Kreiranje izvedene tabele za analizu podataka radnog lista

Mogućnost analiziranja svih podataka u radnom listu može biti od pomoći u donošenju boljih poslovnih odluka. Ali ponekad je teško znati odakle početi, naročito ako imate mnogo podataka. Excel vam može pomoći tako što će preporučiti i zatim automatski kreirati izvedene tabele koje predstavljaju sjajan način da rezimirate, analizirate, istražujete i predstavite podatke.

 1. Uverite se da podaci imaju naslove kolona ili zaglavlja tabela i da nema praznih redova.

 2. Kliknite na bilo koju ćeliju u opsegu ćelija ili u tabeli.

 3. Kliknite na karticu Umetanje > Preporučene izvedene tabele.

  Recommended PivotTables on the Insert tab in Excel

 4. U dijalogu Preporučene izvedene tabele kliknite na bilo koju izvedenu tabelu da biste dobili pregled i zatim izaberite onu koja prikazuje podatke na način na koji vi želite.

  In Recommended PivotTables choose PivotTable layout in Excel

 5. Kliknite na dugme U redu.

  Excel postavlja izvedenu tabelu na novi radni list i prikazuje Lista polja tako da možete dalje da preraspoređujete podatke izvedene tabele po potrebi.

 6. Da biste se fokusirali na podatke i rasporedili ih na željeni način, možete da filtrirate i sortirate izvedenu tabelu. Pogledajte članke Filtriranje podataka u izvedenoj tabeli i Sortiranje podataka u izvedenoj tabeli.

  U primeru prikazanom u nastavku, kolona Oznake redova filtrirana je tako da prikazuje samo rezultate prodaje za regione „Jug“ i „Zapad“.

  Izvedena tabela filtrirana po koloni „Oznake redove“

  Napomene   

Više informacija o izvedenim tabelama

Primenjuje se na: Excel 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik