Kreiranje obrasca pomoću alatke „Prazan obrazac“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Access pruža nekoliko alatke za kreiranje obrasca na kartici " Kreiranje " koju možete koristiti da biste brzo kreirali obrazac. Ako ove alatke ne zadovoljava vaše potrebe, možete da koristite alatke "prazan obrazac" umesto toga. Kao ime govori, ova alatka se otvara novi, prazan obrazac koji možete da prilagodite i oblikujete onako kako želite. To može biti veoma brz način za izradu obrasca, posebno ako planirate da stavite samo nekoliko polja u obrascu.

Kreiranje praznog obrasca

 1. Na kartici Kreiranje , u grupi Obrasci kliknite na Prazan obrazac. Slika dugmeta

  Access otvara prazan obrazac u prikazu rasporeda i prikazati u oknu zadatka " Lista polja ".

  Okno „Lista polja“

 2. U oknu Lista polja razvijte tabelu ili tabele koje sadrže polja koja želite da vidite na obrascu.

 3. Da biste dodali polja u obrazac, kliknite dvaput na nju ili ga prevucite u obrazac. Da biste dodali više polja u isto vreme, pritisnite i držite taster CTRL, kliknite na polja koja želite da dodate i zatim ih prevucite u obrazac.

  Napomena : Red tabele u oknu Lista polja se mogu menjati, u zavisnosti od toga koji je trenutno izabrani deo obrasca. Ako se ne možete da dodate polje u obrazac, pokušajte da izaberete drugi deo obrasca, a zatim pokušajte ponovo da dodate polje. Za više informacija o korišćenju okna Lista polja potražite u članku Dodavanje polja u obrazac ili izveštaj.

 4. Na kartici Oblikovanje koristite alatke iz grupe kontrole da biste dodali logotip, naslov, brojeve stranica ili datum i vreme u obrazac.

  Slika trake programa Access

 5. Ako želite da dodate više kontrola u obrazac, prebacite se na prikaz dizajna tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na obrazac, a zatim izabrati stavku Prikaz dizajna Slika dugmeta . Zatim možete da koristite alatke iz grupe kontrole na kartici " Dizajn ".

  Slika trake programa Access

  Da biste dodali kontrolu, kliknite na alatku za kontrolu koju želite, a zatim kliknite na obrazac gde želite da postavite je na.

  Veze ka više informacija o tome kako da dodate kontrole u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×