Kreiranje nove datoteke u biblioteci dokumenata

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da kreirate nove datoteke u biblioteci dokumenata bez potrebe da napustite biblioteku da biste to uradili. Tipovi datoteka koji su dostupni u Office 365 uključuju:

 • Word dokumenata

 • Excel radnih svezaka

 • PowerPoint prezentacije

 • OneNote Beležnica

 • Excel ankete

Tip datoteke koji možete kreirati zavisi od predloška ili predložaka koje vlasnik lokacije ili administrator je povezana sa bibliotekom. Ako želite da kreirate dodatne tipove datoteka u biblioteci, obratite se administratoru ili vlasnik lokacije.

Napomena: Da biste otpremili postojeće datoteke u biblioteci dokumenata, pogledajte članak otprema fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata.

Da biste kreirali novu datoteku u biblioteci dokumenata

 1. Idite na lokaciju u biblioteku dokumenata u kojoj želite da kreirate novu datoteku. Ako treba da kreirate novu fasciklu da biste uskladištili nove datoteke, pogledajte članak Kreiranje fascikle u biblioteci dokumenata.

 2. U meniju glavni dokument za biblioteku izaberite stavku novo a zatim izaberite tip datoteke koji želite da kreirate.

  Napomena: U meniju će izgledati malo drugačije ako se nalazite u klasičnom iskustva i nisu sve opcije neće biti dostupne.

  Kreiranje nove datoteke u biblioteci dokumenata u sistemu Office 365

  Napomena: Da biste kreirali novu fasciklu, pogledajte članak Kreiranje fascikle u biblioteci dokumenata.

  Napomena: Da biste dodali vezu u biblioteci dokumenata, pogledajte članak Dodavanje veze u biblioteci dokumenata.

 3. Dodavanje teksta i drugih stavki koje želite da datoteku. Nove datoteke automatski se čuvaju u biblioteci dokumenata i pojaviće se na listi datoteka.

 4. Kliknite na strelicu "nazad" u pregledaču da biste se vratili u biblioteku dokumenata kada završite.

 5. Ako ne vidite datoteka u biblioteci, osvežite pregledač.

Pored koraka koji možda će biti potrebno

 • U zavisnosti od načina na koji je biblioteka podešena, možda će vam prilikom čuvanja biti zatražene dodatne informacije o datoteci. Na primer, od vas se može tražiti da odaberete tip sadržaja datoteke ili da unesete više detalja o datoteci.

 • Ako čuvate datoteke u biblioteci koja zahteva da budu odjavljene datoteke, datoteka je prvobitno odjavljena vama. Proverite da li u datoteci pre nego što druge osobe mogle da je uređuju.

 • Ako je za biblioteku potrebno odobrenje sadržaja, datoteku možda treba odobriti da bi bila vidljiva svima koji imaju dozvolu za prikaz datoteka u biblioteci.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×