Kreiranje izvedene tabele za analizu podataka radnog lista

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Mogućnost analiziranja svih podataka u radnom listu može biti od pomoći u donošenju boljih poslovnih odluka. Ali ponekad je teško znati odakle početi, naročito ako imate mnogo podataka. Excel vam može pomoći tako što će preporučiti i zatim automatski kreirati izvedene tabele koje predstavljaju sjajan način da rezimirate, analizirate, istražujete i predstavite podatke.

 1. Uverite se da podaci imaju naslove kolona ili zaglavlja tabela i da nema praznih redova.

 2. Kliknite na bilo koju ćeliju u opsegu ćelija ili u tabeli.

 3. Kliknite na karticu Umetanje > Preporučene izvedene tabele.

  Dugme „Preporučene izvedene tabele“ na kartici „Umetanje“ u programu Excel

 4. U dijalogu Preporučene izvedene tabele kliknite na bilo koju izvedenu tabelu da biste dobili pregled i zatim izaberite onu koja prikazuje podatke na način na koji vi želite.

  U preporučene izvedene tabele odaberite raspored izvedene tabele u programu Excel

 5. Kliknite na dugme U redu.

  Excel postavlja izvedenu tabelu na novi radni list i prikazuje Lista polja tako da možete dalje da preraspoređujete podatke izvedene tabele po potrebi.

 6. Da biste se fokusirali na podatke i rasporedili ih na željeni način, možete da filtrirate i sortirate izvedenu tabelu. Pogledajte članke Filtriranje podataka u izvedenoj tabeli i Sortiranje podataka u izvedenoj tabeli.

  U primeru prikazanom u nastavku, kolona Oznake redova filtrirana je tako da prikazuje samo rezultate prodaje za regione „Jug“ i „Zapad“.

  Izvedena tabela filtrirana po koloni „Oznake redove“

  Napomene : 

Više informacija o izvedenim tabelama

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×