Kreiranje nove deljene beležnice

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. Potražite pronađete verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku za referencu.

Hvatate beleške u grupi je proces saradnje. Za razliku od drugih programa koji "Zaključaj" datoteka za uređivanje tako što ćete jedna osoba odjednom, Microsoft Office OneNote 2007 omogućava više korisnicima da pristupe deljenom skupu beležaka u isto vreme. Automatski sinhronizuje sve promene u beležnici, tako da je Beležnica uvek ažuriran.

OneNote takođe održava zasebnu vanmrežnu kopiju beležaka na računaru svakog korisnika. Na taj način korisnici mogu da uređuju beleške llokalno čak i kada nemaju vezu sa mrežom. Kada se sledeći put povežete sa deljenom beležnicom, OneNote automatski objedinjuje njihove promene sa promenama koje su izvršili svi ostali.

Podešavanje deljene beležnice je lako. Čarobnjak za novu beležnicu vas vodi kroz korake za kreiranje deljene beležnice na mrežnoj lokaciji kojoj vi i članovi tima imate pristup. Takođe možete kreirati beležnicu na deljenom resursu na računaru.

Kreiranje nove deljene beležnice

 1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Novo, a zatim izaberite stavku Beležnica.

 2. U čarobnjaku za novu beležnicu uradite sledeće:

  • U polje Ime unesite ime za deljenu beležnicu (na primer, Sedmični izveštaji o statusu tima ili Grupne beleške studija za filozofiju).

  • Opcionalno, izaberite boju za naslovnu stranu beležnice koja će se prikazati kao ikona na traci za navigaciju Beležnice.

  • Opcionalno, na listi Iz predloška izaberite podrazumevani predložak koji će se koristiti za stranice u deljenoj beležnici.

 3. Kliknite na dugme Dalje.

 4. U okviru Ko će koristiti ovu beležnicu? izaberite stavku Više ljudi će deliti beležnicu, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na serveru ako vi i osobe koje će koristiti deljenu beležnicu imate dozvolu za pristup i promenite datoteke na mrežnom resursu ili serveru.

   Napomena : Možda ćete morati da se obratite administratoru mreže da biste dobili dozvolu za pristup deljenom resursu na serveru.

  • Kliknite na dugme u deljenoj fascikli na ovom računaru da biste kreirali deljenje datoteka na računaru koji će drugi moći da pristupe. Morate biti prijavljeni kao Administrator na vašem računaru da biste kreirali deljenu fasciklu na čvrstom disku.

   Napomena : Odaberite ovu opciju samo ako je vaš računar dostupan na mreži u većini slučajeva. Ako je vaš računar često van mreže ili ga nosite na putovanja, razmislite o kreiranju deljene beležnice na deljenom mrežnom resursu.

 5. Kliknite na dugme Dalje.

 6. Odaberite odgovarajuću lokaciju za novu deljenu beležnicu. Preporučujemo vam sledeće lokacije:

  • Unutrašnja ili javna mrežna deoba na mreži računara vašeg preduzeća ili škole

  • Deljena fascikla na računaru na kojem imate dozvole administratora

  • Biblioteka dokumenata na Microsoft Windows SharePoint Services veb lokaciji

  • USB disk sa prostorom za skladištenje velikog kapaciteta (univerzalna serijska magistrala)

   Preporučujemo da ne koristite deljene beležnice sa bilo kojim drugim tehnologijama deljenja datoteka i fascikli, kao i tehnologijama sinhronizacije.

 7. U polju Lokacija proverite predloženu lokaciju za deljenu beležnicu.

  Napomena : Ime beležnice koje unesete u 2. koraku automatski se dodaje putanji lokacije.

 8. Da biste sastavili e-poruku koja sadrži vezu ka lokaciji deljene beležnice, potvrdite izbor u polju za potvrdu Kreiraj e-poruku sa vezom ka ovoj beležnici koju mogu da šaljem drugim osobama.

  Savet : Da biste poslali vezu ka deljenoj beležnici nakon kreiranja, u meniju Deljenje izaberite stavku Pošalji vezu deljene beležnice drugima.

 9. Kliknite na dugme Kreiraj.

  Napomena : OneNote kreira deljenu beležnicu na lokaciji na koju možete po imenu. U zavisnosti od opcija koje ste izabrali u čarobnjaku za novu beležnicu, OneNote može da prikazuje dijalog i dodatnu temu pomoći da će vas voditi kroz korake za postavljanje dozvola za druge korisnike.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×