Kreiranje novog dokumenta uz pomoć predloška

Pronađite ili kreirajte pravi predložak i bićete pošteđeni konstantnog ponovnog kreiranja informacija o osnovnom sadržaju i rasporedu. S obzirom na to da Word čuva promene u novom dokumentu, a ne u predlošku, možete da koristite taj predložak na beskonačnom broju dokumenata.

Pri prvom pokretanju programa Word, automatski će biti prikazana lista predložaka. Da biste videli listu predložaka u bilo kom drugom trenutku, izaberite stavke Datoteka > Novo.

A list of available Word templates is shown.

Savet    Izaberite stavku Prazan dokument ili pritisnite taster ESC da biste počeli sa praznom stranicom.

Možete da potražite još predložaka na mestu gde vidite opciju Potražite predloške na mreži. Za brz pristup popularnim predlošcima kliknite na bilo koju od ključnih reči u polju za pretragu.

The search box for finding online Word templates is shown.

Kada pronađete predložak koji vam se sviđa, kliknite dvaput na njega da biste kreirali dokument zasnovan na tom predlošku. Za detaljniji prikaz, kliknite na sličicu da biste videli veliki pregled. Kliknite na strelice sa bilo koje strane prozora za pregled da biste videli povezane predloške.

Pregled predloška

Iz prozora za prikaz dvaput kliknite na sličicu ili izaberite stavku Kreiraj da biste pokrenuli novi dokument zasnovan na tom predlošku.

Ako često koristite predložak, možete ga zakačiti tako da se uvek nalazi tu kada otvorite program Word. Jednostavno kliknite na ikonu „Pribadača“ koja se pojavljuje ispod sličice na listi predložaka.

Zakači predložak

Zakačeni predlošci se nikad ne prikazuju u pregledu. Da biste brzo kreirali novi dokument zasnovan na tom predlošku, kliknite dvaput na zakačeni predložak.

Ako imate naviku da često otvarate određene dokumente, menjate delove koji su zastareli, a zatim čuvate dokument pod novim imenom, razmotrite čuvanje dokumenta kao predloška. Na taj način ćete imati jedan čist ažuriran glavni dokument od kog počinjete sa radom.

Primenjuje se na: Word 2016, Word 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik