Kreiranje izračunate kolone u programskom dodatku Power Pivot

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programskom dodatku Power Pivot možete da dodate nove podatke u tabelu tako što ćete kreirati izračunatu kolonu. Nova kolona zatim može da se koristi u izvedenim tabelama, izvedenim grafikonima i izveštajima kao i svaka druga kolona. Izračunate kolone zahtevaju da unesete DAX formulu. Na primer, možete da kreirate novu kolonu „Ukupna plata“ u tabeli „Platni spisak“ tako što ćete uneti formulu =[Earnings] + [Bonus]. Na ovaj način se sabiraju vrednosti iz kolone „Zarade“ u istoj tabeli sa vrednostima iz kolone „Bonus“ u istoj tabeli za svaki red. Više informacija potražite u članku Izračunate kolone u programskom dodatkuPower Pivot.

  1. U tabeli kojoj želite da dodate nove kolone, idite do krajnje desne kolone i kliknite na nju.

  2. Na traci formula otkucajte važeću DAX formulu, a zatim pritisnite taster Enter.

  3. Kliknite desnim tasterom miša na zaglavlje kolone>Preimenuj, a zatim otkucajte ime.

Napomena : Za razliku od izračunatih polja, ne možete da unesete ime u samu formulu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×