Kreiranje makroa u programu PowerPoint

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Zapisivač makroa, koji se koristi za automatizovanje čestih zadataka, nije dostupan u programu Microsoft PowerPoint 2013 ili PowerPoint 2016. Umesto njega, za pravljenje ili uređivanje makroa možete koristiti Visual Basic for Applications (VBA). To uključuje i uređivanje makroa napravljenih u starijim verzijama programa PowerPoint.

Da biste kreirali ili uredili makro pomoću programa Visual Basic za aplikacije, uradite sledeće:

  1. Na kartici Prikaz odaberite stavku Makroi.

  2. U dijalogu Makro otkucajte ime za makro.

  3. Na listi Makro u izaberite predložak ili prezentaciju u koju želite da uskladištite makro.

  4. U polju Opis otkucajte opis makroa.

  5. Kliknite na dugme Kreiraj da biste otvorili program Visual Basic za aplikacije.

Važno : Ova funkcija nije dostupna u sistemu Office na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows RT. Želite li da pogledate koju verziju sistema Office koristite?

Informacije o tome kako da pokrenete makro u novijim verzijama programa PowerPoint, pogledajte članak pokretanje makroa kreiranog u starijoj verziji programa PowerPoint.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×