Kreiranje ili zakazivanje obaveze

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Zakazane obaveze predstavljaju aktivnosti koje se planiraju u kalendaru, a ne uključuju pozivanje drugih osoba ili rezervisanje resursa. Možete da uključite zakazanu obavezu u sastanak tako što ćete dodati učesnike.

Kreiranje zakazane obaveze

 1. Iz fascikle "Kalendar", izaberite Novu zakazanu obavezu ili kliknite na kombinaciju tastera Ctrl + N. Na bilo koju drugu fasciklu, izaberite stavku kombinaciju tastera Ctrl + Shift + A.

 2. Unesite temu, lokaciju, vreme početka i vreme završetka.

 3. Izaberite stavku Sačuvaj i zatvori da biste sačuvali sa zakazanom obavezom.

Napomena: podrazumevano Outlook počinje i završava se zakazanih obaveza na sat ili pola sata. Ako želite da unesete prilagođene vreme, na primer 12:22 popodne, kliknite na početak ili kraj vremena polja i otkucajte u u isto vreme.

 1. Izaberite novu zakazanu obavezu. Alternativno, možete da kliknite desnim tasterom miša vreme bloka u u koordinatnoj mreži kalendara i kliknite na dugme Nova zakazana obaveza, kliknite dvaput na bilo koju praznu oblast kalendara ili koristite tastersku prečicu Ctrl + Shift + A.

  Komanda „Nova zakazana obaveza“ na traci

 2. U polje tema unesite opis.

 3. U polje Lokacija unesite lokaciju.

 4. Unesite vreme početka i završetka.

  Savet : Umesto datuma, u poljima „Vreme početka“ i „Vreme završetka“ možete da otkucate određene reči i fraze. Na primer, možete da otkucate „Danas”, „Sutra”, „Nova godina”, „Za dve sedmice računajući od sutra”, „Tri dana pre Nove godine”, kao i većinu imena praznika.

 5. Da biste prikazali druge dostupnosti tokom ovog vremena, u grupi Opcije potvrdite izbor Prikaži kao i zatim iz padajućeg menija izaberite stavku besplatno, Rad na drugom mestu, uslovno, zauzeto ili Van kancelarije .

 6. Da biste na obaveze kao periodične, u grupi Opcije izaberite Ponavljanje Slika dugmeta . Izaberite željenu učestalost (dnevniSedmično, mesečno, godišnje) koje se ponavlja zakazane obaveze, a zatim izaberite opcije za učestalost. Kliknite na dugme u redu.

  Napomena : Ako se zakazanoj obavezi zada ponavljanje, kartica Zakazana obaveza menja se u karticu Grupa zakazanih obaveza.

 7. Podrazumevano, podsetnik se pojavljuje 15 minuta pre nego što vreme početka zakazane obaveze. Da biste promenili kada se pojavi podsetnik, u grupi Opcije kliknite na strelicu za podsetnika , a zatim izaberite novo vreme za podsetnik. Da biste isključili podsetnik, izaberite stavku Nijedno.

 8. Izaberite stavku Sačuvaj i zatvori.

Savet : Ako želite da promenite zakazanu obavezu u sastanak, izaberite stavku Pozovi učesnike iz učesnicima grupe na traci.

 1. Kliknite dvaput na sastanak da biste ga otvorili. Možete da promenite informacije na zakazanu obavezu.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj i zatvori da biste sačuvali promene.

Napomena : Ako otvorite periodična zakazana obaveza, imate opciju da biste otvorili čitavu grupu ili pojedinačno pojavljivanje. Ako izaberete stavku samo ovo jedno, sve promene koje napravite neće primeniti ostatak zakazane obaveze u seriji.

Savet : Takođe, možete da prevučete zakazanu obavezu na drugi datum bez otvaranja.

 1. Otvorite zakazanu obavezu koju želite da postavite tako da se ponavlja.

 2. U grupi Opcije izaberite stavku Ponavljanje Slika dugmeta .

 3. Izaberite željenu učestalost – dnevniSedmično, mesečno, godišnje – da zakazana obaveza ponavljanja, a zatim izaberite opcije za učestalost. Na primer, da biste kreirali zakazanu obavezu koja se dešava svakih 30 dana, izaberite stavku dnevni i unesite 30 u polju svakog dana [] .

 4. Izaberite stavku Sačuvaj i zatvori.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×