Kreiranje nove radne sveske

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Office Excel radna sveska je datoteka koja sadrži jednu ili više radnih listova koje možete da koristite za organizovanje različitih vrsta srodnih informacija. Da biste kreirali novu radnu svesku, možete da otvorite praznu radnu svesku. Može da se zasniva novu radnu svesku na postojeću radnu svesku, podrazumevani predložak radne sveskeili druge predložak.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Otvaranje nove, prazne radne sveske

Kreiranje nove radne sveske zasnovane na postojećoj radnoj svesci

Kreiranje nove radne sveske zasnovane na predlošku

Otvaranje nove, prazne radne sveske

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Novo.

 3. U okviru Dostupni predlošci dvaput kliknite na stavku Prazna radna sveska.

  Tasterska prečica da biste brzo kreirali novu, praznu radnu svesku, možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + N.

Saveti

 • Nova radna sveska podrazumevano sadrži tri radna lista, ali željeni broj radnih listova koji će nova radna sveska sadržati možete promeniti.

  Više informacija potražite u članku Promena broja radnih listova u novoj radnoj svesci.

 • Radne listove po potrebi takođe možete dodavati i uklanjati.

  Više informacija o tome kako da dodate ili uklonite radne listove, pogledajte članak Umetanje ili brisanje radnog lista.

Vrh stranice

Kreiranje nove radne sveske zasnovane na postojećoj radnoj svesci

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Novo.

 3. U odeljku Predlošci izaberite stavku Novo iz postojećeg.

 4. U dijalogu Novu iz postojeće radne sveske potražite disk jedinicu, fasciklu ili Internet lokaciju koja sadrži radnu svesku koju želite da otvorite.

 5. Izaberite radnu svesku, a zatim kliknite na dugme Kreiranje novog.

Vrh stranice

Kreiranje nove radne sveske zasnovane na predlošku

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Novo.

 3. Uradite sledeće:

  • Da biste koristili jedan od uzorci predložaka u programu Excel, u okviru Dostupni predlošciizaberite stavku Uzorci predložaka , a zatim kliknite dvaput na predložak koji želite.

  • Da biste koristili nedavno korišćenih predložak, izaberite stavku Nedavni predlošcii kliknite dvaput na predložak koji želite.

  • Da biste koristili sopstveni predložak, na Moji predlošci, a zatim na kartici Ličnih predložaka u dijalogu " novo ", kliknite dvaput na predložak koji želite.

   Napomena : Na kartici Lični predlošci navedeni su predlošci koje ste kreirali. Ako ne vidite predložak koji želite da koristite, uverite se da se on nalazi u pravoj fascikli. Prilagođeni predlošci su najčešće uskladišteni u fascikli Templates koja se obično nalazi na lokaciji C:\Users\korisničko_ime\AppData\Local\Microsoft\Templates u operativnom sistemu Windows Vista i na lokaciji C:\Documents and Settings\korisničko_ime\Application Data\Microsoft\Templates u operativnom sistemu Microsoft Windows XP.

Savet    Da biste dobili više predložaka radne sveske, možete da ih preuzmete iz Microsoft Office.com. U Dostupne predloške, u okviru Office.com predlošci, kliknite na dugme određenu kategoriju predloška i kliknite dvaput na predložak koji želite da preuzmete.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×