Kreiranje izveštaja ili rezultata (SharePoint Server)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kreiranje, deljenje ili pristup raznih izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli koje su uskladištene u centralnoj lokaciji, kao što je lokacija centra za poslovno obaveštavanje.

Napomena: Informacije u ovom članku se odnosi na SharePoint Server i Office 365. Ako tražite informacije o poslovnom obaveštavanju u Office 365, pogledajte članak mogućnosti poslovnog obaveštavanja u programu Excel i usluzi Office 365.

Kako da kreiram izveštaja ili rezultata

U zavisnosti od toga kako je vaše okruženje konfigurisano, obično možete imati različite alatki koje su dostupne za kreiranje i objavljivanje sadržaja poslovnog obaveštavanja (BI). Na primer, obično imaćete Excel Services i Visio usluge dostupni za upotrebu. Možda imate PerformancePoint usluge koje su dostupne za kreiranje, objavljivanje i deljenje izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli u vašoj organizaciji.

Da biste kreirali izveštaj ili rezultate, obično biste preduzeli sledeće korake:

  1. Utvrdite koje informacije želite da prikažete u izveštaju ili rezultatima.

  2. Identifikovanje izvora podataka koju želite da koristite. Uverite se da ste (i one koje će koristiti izveštaja ili rezultata) će imati pristup podacima.

    Možda ćete želeti da se obratite SharePoint administratoru za pomoć u vezi sa izvorima podataka i korisničkih dozvola.

  3. Odaberite alatke za kreiranje izveštaja koji želite da koristite.

    Možete da odaberete različite alatke, uključujući Exceldizajnera PerformancePoint kontrolne table, Visio i još mnogo toga.

  4. Kreirajte izveštaj i sačuvajte je na lokaciji kao što je lokacija centra za poslovno obaveštavanje.

    Pogledajte članak Šta je to centar za poslovno obaveštavanje? za više informacija.

Koje alatke možete koristiti za kreiranje izveštaja.

Možete da odaberete različite alatke za kreiranje izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli koje možete da objavite na lokaciji SharePoint .

Aplikacija

Mogućnosti

Saznajte više ovde

Excel i Excel Services

Kreiranje izveštaja, rezultata i kontrolnih tabli pomoću Excel. Povežite se sa velikim brojem izvora podataka, a zatim kreirajte različite grafikone i tabele. Dodavanje filtera, kao što su moduli za sečenje i kontrole vremenske ose u radnim listovima, a koristite funkcije kao što su brzo istraživanje da biste videli dodatne informacije o određenu vrednost u izveštaju.

Ako Excel Services je konfigurisan u okruženju, onda možete objavljivati radne sveske koje se mogu prikazati u prozoru pregledača. U zavisnosti od izvora podataka koji se koriste, ljudi mogu da osvežite podatke da biste prikazali najnovije informacije.

PowerPivot

PowerPivot u Excel omogućava kreiranje velikih više tabela modela podataka koji imaju složene relacije i hijerarhije.

Power View

Power View u Excel vam omogućava da kreirate skup-a i spremno za prezentaciju, interaktivne kontrolne table. Power View prikaze koristite tabelarni podaci izvora, kao što su Model podataka koje možete kreirati u programu Excel.

Dizajner PerformancePoint kontrolne table

Ako vaša organizacija koristi SharePoint Server, možda ćete morati raščlanjivanja konfigurisane i dostupne za upotrebu.

Dizajner PerformancePoint kontrolne table omogućava vam da kreirate kontrolne table koje povezati razne izveštaje, uključujući PerformancePoint rezultata i izveštaje, Excel Services izveštaje i SQL Server Reporting Services izveštaje, na jednoj lokaciji. Možete kreirati moćne rezultate koji sadrže više opcija za indikatori ključnih performansi (KPI) i dodavanje filtera kontrolne table koje mogu ponovo koristiti na više stranica na kontrolnoj tabli i preko više kontrolne table.

Visio i Visio Services

Visio olakšava kreiranje dijagrama povezanih podacima, kao što su dijagrami infrastrukture mreže, organizacioni grafikoni, planovi spratova, itd.

Ako Visio Services konfigurisana, onda možete objavljivati Visio crteže da SharePoint Server gde mogu da se dele u centralnu lokaciju, kao što je lokacija centra za poslovno obaveštavanje.

SQL Server Reporting Services

Reporting Services omogućava kreiranje i deljenje širok opseg moćnih izveštaja, uključujući interaktivne mape, grafikoni sa mehurićima, instrumenata, tabele i druge prikaze. Usluga izveštaj kreiranja alatke za izveštavanje uključuju Power View (su pokrenute iz SharePoint Server), dizajner izveštaja i Report Builder.

Srodne teme

Poslovno obaveštavanje u programu Excel i sistemu Excel Services (SharePoint Server 2013)

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×