Kreiranje kolona teksta

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete razdeliti tekst u jednake kolone menjanjem formata okvira za tekst. Nema potrebe da kreirate tabelu ili posebne okvire i da ih poređate.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na okvir za tekst, čuvar mesta ili ivicu oblika i izaberite stavku Oblikovanje oblika.

  2. Na desnoj strani prozora programa PowerPoint izaberite stavke Opcije teksta > Okvir za tekst Dugme „Okvir za tekst“ .
    Postavke margina okvira za tekst

  3. Kliknite na Kolone, u polje Broj unesite broj kolona, a u polje Razmak razmak između svake kolone (u inčima).
    Pretvaranje teksta u kolone

  4. Tekst koji sada unesete pojaviće se u kolonama. Ako je objekat na koji ste kliknuli desnim tasterom miša u 1. koraku već sadržao tekst, videćete da se taj tekst sada pojavljuje u kolonama.

    Napomena : Balans teksta možete da prilagodite u kolonama tako što ćete dodati ili ukloniti prorede. Pritisnite taster Enter da biste dodali prazne redove i premestili tekst u sledeću kolonu ili pritisnite taster Backspace ili Delete ili uklonite prazne redove i premestite tekst u prethodnu kolonu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Dodavanje tabele na slajd

Premeštanje ili menjanje veličine tabele

Menjanje izgleda tabele

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×