Kreiranje obrasca pomoću alatke „Više stavki“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Obrazac sa više stavki, ponekad se naziva kontinuirani obrazac, omogućava vam da prikazuje informacije iz više zapisa istovremeno. Obrazac sa više stavki može izgledati kao list sa podacima kada prvi put kreirate, kao što je prikazano na sledećoj slici:

Obrazac sa više stavki

Podaci raspoređeni u redove i kolone, a više zapisa prikazuju odjednom. Međutim, zato što je to obrazac, postoje dodatne opcije za prilagođavanje od sa lista sa podacima. Možete da dodate funkcije kao što su grafički elementi, dugmadi i drugih kontrola.

Kreiranje obrasca sa više stavki

  1. U oknu za navigaciju izaberite tabelu ili upit koji sadrži podatke koje želite da vidite u obrascu.

  2. Na kartici Kreiranje , u grupi Obrasci kliknite na dugme Više stavki. Slika dugmeta

    Access kreira obrazac i prikazuje ga u prikazu rasporeda. U prikazu rasporeda, možete da menjate dizajn obrasca dok prikazuje podatke. Na primer, možete da podesite veličinu okvira za tekst tako da odgovara podacima. Više informacija o prikazima obrazaca potražite u članku koji prikaz treba da koristim: prikaz rasporeda ili prikaz dizajna?.

  3. Da biste započeli rad sa obrazac, prebacite se na prikaz obrasca:

    • Na kartici Početak , u grupi Prikazi kliknite na dugme Prikaz, a zatim kliknite na Prikaz obrasca Slika dugmeta .

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×