Kreiranje i pokretanje upita u centru za e-otkrivanja

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Nakon što ste definisali izvore i stavili ih na čekanje ako je to potrebno, možete pokrenuti upite da biste suzili i izvukli upravo onaj sadržaj koji vam je potreban za dati predmet.

Efikasni upiti mogu vama i drugim ljudima koji sarađuju na datom predmetu omogućiti značajno lakše upravljanje sadržajem jer smanjuju ukupan obim sadržaja i pomažu vam da sadržaj koji isporučujete bude relevantniji.

Pre kreiranja upita, slučaj bi trebalo da dodate izvore sadržaja. Pronađite više informacija o radu sa izvora sadržaja u članku Dodavanje sadržaja u e-otkrivanja slova i postavljanje izvora na čekanje.

Napomena :  Upit može da sadrži maksimalno 1500 Exchange izvora, 100 SharePoint izvora i 500 ključnih reči.

Podrazumevano, upit pretražuje sve izvore sadržaja, možete da odaberete koje otkrivanje skupova ili izvora upit pretražuje ako ne morate da biste pretražili sve, što može učiniti upitima izvršavati brže. Takođe možete suziti upitima na druge načine. Više informacija potražite u članku pretraživanje i korišćenje ključnih reči u e-otkrivanja.

 1. Ako vaš predmet još uvek nije otvoren, u centru za e-otkrivanje izaberite stavku Predmeti, a zatim otvorite predmet za koji želite da kreirate upite. Predmet bi već trebalo da ima izvore sadržaja, poput veb lokacija i poštanskih sandučića.

 2. U odeljku Pretraga i izvoz, u okviru Upiti, izaberite stavku Nova stavka.

 3. Otkucajte opisno ime za vaš upit.

 4. U polju Upit otkucajte ključne reči kojima želite da suzite svoj upit. Savete za pisanje upita potražite u odeljku Takođe pogledajte.

 5. Da biste suzili obim sadržaja prema opsegu datuma, unesite Datum početka i Datum kraja.

Napomena : Ako otkucate datume u polja Datum početka i Datum završetka , koristite format mm /dd/yyyy; na primer, 01/03/2013 treba da koristite da biste naveli 1 mart 2013. Korišćenje na mm /dd/yyyy oblik čak i ako regionalne postavke na lokalnom računaru su konfigurisane sa različitim format, kao što su dd/mm/yyyy. Alternativno, izaberite datume početka i završetka pomoću odabirača datuma.

 1. Da biste ograničili rezultate prema imenu autora dokumenta ili stavke na listi ili prema određenom pošaljiocu poruke e-pošte, otkucajte imena ili e-adrese u polje Autor/Pošiljalac.

 2. Ako imate više izvora i skupova otkrića, ali ne želite sve da ih pretražite, izaberite opciju Promena opsega upita. Zatim navedite željene skupove otkrića ili izvore sadržaja.

  Izmena opsega upita

 3. Da biste suzili opseg upita prema određenim tipovima sadržaja, izaberite karticu Exchange ili karticu SharePoint, a zatim potvrdite svoj izbor u polju za potvrdu željenog tipa sadržaja. Na primer, možete izabrati samo kalendarske stavke za Exchange ili samo PowerPoint slajdove za SharePoint.

 4. Da biste analizirali ili dalje precizirali svoj upit, izaberite karticu Napredne opcije za upit i izvršite jednu ili više sledećih radnji.

  • Da biste uklonili redundantne Exchange podatke, poput poruka e-pošte koje se više puta vraćaju pod različitim terminima, izaberite opciju Ukloni suvišne Exchange podatke.

  • Da biste ispitali sintaksu i strukturu upita, pogledajte odeljke Exchange upit i SharePoint upit, kao i tabelu izvora koja prikazuje filtere, upite i alatke za sužavanje obima pretrage.

 5. Kada ste spremni da pokrenete upit, kliknite na dugme Pretraži. Rezultati se rangiraju na osnovu relevantnosti, na primer koliko često se pojavljuje termin koji se pretražuje.

Napomena :  Kada dodate upite ili izvore sadržaja u slučaj e-otkrivanja, promena regionalnih postavki lokacije neće biti podržana.

Vrh stranice

Dodavanje još izvora sadržaja prilikom kreiranja upita

 1. Na stranici „Upit: Nova stavka“, u odeljku Izvori izaberite opciju Izmeni opseg upita.

 2. U dijalogu koji se pojavi izaberite stavku Ceo sadržaj predmeta.

 3. Izaberite stavku Dodaj poštansko sanduče za Exchange sadržaj ili Dodaj lokaciju za SharePoint sadržaj.

 4. Navedite poštansko sanduče osobe ili veb lokaciju koju želite da dodate.

 5. Kliknite na dugme U redu.

Napomena : Ako upit ažurirate i ponovo pokrenete, osvežiće se samo prva stranica novih rezultata. Ako prikazujete više stranica rezultata upita, a ne vidite prvu stranicu, ona neće biti osvežena novim rezultatima.

Vrh stranice

Više informacija o e-otkrivanju

Za više informacija o predmetima e-otkrivanja pogledajte sledeće članke:

Scenario: ediscovery u sistemima SharePoint Server 2013 i Exchange Server 2013

Planiranje slučajeva e-otkrivanja i upravljanje njima

Dodavanje sadržaja u e-otkrivanja slova i postavljanje izvora na čekanje

Pretraga i korišćenje ključnih reči u e-otkrivanju

Izvoz sadržaja e-otkrivanja i pravljenje izveštaja

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×