Kreiranje izvlačenja pasusa u programu Word za Veb

Pasus sadrži uvlačenje kada je drugi red i svi redovi koji slede sve uvlačen dalje od prvog reda. Izvlačenje uvlačenja se često koristi za oblikovanje bibliografije i to je obično deo stilova liste koji koriste znakove za nabrajanje ili brojeve.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Savet: Word za veb nesmetano rade sa programima Word i drugim Office programima za računare i mi ga ažuriramo na osnovu unosa kao što je vaš. Da biste videli objave o najnovijim funkcijama, posetite Office Online blog.

Dodajte izvlačenje uvlačenja u Word za veb

 1. U Word za veb izaberite neki tekst u pasusu ili pasusima za koje želite da izvučite uvlačenje.

 2. Na kartici Početak kliknite na strelicu u donjem desnom delu grupe pasusa .

  Na kartici „Početak“ kliknite na strelicu za pokretanje dijaloga „Pasus“ da biste ga otvorili.

  Word za veb prikazuje dijalog " pasus ".

 3. U okviru uvlačenje, na listi specijalno izaberite stavku više .

  Izaberite tip uvlačenja sa liste „Specijalno“, a zatim postavite meru u polju „Za“.
 4. U okviru otkucajte veličinu uvlačenja koje želite ili koristite strelice sa desne strane da biste prilagodili vrednost nagore ili nadole.

  Savet: Da biste takođe odredili uvlačenje za prvi red pasusa, promenite meru pre teksta. Da biste uvukli sve redove u pasusu sa desne strane, promenite meru posle teksta.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Promena uvlačenja izvlačenja znakova za nabrajanje i brojeva

U Word za veb, možete da dodate uvlačenje pasusa u pasuse i možete da ih koristite, ali vam je potrebna verzija programa Word za računare da biste promenili uvlačenje pasusa i numerisane liste sa brojevima. Ako imate Word aplikaciju za računare, možete da kliknete na dugme Otvori u programu Word da biste otvorili dokument u programu Word i izmenili uvlačenje znakova za nabrajanje i numerisanje.

Slika komande „Otvori u programu Word“ u usluzi Word Online

Ako želite pomoć za veљanje uvlačenja u verziji programa Word za računare, a računar radi pod operativnim sistemom Windows, pogledajte članak Kreiranje izvučenog pasusa. Ako koristite Mac, pogledajte članak Kreiranje izvlačenja u programu Word 2016 za Mac.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×