Kreiranje, menjanje ili uklanjanje podataka poslovnih informacija

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Skupovi poslovnih informacija su prilagođene grupe informacija o pojedincu ili organizaciji koje se mogu koristiti za brzo popunjavanje odgovarajućih mesta u publikacijama, kao što su vizitkarte i leci.

Skup poslovnih informacija može da sadrži komponente kao što su ime neke osobe, radno mesto ili titula, naziv organizacije, adresa, brojevi telefona i faksa, e-adrese, slogan ili moto i logotip. Možete da kreirate onoliko skupova poslovnih informacija koliko vam je potrebno.

Kada kreirate publikaciju, za njeno popunjavanje se koristi skup poslovnih informacija koji ste poslednji koristili. Ako još niste kreirali nijedan skup poslovnih informacija, imena korisnika i organizacije se umeću iz informacija koje ste pružili kada je program Microsoft Office 2007 instaliran.

Ovaj članak sadrži:

Kreiranje skupa poslovnih informacija

Informacije o promenama u skup poslovnih informacija

Uklanjanje poslovnih informacija iz publikacije

Kreiranje skupa poslovnih informacija

 1. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Izaberite tip publikacije, a zatim u odeljku Poslovne informacije, u oknu zadataka Prilagodi kliknite na dugme Kreiraj novi.

  • U meniju Uređivanje izaberite stavku Poslovne informacije.

   Ako ste već kreirali skup poslovnih informacija, morate da kliknete na dugme Novi da biste kreirali drugi skup poslovnih informacija.

 2. U dijalogu Kreiranje novog skupa poslovnih informacija upišite poslovne informacije, a zatim dodajte svoj logotip.

  Napomene : 

  • Ako poslovnu informaciju dodate otvorenoj publikaciji pre nego što ste otvorili dijalog Kreiranje novog skupa poslovnih informacija, te informacije se pojavljuju u dijalogu.

  • Ako ste izbrisali logotip iz skupa poslovnih informacija za neku raniju publikaciju kreiranu pomoću programa Microsoft Office Publisher 2007, dugmad Zameni i Ukloni zamenjuje dugme Dodaj.

 3. U polje Ime skupa poslovnih informacija upišite ime tog skupa poslovnih informacija.

Vrh stranice

Menjanje informacija u skupu poslovnih informacija

 1. U meniju Uređivanje izaberite stavku Poslovne informacije.

 2. U odeljku Izaberite skup poslovnih informacija izaberite skup poslovnih informacija koje želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Uredi.

 3. U dijalogu Uređivanje poslovnih informacija izvršite željene promene, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 4. Kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju da biste osvežili otvorenu publikaciju.

  Napomene : 

  • Poslovne informacije možete da uredite i tako što ćete kliknuti na dugme pametne oznake Slika dugmeta za stavku poslovnih informacija, kao što su ime preduzeća ili adresa, a zatim izabrati stavku Uredi poslovne informacije. ("Pametne oznake" se pojavljuje kada postavite pokazivač na tekst ili kliknite na dugme logotip.)

  • Ako komponente poslovnih informacija menjate direktno u otvorenoj publikaciji, a zatim otvorite dijalog Poslovne informacije i kliknete na dugme Ažuriraj publikaciju, trenutni skup poslovnih informacija će biti upisan preko promena koje ste izvršili u publikaciji.

Primena drugog skupa poslovnih informacija na publikaciju

 1. U meniju Uređivanje izaberite stavku Poslovne informacije.

 2. U odeljku Izaberite skup poslovnih informacija izaberite skup poslovnih informacija koje želite da primenite pri otvaranju publikacije.

 3. Kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju.

  Napomena : Da biste primenili promene koje ste izvršili u dijalogu Uređivanje skupa poslovnih informacija, morate da kliknete na dugme Ažuriraj publikaciju u dijalogu Poslovne informacije. Da biste promene informacija primenili na ranije kreirane publikacije, morate da otvorite svaku publikaciju pojedinačno i da u svakoj kliknete na dugme Ažuriraj publikaciju.

Vrh stranice

Uklanjanje poslovnih informacija iz publikacija

Iz otvorene publikacije možete ručno da uklonite specifične instance bilo kog dela skupa poslovnih informacija. Osim toga, možete da uklonite informaciju iz samog skupa poslovnih informacija, uklanjajući time sve instance tih informacija iz otvorene publikacije i svih ostalih publikacija koje nakon toga ažurirate.

Ručno uklanjanje instance poslovnih informacija iz otvorene publikacije

Izaberite bilo koju poslovnu informaciju u publikaciji – kao što je jedan red poslovne adrese – i pritisnite dugme DELETE.

Sve ostale instance poslovnih informacija koje ste izbrisali ostaju nepromenjene, u otvorenoj i u svim drugim postojećim publikacijama.

Napomena : Na primer, ako izbrišete jednu instancu reda adrese koja se javlja na tri mesta u otvorenoj publikaciji, preostale dve se i dalje vide.

Uklanjanje komponenti informacija iz skupa poslovnih informacija

 1. U meniju Uređivanje izaberite stavku Poslovne informacije.

 2. U odeljku Izaberite skup poslovnih informacija izaberite skup poslovnih informacija koje želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Uredi.

 3. U dijalogu Uređivanje poslovnih informacija izbrišite tekst ili logotip koji želite da uklonite, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 4. Kliknite na dugme Ažuriraj publikaciju da biste osvežili otvorenu publikaciju.

  Napomene : 

  • Kada iz skupa poslovnih informacija izbrišete neku komponentu informacija, nove publikacije koje kreirate pomoću programa Publisher nakon te promene neće sadržati izbrisanu komponentu.

  • Komponenta informacija koju izbrišete iz skupa poslovnih informacija izbrisana je samo iz otvorene publikacije. Da biste je izbrisali u drugim postojećim publikacijama, otvorite svaku publikaciju pojedinačno i kliknite u njoj na dugme Ažuriraj publikaciju.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×