Kreiranje kontrole koja upućuje na kontrolu u drugom obrascu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak opisuje kako da dodate okvir za tekst u obrazac, a zatim postavite svojstva za taj okvir za tekst tako da prikazuje vrednost iz kontrole u drugom obrascu. Ovo je korisno u sledećim situacijama:

 • Imate glavni obrazac koji sadrži podobrazac, a podobrazac sadrži izračunati okvir za tekst (na primer, ukupnu vrednost cena stavke) čije rezultate želite da prikažete u glavnom obrascu.

 • Imate obrazac koji sadrži komandno dugme koje otvara drugi obrazac i želite da okvir za tekst iz drugog obrasca prikazuje vrednost kontrole iz prvog obrasca.

Kreiranje kontrole

 1. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na obrazac koji želite da promenite, a zatim izaberite stavku Prikaz rasporeda.

 2. Na kartici Dizajn, u galeriji Kontrole izaberite stavku Okvir za tekst.

 3. Kliknite na mesto u obrascu na kojem želite da kreirate okvir za tekst.

 4. Uverite se da je izabran samo okvir za tekst. Ukoliko je neophodno, kliknite na drugu kontrolu, a zatim ponovo kliknite na okvir za tekst.

 5. Ako se list sa svojstvima i dalje ne prikazuje, kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst i izaberite stavku Svojstva.

 6. U oknu zadatka List sa svojstvima izaberite karticu Sve.

 7. Podesite svojstvo Izvor kontrole pomoću sledeće sintakse:

  = [ Obrasci]! [ ime obrasca ]! [ ime kontrole ]

  U tom slučaju ime obrasca predstavlja ime obrasca koji sadrži kontrolu čiju vrednost želite da prikažete, a ime kontrole predstavlja ime kontrole.

Primer

Recimo da imate glavni obrazac pod imenom „Porudžbine“. Ovaj obrazac sadrži podobrazac pod imenom „Podobrazac porudžbina“, a podobrazac sadrži izračunati okvir za tekst pod imenom „Međuvrednost_porudžbina“. Da biste prikazali vrednost iz kontrole „Međuvrednost_porudžbina“ u glavnom obrascu „Porudžbine“, dodaćete okvir za tekst u glavni obrazac „Porudžbine“ i navesti njegovo svojstvo Izvor kontrole na sledeći način:

= [ Obrasci]! [Podobrazac porudžbina]! [ PodzbirPorudžbine ]

Vrh dokumenta

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×