Kreiranje liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste

Da biste olakšali skeniranje beležaka u programu OneNote, možete da dodate liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste.

Kreiranje liste sa znakovima za nabrajanje

Koristite oblikovanje sa znakovima za nabrajanje kada želite da kreirate nasumičnu listu koja ne mora da se koristi određenim redom (na primer, listu za kupovinu).

  1. Na kartici Početak, u grupi Osnovni tekst kliknite na dugme Znakovi za nabrajanje. Ako želite da odaberete određeni stil oznaka za nabrajanje, kliknite na strelicu pored tog dugmeta i izaberite stil koji želite.

    Promena stila znakova za nabrajanje u biblioteci znakova za nabrajanje

  2. Unesite prvu stavku da biste započeli listu i zatim pritisnite taster ENTER da biste započeli novi red. Ponovite ovaj korak za sve ostale stavke liste.

  3. Da biste završili listu, dvaput pritisnite taster Enter.

Savet :  Da biste automatski započeli listu sa oznakama za nabrajanje, unesite zvezdicu na početak novog reda beleške i zatim pritisnite RAZMAKNICU. Umesto toga možete i da upotrebite tastersku prečicu CTRL+. (TAČKA) da biste započeli listu sa oznakama za nabrajanje.

Vrh stranice

Kreiranje numerisane liste

Koristite oblikovanje sa brojevima za kreiranje uređene liste koju treba redom pratiti (na primer, uputstva za vožnju).

  1. Na kartici Početak, u grupi Osnovni tekst kliknite na dugme Numerisanje. Ako želite da odaberete određeni stil brojeva ili slova, kliknite na strelicu pored tog dugmeta i izaberite stil koji želite.

  2. Unesite prvu stavku da biste započeli listu i zatim pritisnite taster ENTER da biste započeli novi red. Ponovite ovaj korak za sve ostale stavke liste.

  3. Da biste završili listu, dvaput pritisnite taster Enter.

Savet :  Da biste automatski započeli numerisanu listu unesite 1. u novom redu beleške i pritisnite RAZMAKNICU. Pored tog načina možete i da upotrebite tastersku prečicu CTRL+ / (KOSA CRTA) da biste započeli numerisanu listu.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×