Kreiranje i menjanje šema fontova za profesionalni izgled

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Šeme fontova je definisano skup fontova koji je povezan sa publikacije. U okviru šeme fontova navedeni su primarni font i sekundarni font. Obično primarni font se koristi za naslove i zaglavlja, a sekundarni font će se koristiti za telo teksta.

Šeme fontova olakšavaju menjanje fontova u publikaciju joj date dosledan i profesionalni izgled. Kada primenite šeme fontova, Publisher menja stilove u publikaciji da koristite jednu od dve fontova u šemu fontova umesto podrazumevanih fontova tih stilova.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Kreiranje šeme fontova

Promena šeme fontova

Kreiranje šeme fontova

Možete da kreirate potpuno novu šemu fontova, ili možete da zasnujete novu šemu fontova na drugu šemu fontova.

Kreiraj novu šemu fontova

 1. U oknu zadatka Oblikovanje publikacije u Šeme fontova, kliknite na dugme Kreiraj novu šemu fontova.

 2. Izaberite font naslova i font tela i pregledajte ih u polju " uzorak ".

  Napomena : Kada omogućite više tipova jezik (latinica, istočnoazijski i složene skripte), možete da navedete alternativne parove fontova za svaki tip jezika.

 3. Otkucajte ime za novu šemu fontova.

Vrh stranice

Promena šeme fontova

Možete da promenite šeme fontova na nekoliko načina. Možete da izbrišete ili promenite ime šeme fontova koje ste kreirali, ali ne možete da promenite, brisanje ili preimenovanje podrazumevanu šemu fontova.

Da biste promenili šemu fontova, promenite stilove u publikaciji, a zatim primenite stilove šemu fontova.

Preimenovanje šeme fontova koje ste kreirali

 1. U oknu zadatka Oblikovanje publikacije u Šeme fontova, kliknite na strelicu pored šeme fontova koju ste kreirali, a zatim kliknite na dugme Preimenuj šemu.

 2. U dijalogu Preimenovanje šeme fontova , otkucajte novo ime za šemu fontova.

Brisanje šeme fontova koje ste kreirali

 • U oknu zadatka Šeme fontova , kliknite na strelicu pored šeme fontova koju ste kreirali, a zatim kliknite na dugme Izbriši šemu.

Promena šeme fontova koje ste kreirali

Možete da unosite promene u šeme fontova koje ste kreirali, ali ove promene se primenjuju samo na nove publikacije koje koriste te šeme fontova.

 1. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Stilovi.

 2. U oknu zadatka Stilovi , promenite željene stilove, a zatim izaberite stavku Šeme fontova.

  Na primer, ako želite da promenite font naslova, izaberite tekst koji koristi stil naslova koji želite da promenite. U oknu zadatka Stilovi i oblikovanje , kliknite na strelicu sa desne strane imena stila koji je izabran, kliknite na dugme Izmeni, kliknite na dugme Fonti zatim izaberite drugi font.

 3. U oknu zadatka Oblikovanje publikacije u Šeme fontova, kliknite na strelicu pored šeme fontova koje želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Ažuriraj šemu iz stilova publikacija.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×