Kreiranje obrasca pomoću alatke za obrasce

Kreiranje obrasca pomoću alatke za obrasce

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Ovaj članak se ne odnosi na Access veb aplikacije – vrsta baze podataka koju dizajnirate pomoću programa Access i objavljujete na mreži. Više informacija potražite u članku Kreiranje Access aplikacije.

Alatku za obrasce možete da koristite da biste brzo kreirali obrazac sa jednom stavkom. Ovaj tip obrasca prikazuje informacije za po jedan zapis, kao što se vidi na sledećoj ilustraciji:

Obrazac sa jednom stavkom

1. Obrazac prikazuje informacije za jedan zapis.

2. u nekim slučajevima, Access će se list sa potpodacima da biste prikazali Srodne informacije. Više informacija potražite u odeljku Kreiranje automatskog lista sa potpodacima.

Kada koristite alatku za obrasce, u obrazac se dodaju sva polja iz osnovnog izvora podataka. Novi obrazac možete odmah početi da koristite ili ga možete izmeniti u prikazu rasporeda ili u prikazu dizajna da bi bolje odgovarao vašim potrebama.

Kreiranje obrasca sa jednom stavkom

  1. U oknu za navigaciju izaberite tabelu ili upit s podacima koje želite da vidite u obrascu.

  2. Na kartici Kreiranje, u grupi Obrasci, izaberite stavku Obrazac.

    Access kreira obrazac i prikazuje ga u prikazu rasporeda. U prikazu rasporeda možete da menjate dizajn obrasca dok prikazuje podatke. Na primer, možete da prilagodite veličinu okvira za tekst tako da odgovara podacima.

  3. Da biste počeli da koristite obrazac, prebacite se na prikaz obrasca:

    • Na kartici Početak, u grupi Prikazi, kliknite na dugme Prikaži, a zatim izaberite stavku Prikaz obrasca.

Automatsko kreiranje lista sa potpodacima

Ako Access pronađe tabelu koja ima relaciju „jedan-prema-više“ sa tabelom ili upitom koji ste koristili za kreiranje obrasca, Access obrascu dodaje list sa potpodacima koji je zasnovan na srodnoj tabeli ili upitu. Na primer, ako kreirate jednostavan obrazac koji je zasnovan na tabeli „Klijent“, a između tabele „Klijent“ i tabele „Porudžbine“ postoji relacija „jedan-prema-više“, list sa potpodacima prikazuje sve zapise u tabeli „Porudžbine“ koji su u vezi sa trenutnim zapisom iz tabele „Klijent“. Ako zaključite da ne želite list sa potpodacima na obrascu, možete da ga izbrišete tako što ćete se prebaciti na prikaz rasporeda, izabrati list sa podacima, a zatim pritisnuti taster DELETE.

Ako postoji više tabela sa relacijom „jedan-prema-više“ prema tabeli koju ste koristili za kreiranje obrasca, Access ne dodaje listove sa podacima obrascu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×