Kreiranje mere u programskom dodatku PowerPivot

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Jedan od najmoćnijih funkcija u Power Pivotsu mere (poznat i kao izračunata polja). Će ih često koristite za analizu podataka. To su izračunavanja koje kreirate za merenja rezultata u odnosu na drugi faktori povezani analizi, kao što je ukupna prodaja izračunava za vreme, geografija, organizacija ili proizvoda.

Neke mere se lako da kreirate, kao što su oni pomoću standardne agregatne funkcije kao što je ZBIR ili PROSEK, i koje su kreirane pomoću funkcije "Automatski zbir" u prozoru Power Pivot ili implicitno mere kreirane u programu Excel tako što ćete jednostavno prevući polja u oblast vrednosti. Druge osobe mogu biti složenije, kao što su te navedenih odnosa, ili filtriranje rezultata, zahtevanje formule koje kreirate pomoću DAX.

Zato što su različite tipove mere i možete ih kreirati na drugim mestima, je važno da razumete koji tip će se najbolje za vas. Više informacija potražite u članku mere u programskom dodatku PowerPivot.

Da biste kreirali implicitno mere u programu Excel

 1. Kliknite na izvedenu tabelu.

 2. Na listi Polja izvedene tabele prevucite polje u oblast Vrednosti.

Implicitno mere možete da koristite samo standardne agregacije (SUM, COUNT, MIN, MAX, DISTINCTCOUNT ili AVG) i morate da koristite format podataka koji je definisan za tu agregaciju. Pored toga, implicitno mere možete koristiti samo u izvedenu tabelu ili grafikon za koji su kreirani.

Da biste kreirali meru u Power Pivot prozoru korišćenjem funkcije AutoSum

 1. Kliknite na kolonu.

 2. Izaberite stavke Izračunavanja> AutoSum, a zatim izaberite agregaciju.

Mere koje su kreirane pomoću automatskog zbira se pojavljuju u oblasti izračunavanja odmah ispod kolone sa podacima; Međutim, možete da ih premestite na bilo koju praznu ćeliju u oblasti izračunavanja za tu istu tabelu. Mere kreirane pomoću automatskog zbira se podrazumevano ime, ali ih možete da preimenujete u polju za formulu. Eksplicitno su mere kreirane u oblasti izračunavanja.

Da biste kreirali meru u Power Pivot prozoru korišćenjem oblasti izračunavanja

 1. Izaberite stavke Početak> Prikaz> Oblast izračunavanja.

 2. Kliknite na praznu ćeliju u oblasti izračunavanja.

 3. U polju za formulu na vrhu tabele, unesite formulu u ovom formatu <ime mere>: <formule>

 4. Pritisnite taster „Enter“ da biste prihvatili formulu.

Mere kreirane u oblasti izračunavanja su uskladišteni u je tabela izabrana, ali može da koristi kao polja izvedene tabele, izvedenog grafikona ili izveštaj. Eksplicitno su mere kreirane pomoću ovog metoda.

Kreiranje mere pomoću dijaloga "mere" u programu Excel

 1. U prozoru Excel kliknite na dugme Power Pivot> izračunavanja> mere> Nove mere.

 2. U dijalogu mere za ime tabele, kliknite na strelicu nadole, a zatim izaberite tabelu koju želite mere u.

  Izbor tabela određuje gde će se skladištiti definiciju mere. To nije neophodno za meru biti uskladišten sa tabelom koja upućuje na meru.

 3. Otkucajte ime u polje Ime mere.

  Ime mere mora biti jedinstveno i ne možete da koristite isto ime koje se koristi za bilo koju od kolona.

 4. U polju za tekst Formula postavite kursor nakon znaka jednakosti (=), a zatim unesite formulu.

 5. Kliknite na dugme Proveri formulu da biste proverili valjanost.

 6. U kategoriji, izaberite tip meru.

  Tip mere ne utiče na kako formula izračunava. To je samo u svrhu informacije.

 7. Ako formula potvrdi valjanost, kliknite na dugme U redu.

Mere kreirane pomoću dijaloga "mere" u programu Excel su uskladišteni u je tabela izabrana. Kasnije, možete da prikažete i uređujete mere u dijalogu upravljanje mere u programu Excel ili u oblasti izračunavanja za tabelu u prozoru Power Pivot . Eksplicitno su mere kreiran pomoću ovog metoda.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×