • Takođe možete uneti vrednosti direktno u polju izvor , razdvojene zarezima.

  • Da biste izmenili listu važećih unosa, jednostavno promenite vrednosti u izvornoj listi ili uređivanje opsega u polju izvor .

  • Možete navesti poruku o grešci da odgovorite na unose nevažeći podaci. Na kartici podaci kliknite na dugme Provera valjanosti, a zatim izaberite karticu Obaveštenje o grešci .

Takođe pogledajte

Primena validacije podataka na ćelije

Pojednostavite unos podataka pomoću obrasca sa podacima

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×