Kreiranje memoranduma

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kreiranje memoranduma u programu Word je jednostavno poput otvaranje predloškom memoranduma i otkucajte. Samo potražite istaknutih predlošci memoranduma i kliknite na dugme da biste preuzeli onaj koji vam se dopada. Zatim, uređivanje, čuvanje, štampanje ili deljenje kao što biste bilo koju Word dokument.

Saveti za podsetnike

  • Koristite naslove da biste naglasili ključne tačke ili organizovanja obaveštenju u različitim odeljcima. Više informacija potražite u članku Dodavanje naslova.

  • Ako je memorandum hitan, možete da dodate boju radi naglašavanja, na primer bojenjem red za temu u crveno. (Ako predložak memoranduma već ima mnogo teksta crvene boje, promenite neka to u crno ili automatski, te da jedino hitan delovi su crvena.)

  • Skrenete pažnju na neki deo teksta time što ćete ga povećati.

  • Da biste promenili izgled celu memorandum, odaberite drugačiji stil skup ili teme:

    • U programu Word 2016 i Word 2013, izaberite karticu Dizajn da biste videli sve izbore.

    • U programu Word 2010 i Word 2007, kliknite na Raspored na stranici > teme.

Takođe pogledajte

Gde mogu da pronađem predloške?

Pronađite savršenu predložak za Office datoteke

Uređivanje predložaka

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×