Kreiranje liste sa znakovima za nabrajanje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste redove teksta pretvorili u listu sa znakovima za nabrajanje, izaberite tekst, a zatim, na kartici Početak, u grupi Pasus izaberite stavku Znakovi za nabrajanje. Svaki red ili pasus postaje stavka sa znakovima za nabrajanje.

Opcija "znakovi za nabrajanje" je markirana na kartici "Početak".

Počinjete sa praznom stranicom?

  1. Postavite kursor na mesto na kojem želite da se nalazi lista sa znakovima za nabrajanje.

  2. Na kartici Početak, u grupi Pasus kliknite na strelicu pored stavke Znakovi za nabrajanje.

  3. Odaberite stil znakova za nabrajanje i počnite da kucate.

    Biblioteka znakova za nabrajanje otvorena uz pomoć dugmeta „Znakovi za nabrajanje“ u grupi „Pasus“ na kartici „Početak“

  4. Pritisnite taster ENTER svaki put kada želite novi znak za nabrajanje, ili pritisnite taster ENTER dvaput da biste okončali listu sa znakovima za nabrajanje.

Saveti : 

  • Kada započnete pasus zvezdicom i razmakom (* ) ili brojem 1 i tačkom (1.), Word prikazuje dugme Opcije automatskog ispravljanja i počinje da pravi listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu. Ako ne želite listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu, kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja, a zatim izaberite stavku Onemogući automatsko kreiranje listi sa znakovima za nabrajanje ili Onemogući automatsko kreiranje numerisanih listi.

  • Meni „Opcije automatskog ispravljanja“

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinsko prevođenje: ovaj članak je preveden računara sistem bez ljudski interventne. Microsoft pruža ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×