Kreiranje naprednog upita (Power Query)

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Koristite Excel se i transformacija (Power Query) iskustva da biste kreirali napredne upite koji koriste jezika Power Query formule. Power Query Formula Language nudi širok spektar formule koje se koriste za izgradnju složenim izrazima. Da biste saznali više o Power Query formule jezik, pogledajte članak Saznajte više o Power Query formulama. Da biste kreirali naprednog upita, počinjete prazan upit i dodavanje koraka upita koji sadrže Power Query formulama. Da biste saznali više o tome kako da uredite korake upita, pogledajte članak Uređivanje postavki koraka upita.

Napomena:  Kada umetnete ili izbrišete međukorak u upitu, može doći do preloma upita. Power Query će prikazati upozorenje Umetanje koraka kada pokušate da umetnete novi korak.

Kliknite na kartici " podaci ", zatim Preuzimanje podataka > Iz drugih izvora > Prazan upit. Ako ne vidite dugme " Preuzmi podatke ", kliknite na dugme Novi upit > Iz drugih izvora > Prazan upit. Dalje, u oknu Uređivača upita izaberite stavku Napredni uređivač .

Idite na Power Query > Preuzmi spoljne podatke > iz drugih izvora > prazan upit. Sa oknu Uređivača upita izaberite stavku Napredni uređivač .

Kreiranje potpuno novog naprednog upita

Možete i da izmenite postojeći upit, kao što je prikazano u sledećem video zapisu.

Menjanje postojećeg Power Query naprednog upita

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Power Query je poznat kao prvi i transformacija u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×