Kreiranje i deljenje vesti na SharePoint lokacijama

Kreiranje i deljenje vesti na SharePoint lokacijama

Možete da zadržite partnere, tima i kolege u igri, kao i da ih uključite sa važnim ili interesnim pričama pomoću funkcije vesti na sajtu tima. Možete brzo da kreirate privlačne objave kao što su obaveštenja, vesti o osobama, izmene statusa i još stvari koje uključuju grafiku i bogato oblikovanje. Pored dolenavedenog veb iskustva, možete i da kreirate i prikazujete vesti u SharePoint aplikaciji za mobilne uređaje za iOS.

Primer vesti

Napomena: Neke funkcionalnosti se postepeno uvecu u organizacije koje su se odlučile u programu ciljane objave. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

Da biste imali kratak uvod u kreiranje vesti, pogledajte ovaj video:

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Za vizuelni pregled vesti, pogledajte infografiku, Pročitajte sve o tome: Microsoft SharePoint News, koje se mogu preuzeti kao. PDF ili PowerPoint predložak na Načini rada sa sistemom SharePoint.

U ovom članku:

Gde se prikazuje novost

Vesti se prikazuju na SharePoint početnom stranici, na lokacijama timova, lokacijama za komunikacije, lokacijama čvorišta i u aplikaciji za mobilne uređaje. Na mobilnom uređaju ćete biti obavešteni kada se objave objavljivanje. Takođe možete da odaberete da prikažete vesti na kanalu timovi.

Gde se informacije distribuiraju

Obaveštenja na mobilnom uređaju

Kada je važan, relevantni članak proknjižen na lokaciji u bliskoj sferi, ili proknjižen na sajt u kojem ste aktivni, dobićete obaveštenje na mobilnom uređaju "iz sistema SharePoint" u traci sa obaveštenjima uređaja. Kada kliknete na obaveštenje, vi ste odvedeni direktno u SharePoint aplikaciju za mobilne uređaje da biste prikazali članak i sve njegove interaktivne sadržaje podataka.

Primer obaveštenja o diskusiji na mobilnom uređaju

Vesti organizacije

Vesti mogu da dođu sa raznih lokacija. Međutim, možda postoji "zvanična" ili "ovlašćeni" sajt za vesti organizacije. Vesti sa ovih lokacija istaknuto su po bloku boja na naslovu kao vizuelni znak i interleavuju sve objavljene objave za korisnike u sistemu SharePoint u sistemu Office 365. Sledeća slika prikazuje vesti o sistemu SharePoint home Where News @ Kontoso predstavlja sajt organizacije za vesti.

Primer vesti organizacije

Da biste omogućili ovu funkciju i naveli lokacije za vesti organizacije, SharePoint globalni administrator mora da koristi SharePoint online PowerShell komande:

Dodavanje objave za vesti počevši od SharePoint početne stranice

U usluzi SharePoint Online možete da dodate objave vesti sa SharePoint početne stranice.

 1. Na vrhu SharePoint stranice "početak" izaberite stavku Kreiraj objavu vesti.

 2. Odaberite lokaciju na kojoj želite da objavite poruku za vijesti.

 3. Dobićete praznu stranicu sa vestima na sajtu na kojoj ste odabrali, spremnu da je popuni.

 4. Kreirajte objavu za vesti pomoću uputstava Kreirajte objavu za vijesti.

Dodavanje objave novosti na sajtu tima ili na sajtu za komunikacije

Vesti se podrazumevano nalaze na vrhu sajta tima i ispod junaka na lokaciji komunikacije.

Dugme "Dodaj novosti"

 1. Kliknite na dugme + Dodaj u odeljak vesti da biste započeli kreiranje objave. Dobićete praznu stranicu sa vestima za vijesti spremnu da počnete sa popunjavanjem.

 2. Kreirajte objavu za vesti pomoću uputstava sastavljanje stranice sa objavljivati vijesti.

Alternativno, možete da kreirate objavu vesti tako što ćete kliknuti na dugme + novo na vrhu vaše stranice, a zatim objaviti objavu. Zatim izaberite predložak stranice i počnite da gradite objavu vijesti.

Template gallery

Dodavanje objave vesti pomoću povezivanja

U SharePoint Online možete da dodate povezanost ka sadržaju sa vaše lokacije ili sa druge veb lokacije pomoću veze sa vestima. Povezani sadržaj će se pojaviti kao poruka za vesti.

Napomena: Nije dostupno u SharePoint Server 2019.

 1. Idite na lokaciju sa vestima gde želite da dodate objavu. Na matičnoj stranici kliknite na dugme + novo , a zatim izaberite stavku povezanost sa vestima.

  Izbor stavke "vesti" iz menija "+ novi meni"

  Ako ste na drugoj stranici i ne vidite vezu sa vestima kao opciju menija, prvo Dodajte Veb segment za vesti na stranicu, a zatim kliknite na dugme + Dodaj u okviru novosti.

  Dodavanje veze sa vestima iz Veb segmenta za vesti

 2. U polju Povezivanje nalepite Veb adresu na postojeću stavku sa vestima. Videćete još nekoliko polja.

  Polje "Adresa diskusije"

 3. U polju slika naslova dodajte naslov koji će biti prikazan za stavku vesti na matičnoj stranici. Ovo je obavezno polje.

  Dodavanje naslova za stavku diskusije

 4. Izaberite stavku Dodaj sličicu ili Promeni da biste dodali ili promenili opcionalnu sličicu. Možete da odaberete jedan od sledećih izvora slike:

  Kliknite na dugme Dodaj sličicu ili promeni da biste dodali ili uredili sliku

  • Najnovijim Slike vraćaju slike koje ste nedavno koristili ili dodali na SharePoint sajt.

  • Veb pretraga radi Bing pretragu za slikama na Vebu u izboru kategorija. Možete da postavljate filtere za veličinu (mala, srednja, velika, x-velika ili sve), raspored (kvadratna, široka, visoka, velika ili sve) ili kreativni komons ili sve slike.

  • OneDrive vam pokazuje OneDrive fasciklu povezanu sa lokacijom na kojoj možete da se krećete i birate slike.

  • Lokacija nudi biblioteke dokumenata na SharePoint lokaciji na kojoj možete da izaberete slike koje ćete koristiti.

  • Otpremanje otvara prozor u kojem možete da izaberete sliku sa lokalnog računara.

  • Sa veze će biti nalepljen za lepljenje veze ka slici u usluzi OneDrive for Business ili SharePoint lokaciji. Ne možete da se povežete sa slikama sa drugih lokacija ili sa veba.

  Kliknite na dugme Otvori da biste koristili izabranu sliku.

 5. Dodajte ili uredite opis u polju Opis . To je opcionalno.

  Polje Opis

 6. Kliknite na dugme Objavi da biste dodali vezu ka vestima.

Pravljenje stranice sa objavljivati vijesti

 1. Počnite sa dodavanjem imena koje će posluћiti kao naslov. Možete da koristite traku sa alatkama za slike sa leve strane da biste dodali ili promenili sliku.

  Dodavanje vesti
 2. Kliknite na dugme + da biste dodali Veb segmente kao što su tekst, slike, video i još mnogo toga. Saznajte više o korišćenju Veb segmenata na SharePoint online stranicama.

 3. Kada završite sa kreiranjem stranice, kliknite na dugme Objavi vesti u gornjem desnom delu i videćete da se priča pojavljuje u odeljku vesti kao najnovija priča. Vesti se takođe prikazuju na SharePoint početnom stranici i mogu biti prikazane na drugim mestima koje odaberete. Pored toga, osobe sa kojima radite i osobe koje vam izveštavaju se obaveštavaju da ste objavili vesti u SharePoint aplikaciji za mobilne uređaje.

Napomene: 

 • Kada se objavi, objavljene objave na vestima se skladište u biblioteci stranica na vašoj sajtu. Da biste videli listu svih objavljenih poruka, Pogledajte sve u gornjem desnom uglu odeljka vesti na objavljenoj stranici.

 • Priče se podrazumevano prikazuju u hronološkom redosledu od najnovijeg do najstarije na osnovu njihovog početnog datuma objavljivanja (Uređivanje priče neće promeniti redosled). Objavljene objave možete ponovo poručiti pomoću funkcije "organizovanje" u Veb segmentu za vesti.

Uređivanje objave za vijesti

 1. Idite na sajt koji ima objavu za vesti koje želite da uredite.

 2. Izaberite stavku Pogledajte sve u gornjem desnom uglu odeljka vesti. Ako ne vidite opciju Pogledajte sve , izaberite stavku stranice u levoj navigaciji, a zatim sa liste izaberite stranicu sa vestima koju želite da uredite.

 3. Izvršite promene, a zatim kliknite na dugme Ažuriraj vesti. To će ponovo objaviti vašu stranicu sa vestima tako da će svi koji mogu da prikažu vaše novine videti promene. Ne menja se redosled u kojem se nalazi poruka.

Uklanjanje diskusije za vesti ili diskusije

Za SharePoint Online:

 1. Idite na sajt koji ima objavu za vesti koje želite da uklonite.

 2. Izaberite stavku Prikaži sve u gornjem desnom uglu. u odeljku vesti. Ako ne vidite opciju Pogledajte sve , kliknite na dugme Postavke, izaberite stavku stranice lokacije, a zatim sa liste izaberite, a zatim izbrišite stranicu koju želite da uklonite.

 3. Izaberite stavku Upravljaj aplikacijama.

 4. Nađite stranicu koju želite da uklonite.

 5. Kliknite na tri tačke (... ) sa desne strane stranice, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

  Brisanje stranice

Za SharePoint Server 2019, slijedite ove korake:

 • Na traci za brzo pokretanje kliknite na dugme stranice, a zatim izaberite stavku vesti koje želite da izbrišete.

 • Kliknite na tri tačke (...), a zatim kliknite na dugme Izbriši.

 • U dijalogu za potvrdu kliknite na dugme Izbriši .

Uklanjanje Veb segmenta za vesti

 1. Idite na stranicu koja sadrži odeljak sa vestima koje želite da uklonite.

 2. Kliknite na dugme Uredi na vrhu stranice.

 3. Zadržite pokazivač iznad odeljka „Vesti“ i kliknite na dugme Izbriši Dugme „Izbriši“ na sajtu OneDrive.com. sa leve strane.

Ponovo dodajte Veb segment za vesti na stranicu ili na neku drugoj stranici

Ako ste uklonili vesti sa stranice, možete ponovo da ih dodate. Ili, možete da ih dodate na drugu stranicu. Da biste to uradili, možete da koristite Veb segment za vesti .

 1. Kliknite na dugme Uredi na vrhu stranice.

 2. Kliknite na znak +.

 3. Izaberite Veb segment za vesti . Više informacija o korišćenju Veb segmenta za vesti potražite u članku Korišćenje Veb segmenta za vesti na SharePoint stranici.

  Napomena: Više informacija o radu sa veb segmentima potražite u članku Upotreba veb segmenata na stranicama.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×