Kreiranje nove radne sveske

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovog članka ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Office Excel radna sveska je datoteka koja sadrži jednu ili više radnih listova koje možete da koristite za organizovanje različitih vrsta srodnih informacija. Da biste kreirali novu radnu svesku, možete da otvorite praznu radnu svesku. Može da se zasniva novu radnu svesku na postojeću radnu svesku, podrazumevani predložak radne sveskeili druge predložak.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvorite novu, praznu radnu svesku

Zasnujete novu radnu svesku na postojeću radnu svesku

Zasnujete novu radnu svesku u predložak

Otvaranje nove, prazne radne sveske

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim kliknite na dugme novo.

 2. Uverite se da je u odeljku Predlošci izabrana stavka Prazni i nedavno korišćeni, a zatim u desnom oknu Prazni i nedavno korišćeni dvaput kliknite na ikonu Prazna radna sveska.

  Tasterska prečica da biste brzo kreirali novu, praznu radnu svesku, možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + N.

Saveti

 • Podrazumevano, nova radna sveska sadrži tri radna lista, ali možete da promenite broj radnih listova koje želite novu radnu svesku da sadrži u okviru prilikom kreiranja novih radnih svezaka na kartici " popularno " u dijalogu Opcije programa Excel (Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , dugme " Opcije programa Excel ").

 • Radne listove po potrebi takođe možete dodavati i uklanjati.

  Više informacija o tome kako da dodate ili uklonite radne listove, pogledajte članak Umetanje ili brisanje radnog lista.

Vrh stranice

Kreiranje nove radne sveske zasnovane na postojećoj radnoj svesci

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim kliknite na dugme novo.

 2. U odeljku Predlošci izaberite stavku Novo iz postojećeg.

 3. U dijalogu Novu iz postojeće radne sveske potražite disk jedinicu, fasciklu ili Internet lokaciju koja sadrži radnu svesku koju želite da otvorite.

 4. Izaberite radnu svesku, a zatim kliknite na dugme Kreiranje novog.

Vrh stranice

Kreiranje nove radne sveske zasnovane na predlošku

 1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim kliknite na dugme novo.

 2. U odeljku Predlošci izaberite stavku Instalirani predlošci ili Moji predlošci.

 3. Izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Da biste koristili instalirani predložak, u oknu Instalirani predlošci izaberite željeni predložak, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  • Da biste koristili sopstveni predložak, na kartici Moji predlošci dvaput kliknite na željeni predložak.

   Napomena : Kartica " Moji predlošci " prikazuje predloške koji ste kreirali. Ako ne vidite predložak koji želite da koristite, uverite se da se nalazi u odgovarajuću fasciklu. Prilagođene predloške obično su uskladišteni u fascikli " Predlošci ", a to je obično C:\Users\user_name\AppData\Local\Microsoft\Templates u operativnom sistemu Windows Vista i C:\Documents and Settings\korisničko_ime\Application Data\Microsoft\Templates u operativnom sistemu Microsoft Windows XP.

Saveti

 • Da biste dobili više predložaka radne sveske, možete ih preuzeti sa lokacije Microsoft Office Online. U dijalogu Nova radna sveska, u odeljku Microsoft Office Online izaberite određenu kategoriju predloška, izaberite predložak koji želite da preuzmete, a zatim kliknite na dugme Preuzmi.

 • Više informacija o tome kako da kreirate sopstvene predloške potražite u članku Kreiranje i korišćenje Excel predložak.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft pruža ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Članak bio mašinskog preveli, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×