Kreiranje kontrole koja upućuje na kontrolu u drugom obrascu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Funkcionalnost objašnjenja u ovom članku se ne odnosi na „Access aplikacije”. Za više informacija o radu sa Access aplikacijama, imajte potražite u članku < Umetni vezu ka tema čuvara mesta >

.

Ovaj članak opisuje kako da dodate okvir za tekst u obrazac, a zatim postavite svojstva za taj okvir za tekst tako da prikazuje vrednost iz kontrole u drugom obrascu. Ovo je korisno u sledećim situacijama:

 • Imate glavni obrazac koji sadrži podobrazac, a podobrazac sadrži izračunati okvir za tekst (na primer, ukupnu vrednost cena stavke) čije rezultate želite da prikažete u glavnom obrascu.

 • Imate obrazac koji sadrži komandno dugme koje otvara drugi obrazac i želite da okvir za tekst iz drugog obrasca prikazuje vrednost kontrole iz prvog obrasca.

Kreiranje kontrole

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na obrazac koji želite da promenite, a zatim izaberite stavku Prikaz rasporeda.

 2. Na kartici Dizajn, u galeriji Kontrole izaberite stavku Okvir za tekst.

 3. Kliknite na mesto u obrascu na kojem želite da kreirate okvir za tekst.

 4. Uverite se da je izabran samo okvir za tekst. Ukoliko je neophodno, kliknite na drugu kontrolu, a zatim ponovo kliknite na okvir za tekst.

 5. Ako se list sa svojstvima i dalje ne prikazuje, kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst i izaberite stavku Svojstva.

 6. U oknu zadatka List sa svojstvima izaberite karticu Sve.

 7. Podesite svojstvo Izvor kontrole pomoću sledeće sintakse:

  = [ Obrasci]! [ ime obrasca ]! [ ime kontrole ]

  U tom slučaju ime obrasca predstavlja ime obrasca koji sadrži kontrolu čiju vrednost želite da prikažete, a ime kontrole predstavlja ime kontrole.

Primer

Recimo da imate glavni obrazac pod imenom „Porudžbine“. Ovaj obrazac sadrži podobrazac pod imenom „Podobrazac porudžbina“, a podobrazac sadrži izračunati okvir za tekst pod imenom „Međuvrednost_porudžbina“. Da biste prikazali vrednost iz kontrole „Međuvrednost_porudžbina“ u glavnom obrascu „Porudžbine“, dodaćete okvir za tekst u glavni obrazac „Porudžbine“ i navesti njegovo svojstvo Izvor kontrole na sledeći način:

= [ Obrasci]! [Porudžbine Podobrasca ]! [ PodzbirPorudžbine ]

Vrh dokumenta

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×