Kreiranje ili uređivanje .csv datoteke za uvoz u Outlook

Kreiranje ili uređivanje .csv datoteke za uvoz u Outlook

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

CSV datoteke je zarez zarezima datoteka. Kada tekst i brojeve čuvaju se u CSV datoteku, je lako da ih premeštate iz jednog programa u drugi. Na primer, možete da Izvoz kontakata iz usluge Google u CSV formatu i da zatim da ih uvezete u Outlook.

CSV datoteka se može koristiti sa Excel ili bilo koji drugi program za unakrsne tabele. CSV datoteke se razlikuju od drugih tipova datoteka unakrsne tabele u tom nije moguće sačuvati sva oblikovanja, a ne možete da sačuvate formule.

Preuzmite i otvorite uzorak .csv datoteke za uvoz kontakata u Outlook

 1. Preuzimanje Ovaj uzorak .csv datoteku na svoj računar. Kada budete upitani, odaberite stavku da biste sačuvali datoteku na računar kao CSV datoteke. Ako sačuvate kao Excel datoteke (.xls ili .xlsm) svih podataka će biti stavljen u jednu kolonu!

  Kada preuzmete uzorak .csv datoteku, sačuvajte ga kao tip .csv datoteku na svoj računar.

 2. Na računaru, otvorite Excel.

 3. U programu Excel izaberite stavke datoteka > Otvori > a zatim potražite .csv datoteku samo preuzeli na računar. Da biste pronašli .csv datoteku, uverite se da vidi Sve datoteke. Kliknite na .csv datoteku da biste je otvorili.

  Da biste pronašli csv datoteku, uverite se da biste pretražili sve datoteke.

Postoji nekoliko stvari koje treba zapamtiti prilikom rada sa ovaj uzorak CSV datoteke:

 • Outlook zahteva naslove kolona u prvom redu tako da ne zamenite ih nešto drugo.

  Evo kako izgleda uzorak .csv datoteku u programu Excel.

 • Možete da izbrišete podatke u redovima 2-6 (na uzorak imena, brojevi telefona, e-adrese, itd).

 • Ne morate da unesete vrednosti za svaku kolonu. Samo unesite informacije koje želite.

 • Sačuvajte datoteku pod novim imenom kao CSV tip datoteke (.csv). Ako koristite Excel za rad u datoteci, prilikom njenog čuvanja će vam nekoliko puta biti postavljeno pitanje „Želite li zaista da je sačuvate u CSV formatu?“ Uvek odaberite opciju „Da“. Ako odaberete opciju „Ne“, datoteka će se poremetiti i moraćete da počnete iz početka sa drugim primerom predloška.

 • Isprobajte uvoz CSV datoteke sa nekoliko kontakata da biste proverili da li vam se dopadaju rezultati. Posle toga možete da izbrišete uvezene kontakte, dodate ih još u CSV datoteku i ponovo je uvezete.

  Ako treba da biste uvezli podatke u uzorku CSV datoteke, evo šta je to izgleda u Office 365 Outlook na Vebu.

  Kada uvezete kontakte, evo kako oni izgledaju u programu Outlook na vebu.

Uređivanje u .csv datoteku kontakata koje želite da uvezete u Outlook

Recimo da želite da uredite .csv datoteku koju ste izvezena iz programa Outlook, a zatim da ih uvezete u Outlook ili drugog dobavljača e-pošte. Korišćenje programa Excel vam olakšava da biste uredili .csv datoteku.

Evo nekoliko stvari koje treba zapamtiti prilikom uređivanja u .csv datoteku:

 • Zadržite naslove kolona u prvom redu.

 • Kada ste ga sačuvati, Excel će zatražiti nekoliko puta sa "da li ste sigurni da želite da ga sačuvate u CSV format?" uvek odaberite stavku da. Ako želite, datoteka se napijemo i moraćete da biste počeli ispočetka.

Problem: Svi podaci će se pojaviti u prvoj koloni

Primer .csv datoteke sačuvane u .xls formatu.

Evo nekoliko razloga zbog kojih se to dešava i stvari koje možete da probate da biste rešili ovaj problem:

 • Ako CSV datoteku sačuvate u drugom formatu, kao što je .xls ili .xlm, svi podaci koje će se pojaviti u prvoj koloni. Vratite se na originalnu CSV datoteke i uverite se da ga sačuvate kao .csv tip.

 • Je moguće da program kreiranje CSV datoteke stavlja dodatni ponude maraka u podacima. Kao rezultat, Excel tretira podatke kao celina. Na primer, hajde kaže vaše podatke izgleda otprilike ovako:

  a, b, c, d – Excel stavlja svakog slova u sopstvenim kolone.

  "a, b, c, d", e – Excel stavlja a, b, c, d u jednu kolonu i u drugu kolonu.

  Da biste videli da li je ovo je problem sa datotekom, otvorite datoteku u program "Beležnica": kliknite desnim tasterom miša na CSV datoteku u operativnom sistemu Windows, odaberite stavku Otvori pomoću > Beležnica. Tražite dodatnu ponude maraka.

  Ako ne pronađete dodatne ponude maraka, evo kako se ispravlja datoteke:

  1. Korišćenje programa Excel da biste otvorili CSV datoteke. Svi podaci će biti u koloni A i ponude maraka će biti odsutni.

  2. Sada koristite teksta u kolone da biste razdvojili podataka u koloni A u pojedinačne kolone: na traci sa menijima, odaberite stavku podaci > tekst u kolone.

   Biranje podataka > tekst u kolone

  3. Odaberite stavku Razgraničena > sledeće. Izaberite stavku zarezima > Završi.

  4. Sačuvajte datoteku kao tip .cvs tako da i dalje možete da uvezete u Outlook.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Uvoz kontakata u Outlook

Izvoz kontakata iz programa Outlook

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×