Kreiranje i prilagođavanje tipova zapisa i listi

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, možete da prilagodite obrasce tako što ćete dodati polja koje su važne za svoje preduzeće, uklanjanje polja koja vam nije potrebna i premestiti polja da biste naglasili informacije koje su vam najbitnije. Možete kreirati nove oblike, dodate liste, prilagođavanje izveštaja, izmenite faze prodaje i vodi bodovanja kriterijume, odaberite polja za kontakt kartice, i Prilagođavanje trake.

Ovaj članak pokriva kreiranje i Prilagođavanje obrazaca i kreiranje i uređivanje liste.

Napomena: Samo vlasnik baze podataka možete da prilagodite obrasce.

Potražite u sledećim člancima informacije o prilagođavanju izveštaji; izmena fazama prodaje, prodajne aktivnosti i podsetnika; Promena glavnih davanje kriterijum; Izbor polja za kontakt kartice; i prilagođavanju trake:

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Kreirajte novi tip zapisa

Prilagođavanje obrasca

Kreirajte novi tip zapisa

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook sadrži nekoliko različitih tipova prilagodljivih obrazaca ili zapisa, uključujući kontaktposlovni kontakt, potencijalnog klijenta, poslovna prilikai poslovni projekat.

Možete da koristite podrazumevane obrasce bez menjanja ili možete da kreirate nove tipove zapisa potrebama vašeg preduzeća.

Možete da izmenite obrasce tako što ćete Dodavanje i uklanjanje polja. Informacije potražite u članku Dodavanje ili uklanjanje polja u nastavku ovog članka.

Nove tipove zapisa mora biti zasnovana na poslovni kontakt ili poslovni kontakt tip zapisa. Kako mogu biti povezane zapise i informacije koje se dele među njima se čuvaju u bilo kom nove tipove zapisa koje ste kreirali.

Primer: Bicikl na veliko kreira prilagođene tipove zapisa

Za bicikl na veliko mora da kreira prodavnice i skladište zaposlenog zapisi.

Svaku radnju koja kupuje od na na veliko ima nekoliko zaposlene koji ste odgovorni za kupovinu. Za bicikl na veliko prodaje mnogo prodavnice, svaka sa svog skupa zaposlene koji kupovine odluke. Na na veliko mora da se pridružite svakog zaposlenog prodavnice njihove određene radnje da biste videli listu zaposlenih i sve komunikacije sa zaposlenima iz prodavnice kada pregledate informacije o u prodavnici.

Da biste to uradili, na na veliko kreira zapis prodavnice koji je zasnovan na tip zapisa naloga i kreira zapis prodavnice zaposlenog koji je zasnovan na tip zapisa poslovnog kontakta. Na na veliko bira da biste zasnovali zapis prodavnice na zapis naloga jer zapisima naloga da prikažete listu povezanih poslovnih kontakata i sve stavke istorije komunikacije iz svake poslovnih kontakata.

Kreiranje prilagođenih tip zapisa

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Menadžer za poslovne kontakte.

 3. Kliknite na dugme Prilagodi , a zatim izaberite stavku Prilagođavanje tipova zapisa.

 4. U dijalogu Prilagođavanje tipova zapisa , uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Novi tip poslovnog kontakta da biste kreirali novi obrazac koji je zasnovan na tip zapisa poslovnog kontakta.

  • Izaberite stavku Novi tip naloga da biste kreirali novi obrazac koji je zasnovan na tip zapisa naloga.

   Prilagođavanje tipova zapisa u dijalogu sa dugme novi tip poslovnog kontakta i na dugme novi tip poslovnog partnera prikaza strukture.

   • Ako vam je potrebna je novi tip zapisa za pojedince, odaberite Novi tip poslovnog kontakta.

   • Ako vam je potrebna je novi tip zapisa za organizacije ili iz grupe u okviru veće organizacije, odaberite Novi tip naloga. Sve stavke komunikacije iz bilo kojeg zapisa koji je povezan sa kontaktom su navedene u istoriju komunikacije zapis naloga. Više informacija o zapisima naloga potražite u članku uskladištili informacije o nalozima u Menadžeru za poslovne kontakte.

 5. U dijalogu Novi tip poslovnog kontakta ili Novi tip naloga otkucajte jedinstveno i množina ime za novi tip zapisa.

 6. Opcionalno, kliknite na dugme Pregledaj da biste promenili ikonu koja će se pojaviti na svaki zapis tog tipa.

 7. Kliknite na dugme U redu.

  Novi tip zapisa je uključena u listu tipova zapisa u dijalogu Prilagođavanje tipova zapisa .

  Novi tip zapisa uključuje sve podrazumevane stranice i polja nalog ili poslovni kontakt koji ste na osnovu novi tip zapisa. Ne uključuje sve prilagođene stranice ili više polja koje ste dodali druge oblike. Da biste prilagodili obrazac tako što ćete promeniti stranice i polja, pogledajte sledeći odeljak, Prilagođavanje obrasca.

Vrh stranice

Prilagođavanje obrasca

Možete da prilagodite obrasce na više načina. Možete da dodate ili uklonite stranice, odeljke i polja. Možete da prerasporedite polja na način koji ima smisla za svoje preduzeće.

Napomena: Samo vlasnik baze podataka možete da prilagodite obrasce.

Prilagođene obrasce možete da izvezete tako da možete da ih delite sa drugima. Više informacija o izvozu potražite u članku izvoz poslovnih zapisa iz Menadžera za poslovne kontakte.

Važno: Sve promene koje napravite u obrazac će promeniti sve zapise od tog tipa. Na primer, Ako uklonite polja iz obrascu poslovnog kontakta, on će ukloniti to polje iz svih zapisa poslovnog kontakta.

Ovaj odeljak sadrži:

Brisanje obrasca

Kreiranje ili uređivanje liste

Otvaranje obrasca za prilagođavanje

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Menadžer za poslovne kontakte.

 3. Kliknite na dugme Prilagodi , a zatim izaberite stavku Prilagođavanje tipova zapisa.

 4. Sa liste, kliknite na tip zapisa koji želite da prilagodite, a zatim kliknite na dugme Prilagodi obrazac .

  dijalog za prilagođavanje tipova zapisa pomoću dugmeta obrazac Prilagođavanje prikaza strukture.

  Takođe možete da prilagodite bilo koji obrazac koji ste otvorili. Na traci, u grupi Prilagođavanje kliknite na dugme Raspored u obrascu .

Otvara se prilagodljive verziju obrasca. Sada, možete da dodate ili uklonite stranice, odeljke i polja ili promena rasporeda odeljaka i polja u obrascu.

Podrazumevano se prikazuje glavne stranice. Da biste prikazali različite stranice, na kartici " Prilagođavanje ", u grupi stranice izaberite stavku Prikaži, a zatim kliknite na ime stranice.

Vrh stranice

Kreiranje nove stranice

Možete kreirati najviše četiri dodatne stranice za bilo koji obrazac. Podrazumevano, većina obrazaca uključuju Opšte, Detaljii Istorija stranice.

 1. Otvaranje obrasca za prilagođavanje.

 2. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi stranice kliknite na dugme Prikaži Prikaži ikonu , a zatim kliknite na dugme korisnik stranica 1ili neku od drugih korisnika stranica.

  Prikazuje se prazna stranica.

  Napomena: Ako ime stranice završava sa (sakriveno), na stranici je podrazumevano skrivena. Moraćete da biste isključili funkciju "Sakrij" da biste mogli da unesete podatke na ovoj stranici obrasca.

 3. Ako je skrivena stranice isključite funkciju "Sakrij" da biste prikazali stranicu. U grupi stranice izaberite stavku Sakrij Skrivanje ikone

  Napomena: Da biste potvrdili da stranici više nije skriven, u grupi stranice izaberite stavku Prikaži. Ako nije izabrana stranica uključuje (sakriveno) iza imena stranice, onda je vidljiva.

Sada možete da biste preimenovali stranicu ili dodavanje odeljaka i polja. U nastavku ovog članka za više informacija pogledajte članak Dodavanje ili uklanjanje odeljaka i Dodavanje ili uklanjanje polja .

Vrh stranice

Imenovanje ili Preimenovanje stranice

 1. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi stranice izaberite stavku Prikaži, a zatim kliknite na stranicu koju želite da preimenujete.

 2. U grupi stranice izaberite stavku Preimenuj stranicu Preimenovanje ikona .

 3. U polju ime stranice otkucajte novo ime, a zatim kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Dodajte ili uklonite odeljke

Informacije u obrascu su organizovane u odeljke. Na primer, u obrascu poslovnog kontakta se Brojevi telefona odeljka koji sadrži različite polja za broj telefona, kao što su Poslovni i Početak.

Raspored obrasca Business Contact ekrana sa odeljku brojeve telefona izabrana.

Dodavanje odeljka

 1. Otvaranje obrasca za prilagođavanje.

 2. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi raspored izaberite stavku Dodavanje odeljka Ikona „Dodaj grupu“ .

 3. U okviru Odeljka ime otkucajte ime za odeljak i zatim kliknite na dugme u redu.

  Ako želite da promenite širinu odeljka, izaberite odeljak. Na kartici " Prilagođavanje ", izaberite stavku širok Široka ikona ili uske Uska ikona .

Uklanjanje odeljka

 1. Kliknite na sekciju koju želite da uklonite.

  Savet: Odeljak ima ime odeljka sa horizontalne linije pored imena. Da biste izabrali odeljka, kliknite na ili u blizini na ime odeljka.

  Izabrani odeljak brojeva telefona

 2. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi raspored , kliknite na dugme Ukloni Ikona „Ukloni“ .

  Napomene: 

  • Uklanjaju se sva polja koja su u ovom odeljku, ali one se ne brišu iz baze podataka programa Business Contact Manager. Ako želite da dodate polja u obrazac, pogledajte članak Dodavanje polja u nastavku ovog članka. Uklanjanje polja ne briše polja ili podataka koje sadrže. Sve podatke koji je unesen u polja i dalje čuvaju u bazi podataka, osim ako polje trajno izbrisati.

  • Kada uklonite odeljka, ona se briše iz baze podataka programa Business Contact Manager. Polja koja su uključena u odeljku se ne brišu u odeljku. Ako želite da dodate u odeljku ponovo, možete dodati odeljak sa istim imenom a zatim dodajte polja u obrazac u tom odeljku.

Vrh stranice

Dodavanje ili uklanjanje polja

Možete da dodate različite tipove polja u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook koje su vam potrebne za svoje preduzeće. Tip polja dodate određuje vrste informacija koje možete uneti ili izabrana u polju.

Na primer, ako želite da u okviru za tekst otkucajte informacije, možete da dodate polje za tekst; Ako želite da izaberete stavku sa liste, možete da dodate unapred popunjena listu (poznat i kao padajuće liste); Ako želite da povežete ili povezivanje sa drugim zapisom jedan zapis, možete da dodate polje relacije.

Cveжar može da kreira tekstualno polje pod imenom „Omiljeni cvet” gde osobe moraju da u polje otkucajte vrstu cvećem i specijalista grejanje možete da kreirate polje pod imenom „Peć modela” sa liste da biste odabrali neku. Više informacija o listama potražite u članku Kreiranje ili uređivanje liste u nastavku ovog članka.

Vrh stranice

Dodavanje polja

 1. Otvaranje obrasca za prilagođavanje.

  Savet: Pre nego što na sledeći korak, kliknite na sekciju koju želite da dodate polje. Ako je polje ne mesto na koje želite da bude, možete da ga prevučete u drugi odeljak nakon što ste ga dodali.

 2. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi raspored , kliknite na dugme Dodaj polja Ikona „Dodaj polje“ .

 3. U dijalogu Dodavanje polja uradite nešto od sledećeg:

  • Na listi, kliknite na jednu od navedenih polja, a zatim kliknite na dugme Dodaj u obrazac.

   Dijalog za dodavanje polja

  • Da biste kreirali novo polje ili dodavanje polja ste već kreirali za neki drugi oblik, kliknite na dugme novo.

   U dijalogu Kreiranje novog polja , uradite nešto od sledećeg:

   Kreiranje novog polja    

   1. U okviru polja ime otkucajte ime za to polje.

   2. Sa liste " tip podataka " izaberite tip podataka koje će sadržati polje, na primer, broj.

   Za ovaj tip podataka

   Izaberite ovaj tip podataka

   Reči ili rečenica do 96 znakova

   Tekst

   Brojeve sa ili bez decimala

   Broj

   Procenti

   Procenata

   Cene, prihod ili bilo koje druge podatke vezane za valute

   Valuta

   Odgovori na jednostavna pitanja kao što su da ili ne, uključili ili isključili ili vrednost true ili false

   Da/ne

   Informacije datuma ili vremena u formatima dostupne u programu Outlook

   Datum/vreme

   Celi brojevi

   Ceo broj

   Unapred popunjena listu stavki (vrednosti) za uštedu vremena ili održavanje usaglašenost između obrazaca

   Padajuće liste

   Veb adresa

   URL ADRESA

   Veza ka drugim zapisom u bazi podataka

   Odnos

   Napomena: Ne možete da promenite tip podataka polja kada kreirate polje. Ako želite da promenite tip podataka, izbrišite polje, a zatim dodajte novi tip podataka koji želite.

   1. Ako je potrebno, na listi Format , kliknite na format za podatke u polju.

    Napomena: Neke tipove podataka koji imaju samo jednu format.

   2. Kliknite na dugme U redu.

    Polje koju ste kreirali pojavljuje se na listi u dijalogu Dodavanje polja .

   3. Da biste dodali polja u obrazac, u dijalogu Dodavanje polja kliknite na polje, a zatim kliknite na dugme Dodaj u obrazac.

   Dodavanje polja iz drugog obrasca    

   1. Izaberite opciju za Dodavanje polja iz drugog obrasca .

   2. Kliknite na polje sa liste, a zatim kliknite na dugme u redu.

    Napomena: Morate kreirati polja kako bi se pojavljuju na ovoj listi.

    Polje koje ste izabrali pojavljuje se na listi u dijalogu Dodavanje polja .

   3. Da biste dodali polja u obrazac, u dijalogu Dodavanje polja kliknite na polje, a zatim kliknite na dugme Dodaj u obrazac.

Vrh stranice

Dodavanje polja "relacije"

Koristite polje relacije da biste povezali povezane zapise. Svi zapisi koje su povezane sa zapisom određenog nalaze se na izabrani zapis koji je poznat kao odredište zapis, slično načinu na koji sa zapisom navodi sve poslovnih kontakata koji su povezani sa njim.

Možete da povežete zapise istog tipa, kao i veza zapise koji se razlikuju.

Na primer, u na uzorak poslovne baze podataka za povezivanje maloprodaja bicikl skladišti sa dobavljačima čije bicikli maloprodaja skladišti prenose, što biste to uradili:

 • Otvorite dobavljača tip zapisa za prilagođavanje. Polje "veza" će biti dodat u ovom tipu zapisa.

  Dijalog Prilagođavanje tipova zapisa u bazu podataka uzorka posla sa tipom zapisa dobavljač izabran.

 • Dodajte vezu polje pod imenom Maloprodaja radnje sa tipom zapisa dobavljača sa skladišti kao tip odredišnog zapisa i Dobavljača imena kao ime odredišnog polja.

  Napomene: 

  • Dodavanje polja "relacije" sa tipom zapisa pomoć kreira tabelu koja navodi povezane zapise sa zapisom odredište. U ovom primeru, dobavljača zapisi (pomoć zapisi) imaju polje relacije koje koristite za povezivanje za čuvanje zapisa. Skladište zapisa (odredište zapisi) imaju tabelu koja navodi dobavljača zapisi koji su povezani sa njima.

  • Tabela ili odredišno polje nije moguće uređivati. Da biste promenili povezane zapise, koristite polje relacije. U ovom primeru, idite na zapis dobavljača da biste uklonili u prodavnici ili da biste dodali drugu radnju. Ovo menja listu dobavljača u tabeli sa zapisima srodnih radnji.

  Kreiranje novog polja "veza" u dijalogu kreiranje u novo polje.

 • Korišćenje polja Relacije dobavljača zapise da biste povezali maloprodaja bicikl uskladištite zapise dobavljača zapisima.

  Zapis prodavca sa radnjama navedena u polju veza maloprodajne prodavnice.

 • Potvrdite izbor u odredišno polje na maloprodajnu bicikl uskladištite zapise da biste videli listu dobavljača koje pružaju bicikli za onih radnji.

  Zapis prodavnice sa liste dobavljači koje pružaju bicikli u prodavnicu.

Informacije o uzorak poslovne baze podataka potražite u članku o preduzeću Adventure Works i uzorka poslovne baze podataka.

Kako da dodate polje relacije

 1. Otvaranje obrasca za prilagođavanje.

 2. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi raspored , kliknite na dugme Dodaj polja Ikona „Dodaj polje“ .

 3. U dijalogu Dodavanje polja kliknite na dugme novo.

  Dijalog za dodavanje polja

 4. U dijalogu Kreiranje novog polja , u polju ime polja otkucajte ime polja relacije.

 5. Na listi tip podataka , kliknite na dugme Relacije.

 6. Na listi Otkucajte odredišnu zapis , kliknite na tip zapisa koji želite da se povežete na izabrani zapis da.

  Napomena: Ako je tip odredišnog zapisa isti kao tip zapisa koji uređujete, ime polja i Ime odredišnog polja moraju da budu različita.

 7. U polju Ime odredišnog polja otkucajte ime odredišnog polja.

  Napomena: Ime odredišnog polja je ime tabele koja navodi sve povezane zapise koji su povezani sa tipom zapisa odredište.

 8. Kliknite na dugme U redu.

  Polje koje ste izabrali pojavljuje se na listi u dijalogu Dodavanje polja .

 9. Da biste dodali polja u obrazac, u dijalogu Dodavanje polja kliknite na polje koje je lista veza u koloni Tip podataka , a zatim kliknite na dugme Dodaj u obrazac.

  Napomena: Polja koja navodi vezu u koloni Tip podataka je polje za unos podataka. Polja koja navodi relaciju odredišne liste u koloni Tip podataka se automatski dodaju Otkucajte odredišnu zapis, a je tabelu koja navodi sve povezane zapise koje ste uneli u polje "relacije".

Vrh stranice

Uklanjanje polja

 1. Otvaranje obrasca za prilagođavanje.

 2. Kliknite na polje koje želite da uklonite iz obrasca.

  Napomena: Obavezna polja, kao što su ime naloga, nije moguće ukloniti.

 3. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi raspored , kliknite na dugme Ukloni Ikona „Ukloni“ ili pritisnite taster DELETE.

  Napomena: Polje i sve podatke koje ona sadrži mogu biti dodati u obrazac, jer polje je i dalje biti uskladištene u bazi podataka programa Business Contact Manager. Polja mogu da se dodaju na druge oblike iz dijaloga Dodavanje polja .

Trajno brisanje polja

Upozorenje: Ako izbrišete polja iz dijaloga Dodavanje polja , trajno brišete polje i izgubićete sve podatke koji su unete u tom polju. Ako uklanjanje ili brisanje polja iz obrasca, samo brišete polja iz obrasca. Ako dodajete polja u obrazac, onda možete da pristupite podatke.

 1. Otvaranje obrasca za prilagođavanje.

 2. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi raspored , kliknite na dugme Dodaj polja Ikona „Dodaj polje“ .

 3. U dijalogu Dodavanje polja kliknite na polje koje želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Izbriši.

  Napomena: Polje možete izbrisati samo trajno ako ga se ne koristi na druge oblike.

Vrh stranice

Preimenovanje odeljke i uređivanje polja

Možete da preimenujete bilo kog odeljka na obrascu, ali možete da preimenujete samo polja koja ste kreirali.

Možete da uredite polja, preimenovanjem ih i tako što ćete promeniti oblik podataka koji može biti izabran u polju.

Napomena: Ne možete da promenite tip podataka polja. Možete da izbrišete polje i zatim dodate novu sa tipom podataka koji želite.

 1. Otvaranje obrasca za prilagođavanje.

 2. Kliknite na odeljak ili polje koje želite da preimenujete ili uredite.

  Napomena: Možete da preimenujete samo polja koja ste kreirali.

 3. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi raspored izaberite stavku Uredi polje ili odeljak Polje za uređivanje ili odeljak ikone .

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Preimenovanje odeljka     U dijalogu Uređivanje odeljka otkucajte drugo ime za odeljak.

  • Uredite ime polja koje ste kreirali     U dijalogu Uređivanje polja otkucajte drugo ime za to polje.

   Ako želite da promenite oblikovanje podataka koja je dozvoljena u polju, u polju Format , izaberite stavku u drugi format. Neki tipovi polja imaju samo jednu opcija za oblikovanje.

Uređivanje stavki u obrascu

Prilagodljiva obrascu, možete da premeštanje odeljaka na stranici ili ih premestite na drugu stranicu i prerasporedili polja.

Premeštanje odeljka ili prerasporedili polja na stranicu

 1. Otvaranje obrasca za prilagođavanje.

 2. Kliknite na odeljak ili polje koje želite da premestite.

  Odeljak ima ime odeljka sa horizontalne linije pored imena. Da biste izabrali odeljka, kliknite na ili u blizini na ime odeljka.

  Izabrani odeljak brojeva telefona

 3. Prevucite odeljak ili polje na novu lokaciju na stranici ili koristite tastere sa strelicama na tastaturi da biste premestili odeljak ili polje.

Vrh stranice

Premeštanje odeljka na drugu stranicu

 1. Kliknite na sekciju koju želite da premestite.

  Izabrani odeljak brojeva telefona

 2. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi raspored izaberite stavku Premeštanje Ikona "Premesti" .

 3. U dijalogu Premeštanje stranicu , kliknite na stranicu na koju želite da premestite u odeljku, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Napomena: Ako na stranici je skrivena, moraćete da biste isključili funkciju "Sakrij" da biste mogli da unesete podatke na stranici. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi Prikaži kliknite na stranicu. U grupi stranice izaberite stavku Sakrij Skrivanje ikone .

Vrh stranice

Brisanje obrasca

Upozorenje: Ako izbrišete tip zapisa, izgubićete sve podatke koji je unesen u taj tip zapisa.

 1. Kliknite na karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Business Contact Manager , a zatim kliknite na dugme Prilagodi .

 3. Kliknite na dugme Prilagodi tipove zapisa.

 4. U dijalogu Prilagođavanje tipova zapisa kliknite na tip zapisa koji ste kreirali.

  Napomena: Možete izbrisati samo tipove zapisa koji ste kreirali. Nije moguće izbrisati podrazumevane tipove zapisa.

 5. Kliknite na dugme Izbriši tip zapisa.

Vrh stranice

Kreiranje ili uređivanje liste

Kada unesete često iste podatke u obrazac, je praktičan i dosledniji da biste kreirali listu koju možete da izaberete iz.

Kreiranje liste

 1. Otvaranje obrasca za prilagođavanje.

 2. Na kartici " Prilagođavanje ", u grupi raspored , kliknite na dugme Dodaj polja Ikona „Dodaj polje“ .

 3. U dijalogu Dodavanje polja kliknite na dugme novo.

 4. Na listi tip podataka , izaberite stavku padajuće liste.

  Napomena: Za listu, samo oblikovanje izbor je takođe padajuće liste.

 5. Kliknite na dugme U redu.

 6. Dodavanje stavki na listu.

  Kako?

  1. U dijalogu Uredi liste kliknite na dugme Dodaj da biste dodali stavku (vrednost) na listu.

  2. U dijalogu Dodavanje stavke u polju ime stavke , otkucajte ime vrednosti.

  3. Kliknite na dugme U redu.

   U dijalogu Uređivanje lista , u koloni " vrednost " stavke koje ste dodali se pojavljuje.

  4. Da biste dodali još jednu stavku na listi, ponovite ovaj proces.

 7. Da biste premestili stavku nagore ili nadole na listi, izaberite stavku vrednost koju želite da premestite, a zatim kliknite na nagore ili nadole dugme sa strelicom.

 8. Da biste odabrali jednu stavku da bude podrazumevana vrednost u polje, kliknite na vrednost, a zatim kliknite na dugme Napravi podrazumevani .

  Ako stavku koja se najčešće koriste, možete učiniti podrazumevanu vrednost da uštedite vreme kada su dovršavanje obrasca.

 9. Kliknite na dugme U redu.

Uređivanje liste

 1. Kliknite na karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Business Contact Manager , a zatim kliknite na dugme Prilagodi .

 3. Kliknite na dugme Uredi liste.

 4. U dijalogu Uređivanje lista izaberite listu koju želite da uredite.

  Kada izaberete stavku liste, stavke na listi pojavljuju se u koloni " vrednost ".

  U dijalogu uređivanje liste

 5. Uradite nešto od sledećeg da biste uredili listu:

  Dodavanje vrednosti na listu     Kliknite na dugme Dodaj , otkucajte ime stavke i zatim kliknite na dugme u redu.

  Preimenovanje vrednosti     Izaberite stavku, a zatim kliknite na dugme Preimenuj . Otkucajte novo ime, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Uklonite vrednost ili zamenili je drugom     Izaberite stavku, a zatim kliknite na dugme Izbriši . Ako želite da zamenite vrednost, izaberite neku drugu vrednost na listi, a zatim kliknite na dugme u redu. Ako želite da uklonite, kliknite na dugme u redu.

  Premeštanje vrednosti nagore ili nadole na listi     Izaberite stavku, a zatim kliknite na nagore ili nadole dugme sa strelicom.

  Proverite stavke podrazumevana vrednost     Kliknite na stavku, a zatim kliknite na dugme Postavi za podrazumevano .

 6. Kada dovršite sve promene, u dijalogu Uredi liste kliknite na dugme u redu.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×