Kreiranje i odgovaranje na poruke

Kreiranje poruke je toliko jednostavno da poruku možete napisati klikom na dugme novo Nova poruka. Možete odgovoriti na poruke koje ste primili pomoću veza koje se nalaze u vrhu okna za čitanje svake poruke u programu Outlook Web App. Kada kliknete na dugme odgovori Odgovori, odgovori svima Odgovori svima ili prosledi Prosledi, u oknu za čitanje će se pojaviti nova poruka.

Kako se kreiraju poruke i kako se odgovara na njih?

Kako se kreira nova poruka?

Kako se odgovara na poruku?

Kako se prosleđuje poruka?

Šta još mogu da uradim sa porukom koju pišem?

Šta ako trenutno ne mogu da završim pisanje odgovora?

Šta još treba da znam?

Kako se kreira nova poruka?

Da biste kreirali novu poruku

 1. Izaberite stavku novo Nova pošta iznad liste fascikli. U oknu za čitanje će se pojaviti obrazac za novu poruku.

 2. Da biste dodali primaoce, možete uneti ime bilo koje osobe iz fascikle kontakata ili sa liste adresa organizacije ili možete uneti adresu e-pošte u polja Za ili cc. Prvi put kada unesete ime određene osobe, program Outlook Web App traži njenu ili njegovu adresu. Ime će biti keširano da bi se ubuduće moglo brže pronaći.

 3. Dodajte temu.

 4. Otkucajte poruku koju želite da pošaljete.

 5. Kada je poruka spremna za slanje kliknite na dugme pošalji Pošalji.

Kako se odgovara na poruku?

Kada odgovorite na poruku, tema se automatski kopira i prefiks koji ukazuje da je poruka odgovor se dodaje ispred teme. Tekst originalne poruke se automatski kopira u novu poruku.

Da biste odgovorili samo osobi koja je poslala poruku:

 1. Izaberite poruku u oknu za čitanje.

 2. Na vrhu poruke kliknite na dugme odgovori Odgovori. Pojaviće se nova poruka adresirana na pošiljaoca originalne poruke.

 3. Dodajte odgovor.

 4. Kliknite na dugme pošalji Pošalji na vrhu poruke.

Da biste odgovorili pošiljaocu poruke i svim ostalim primaocima:

 1. Izaberite poruku u oknu za čitanje.

 2. Na vrhu poruke kliknite na dugme odgovori svima Odgovori svima. Pojaviće se nova poruka adresirana na pošiljaoca i sve ostale primaoce originalne poruke.

 3. Dodajte odgovor.

 4. Kliknite na dugme pošalji Pošalji na vrhu poruke.

Vrh stranice

Kako se prosleđuje poruka?

Kada prosledite poruku, tema se automatski kopira i prefiks koji ukazuje da je poruka prosleđivanje se dodaje ispred teme. Tekst originalne poruke se automatski kopira u novu poruku.

 1. Izaberite poruku u oknu za čitanje.

 2. Na vrhu poruke kliknite na dugme prosledi Prosledi. Pojaviće se nova poruka.

 3. U red Za unesite ime ili e-adresu osobe kojoj želite da prosledite poruku. Takođe možete kliknuti na polje Za ili Cc da biste prešli na spiskove adresa.

 4. Dodajte sve ostale informacije koje želite u poruku, kao što je brza beleška koja objašnjava zašto je prosleđujete.

 5. Kliknite na dugme pošalji Pošalji na vrhu poruke.

Vrh stranice

Šta još mogu da uradim sa porukom koju pišem?

 • Da biste dodali prilog kliknite na dugme umetni Umetni onda Prilog na vrhu ekrana i pronađite datoteku koju želite da priložite.

 • Da biste ugradili sliku u poruku koja se pojavljuje, a da primalac ne mora da je otvori, kliknite na dugme umetni Umetni, a zatim na Slika, i pronađite sliku koju želite da dodate u poruku.

 • Ako želite više opcija kliknite na prošireni meni prošireni meni .

 • U meniju možete izabrati sledeće opcije:

  • Sačuvaj Outlook Web App automatski čuva poruke dok ih pišete ali možete i prisilno izvršiti operaciju čuvanja u bilo kom trenutku.

  • Prikaži bcc Bcc možete koristiti da biste dodali neku osobu u listu primalaca a sakrili ime te osobe od ostalih primalaca.

  • Prikaži odakle Ako imate dozvolu da šaljete sa više adresa, možete koristiti ovo polje da biste promenili adresu sa koje ćete poslati poruku koju pišete.

  • Postavi važnost Ovu opciju možete koristiti za podešavanje važnosti poruke. To neće promeniti kako će se porukom upravljati ali će obavestiti primaoce da li je poruka od velike ili male važnosti.

  • Umetni potpis Ako ste u postavkama poruke kreirali potpis ali ga niste konfigurisali da se automatski doda u poruku, možete ga dodati tako što ćete kliknuti ovde

   • Prebaci na čisti tekst/prebaci na HTML

  • Prikaži opcije poruke. U opcijama poruke možete podesiti osetljivost poruke ili zahteve za potvrdu. Postavke osetljivosti poruke su Normalna, Lično, Privatno i Poverljivo. Ove postavke su informativnog karaktera i ne utiču na način na koji će se porukama upravljati.

   Kada želite da znate da je poruka dostavljena primaocima, možete zahtevati potvrdu o dostavi. Potvrda čitanja će vas obavestiti da je poruka koju ste poslali označena kao pročitana. Neki programi za rad sa e-poštom dozvoljavaju primaocima da izaberu da li žele da odgovore na potvrde čitanja.

Vrh stranice

Šta ako trenutno ne mogu da završim pisanje odgovora?

Outlook Web App automatski čuva poruku na kojoj radite kako biste mogli bezbedno da je napustite da biste radili nešto drugo bez gubitka promena. Da biste se vratili na odgovor ili prosleđivanje na kom radite:

 • Potražite fasciklu Radne verzije na spisku fascikli. Sve radne verzije se čuvaju ovde dok se ne pošalju ili izbrišu.

 • Potražite radnu verziju u istoj fascikli u kojoj je originalna poruka. Reč Radna verzija će se pojaviti na listi poruka pored imena osobe koja je poslala originalnu poruku.


 • Kada pronađete radnu verziju, kliknite na nju na listi poruka da biste je prikazali u oknu za čitanje. Možete kliknuti na dugme izbriši Odbaci da biste izbrisali radnu verziju ili na dugme uredi Nastavi sa uređivanjem da biste nastavili da radite na njoj.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

 • Kada pišete poruku, možete je prikazati u novom prozoru tako što ćete kliknuti na ikonu „Iskakanje“ Otvori u novom prozoru u gornjem uglu poruke.

 • U svaku poruku koju šaljete možete u svakom trenutku pre nego što je pošaljete dodati još primalaca tako što ćete otkucati njihovo ime ili e-adresu u polje Za ili Cc.

 • U poruku možete dodati prilog ili ugraditi sliku. Da biste dodali prilog, idite na vrh prozora poruke i izaberite stavku umetni Umetanje, a zatim izaberite stavku Prilog ili Slika. Potražite prilog ili sliku koje želite da dodate i kliknite na dugme Otvori da biste ih dodali.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×