Kreiranje obrasca sa ograničenom dozvolom

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu Microsoft Office InfoPath 2007 možete da koristite uslugu IRM (Information Rights Management) da biste kreirali obrazac sa ograničenom dozvolom za osobe koje će imati pristup obrascu. Usluga IRM pomaže u sprečavanju štampanja, prosleđivanja ili kopiranja poverljivih informacija od strane neovlašćenih osoba.

Ovaj članak sadrži:

Osnovni podaci o nivoima pristupa

Kreiranje obrasca sa ograničenom dozvolom

Prilagođavanje postavki ograničene dozvole

Uklanjanje ograničene dozvole iz obrasca

Osnovni podaci o nivoima pristupa

Usluga IRM vam omogućava da kreirate obrazac sa ograničenom dozvolom za osobe koje će imati pristup sadržaju. Na primer, jednom od saradnika možete da dodelite dozvolu za čitanje obrasca, ali ne i za izmene. Drugom saradniku možete da dodelite dozvolu za izmenu obrasca, kao i za čuvanje.

Pomoću dijaloga Dozvola korisnicima ili grupama mogu biti dodeljeni skupovi dozvola u skladu sa nivoima pristupa na koje ih raspoređuju autori, što je opisano u sledećoj listi:

 • Čitanje    Korisnici sa dozvolom za čitanje mogu da pročitaju obrazac, ali nemaju dozvolu za uređivanje, štampanje i kopiranje obrasca.

 • Menjanje    Korisnici sa dozvolom za menjanje mogu da pročitaju, urede i sačuvaju izmene u obrascu, ali nemaju dozvolu za štampanje obrasca.

 • Potpuna kontrola    Korisnici sa dozvolom za potpunu kontrolu imaju sve autorske dozvole i mogu da rade sve što i autor obrasca. Na primer, mogu da postavljaju datume isteka sadržaja, sprečavaju štampanje i dodeljuju dozvole korisnicima. Autori obrazaca uvek imaju dozvolu za punu kontrolu.

Vrh stranice

Kreiranje obrasca sa ograničenom dozvolom

 1. U meniju datoteka , postavite pokazivač dozvola, a zatim izaberite stavku Upravljanje akreditivima.

 2. U dijalogu Dozvola potvrdite izbor u polju za potvrdu Ograniči dozvolu za ovaj predložak obrasca.

 3. U polja Čitanje i Menjanje upišite imena ili e-adrese osoba kojima želite da dodelite dozvolu.

  Savet : Ako želite da omogućite pristup svim korisnicima, desno od okvira Read izaberite Give all users Read access (Davanje dozvole za čitanje svim korisnicima) ili desno od okvira Change izaberite Give all users Change access (Davanje dozvole za menjanje svim korisnicima).

 4. Kliknite na dugme U redu, zatim sačuvajte obrazac, a potom dostavite obrazac osobama kojima ste dodelili dozvolu.

Vrh stranice

Prilagođavanje postavki ograničene dozvole

 1. U meniju datoteka , postavite pokazivač dozvola, a zatim izaberite stavku Upravljanje akreditivima.

 2. U dijalogu Dozvola, izaberite stavku Još opcija i postupite na neki od sledećih načina:

  • U odeljku Dodatne dozvole za korisnike potvrdite izbor u polju za potvrdu Ovaj obrazac ističe, a potom izaberite datum iz kalendara da bi vaš obrazac bio dostupan samo tokom ograničenog perioda.

  • U odeljku Dodatne postavke potvrdite izbor u polju za potvrdu Korisnici mogu da zatraže dodatnu dozvolu od, a zatim unesite važeću e-adresu,   na primer mailto:neko@example.com da biste uključili referentnu informaciju.

   Podrazumevano je da se u okviru pojavljuje vaša e-adresa.

  • U odeljku Dodatne postavke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Potrebno je povezati se sa mrežom da bi se verifikovala korisnikova dozvola.

  • U listi korisnika koji imaju dozvolu izaberite korisnika čiju dozvolu želite da promenite da biste to i učinili. U odeljku Nivo pristupa postavite pokazivač na trenutni nivo pristupa tog korisnika, zatim kliknite na strelicu, a potom izaberite novi nivo pristupa.

Vrh stranice

Uklanjanje ograničene dozvole iz obrasca

 1. Otvorite obrazac čiju ograničenu dozvolu želite da uklonite.

 2. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Dozvola, a zatim izaberite Neograničen pristup.

  Ovim se uklanjaju sva ograničenja koja ste postavili na obrazac.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×