Kreiranje obrasca pomoću čarobnjaka za obrasce

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Access na kartici Kreiranje sadrži nekoliko alatki za brzo kreiranje obrazaca od kojih vam svaka omogućava da kreirate obrazac jednim klikom. Međutim, ako želite da izaberete polja koja će se pojaviti u obrascu, možete da koristite čarobnjak za obrasce. Čarobnjak vam takođe omogućava da definišete način na koji se podaci grupišu i sortiraju i možete da koristite polja iz više tabela ili upita (pod uslovom da ste unapred naveli odnose između tabela i upita).

Više informacija o kreiranju relacija potražite u članku Kreiranje, uređivanje ili brisanje relacije.

Pokretanje čarobnjaka za obrasce

  1. Na kartici Kreiranje , u grupi Obrasci kliknite na dugme Više obrazaca, a zatim izaberite stavku Čarobnjak za obrasce Slika dugmeta .

  2. Sledite uputstva na stranicama čarobnjaka za obrasce.

    Napomena : Ako želite da u obrazac uključite polja iz više tabela i upita, nemojte kliknuti na dugme Dalje ili Završi pošto izaberete polja iz prve tabele ili upita na prvoj stranici čarobnjaka za obrasce. Umesto toga, ponovite korake da biste izabrali tabelu ili upit, a zatim izaberite sva dodatna polja koja želite da uključite u obrazac. Zatim kliknite na dugme Dalje ili Završi da biste nastavili.

  3. Na poslednjoj stranici čarobnjaka kliknite na dugme Završi.

Čarobnjak za obrasce može da kreira različite rezultate u zavisnosti od opcija koje ste izabrali. Zbog toga preporučujemo da čarobnjak pokrenete nekoliko puta i da svaki put eksperimentišete sa drugačijim opcijama dok ne dobijete željene rezultate.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×