Kreiranje indeksa

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Donošenje odluke o stavkama koje treba indeksirati može biti dug i težak proces. Program Word vam može učiniti proces kreiranje indeksa manje komplikovanim. To je zapravo proces koji se sastoji iz dva dela: označavanje stavki a zatim pravljenje indeksa.

Označavanje stavki

Sledeći koraci vam pokazuju kako da označite reči ili fraze za indeks ali možete takođe i označiti stavke indeksa za tekst koji obuhvata opseg stranica.

 1. Izaberite tekst koji želite da koristite kao stavku indeksa ili jednostavno kliknite na mesto na koje želite da umetnete stavku.

 2. Kliknite na karticu Reference > Označi stavku.
  Označi stavku

 3. Možete urediti tekst u dijalogu Označavanje stavke indeksa.
  Označavanje dijaloga indeks stavke

 4. Možete dodati i drugi nivo u polje Pomoćna stavka. Ako vam je potreban i treći nivo, posle teksta pomoćne stavke dodajte dvotačku.

 5. Izaberite opciju Unakrsno upućivanje u odeljku Opcije, a zatim u polje otkucajte tekst za drugu stavku da biste kreirali unakrsno upućivanje na nju.

 6. Da biste oblikovali brojeve stranica koji će se pojaviti u indeksu, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podebljano ili polju za potvrdu Kurziv u odeljku Oblikovanje broja stranice.

 7. Kliknite na dugme Označi da biste označili stavku. Da biste označili ovaj tekst bilo gde u tekstu gde se pojavljuje kliknite na dugme Označi sve.

 8. Da biste označili dodatne stavke indeksa, izaberite tekst, u dijalogu Označavanje stavke indeksa izaberite stavke, a zatim ponovite korake od 3. do 7.

Kreiranje indeksa

Kada ste označili stavke spremni ste za umetanje indeksa u dokument.

 1. Kliknite na mesto na koje želite da dodate indeks.

 2. Na kartici Reference kliknite na dugme Umetni indeks.
  Umetni indeks

 3. U dijalogu Indeks možete izabrati oblikovanje za tekstualne stavke, broj stranica, kartice i znake vodilje.
  Indeksiranje dijaloga

 4. Možete da promenite celokupnog izgleda indeksa tako što ćete odabrati oblikuje padajući meni. Pregled se prikazuje u prozoru u gornjem levom uglu.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Ako označite više stavki posle kreiranja indeksa, moraćete da ažurirate indeks kako biste ih videli. Kliknite na indeks a zatim pritisnite taster F9. Ili izaberite stavku Reference > Ažuriraj indeks.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×