Kreiranje liste uzastopnih datuma

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete brzo da kreirate listu datuma u redosledu pomoću Regulator za popunjavanje Pokazivač za popunjavanje ili komande " Popuni ".

 1. U radnom listu izaberite ćeliju sa kojom želite da započnete listu uzastopnih datuma i otkucajte prvi dan ili datum na listi.

  Na primer, otkucajte ponedeljak ili 6/15/08.

 2. Da biste kreirali listu, izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste koristili Regulator za popunjavanje:

   1. Izaberite ćeliju koja sadrži prvi datum, a zatim prevucite regulator za popunjavanje preko susedne ćelije koje želite da popunite sa listom sekvencijalni datuma.

    Napomena : Regulator za popunjavanje se podrazumevano prikazuje, ali ako nije dostupna, prvo morate da podesite opciju u programu Excel da biste omogućili za popunjavanje. Informacije o tome kako da prikažete za popunjavanje, pogledajte članak Prikazivanje ili skrivanje regulatora za popunjavanje.

   2. Da biste prikazali dana ili dane u sedmici samo na listi, ili da biste prikazali datume sa mesečni ili godišnji intervalima, kada prevučete regulator za popunjavanje, kliknite na dugme Opcije automatskog popunjavanja Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Popuna dana, Popunjavanje dane u sedmici, Popunjavanje meseciili Popune godina.

    Koristite regulator za popunjavanje da biste kreirali listu sekvencijalni datuma
  • Da biste koristili komandu Popuni, izvršite sledeće radnje:

   1. Počevši od ćelije koja sadrži prvi datum, izaberite opseg ćelija koje želite da popunite listom uzastopnih datuma.

   2. Na kartici Početak, u grupi Uređivanje kliknite na dugme Popuni i izaberite stavku Grupa.

    Opcije od kuće popunjavanja > uređivanje > Popuna

   3. U dijalogu Grupa, u okviru Jedinica datuma izaberite jedinicu koju želite da koristite.

    Popunjavanje Excel > opcije grupa
   4. Ako želite da povećate pomake koji se koriste u nizu i navedete kraj niza, u poljima Vrednost koraka i Vrednost završetka otkucajte vrednosti koje želite da koristite.

Savet : Datume možete da grupišete kao bilo koje druge podatke. Datumi se podrazumevano sortiraju od najranijeg do najkasnijeg datuma.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Automatsko popunjavanje podataka u ćelije radnog lista

Korišćenje automatskog popunjavanja i brze popune

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×