Kreiranje i štampanje nalepnica pomoću objedinjavanja pošte

Kreiranje i štampanje nalepnica pomoću objedinjavanja pošte

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada želite da koristite oznake za slanje masovne pošte osobe na spisak adresa, možete da koristite za objedinjavanje pošte da biste kreirali list nalepnica sa adresama. Svaka oznaka sadrži adresu sa liste. Takođe možete kreirati i odštampali nalepnice bez pomoću objedinjavanja pošte.

Napomena : Ako želite da za objedinjavanje pošte direktno u koverte, pogledajte članak Objedinjavanje pošte sa kovertama.

Tri datoteke u procesu objedinjavanja pošte, što je glavni dokument, kao i listu slanja koja daje skupova slova ili e-poruke, koverte ili nalepnice.

Ovo su uključene u kreiranje i štampanje nalepnica pomoću objedinjavanja pošte proces dokumenata:

 • Glavni dokument
  ovo je dokument koji koristite da biste podesili raspored nalepnica u objedinjavanje pošte. Takođe možete podesiti sadržaj koji želite da se ponavlja na svakoj nalepnici, kao što je logotip kompanije ili povratnu adresu isporuke oznake.

 • Liste slanja
  liste slanja je izvor podataka tog Word koristi u objedinjavanje pošte. To je datoteka koja sadrži adrese koje treba odštampati na nalepnicama.

Kada kombinujete ta dva dokumenta, morate nalepnica sa adresom.

Korak 1: Podešavanje liste slanja

Lista slanja može biti Excel unakrsne tabele, direktorijum Outlookkontakata, baze podataka Pristup ili Office listu adresa. Ona sadrži zapise Word povlači informacije iz da biste napravili adrese za nalepnice.

Korak 2: Priprema glavni dokument za nalepnice

 1. U Word, odaberite stavke datoteka > novo > Prazan dokument.

 2. Na kartici Pošiljke , u grupi započinjanje objedinjavanja pošte , odaberite objedinjavanja pošte > nalepnice.

  Izaberite stavke Započni objedinjavanje i oznake da biste kreirali list nalepnica za objedinjavanje da.

 3. U dijalogu Opcije nalepnica , u okviru Informacije o oznaci, odaberite svog dobavljača oznaka na listi Dobavljači nalepnica .

  Opcije za dobavljača nalepnica i broj proizvoda

 4. Na listi broj proizvoda Odaberite broj koji se podudara sa brojem proizvoda na vašem paketu sa nalepnicama.

  Napomena : Ako koristite beskonačnim papirom štampač, imate različite listi brojeva proizvoda. Uverite se da biste odabrali beskonačnim papirom u okviru informacije o štampaču da biste videli odgovarajuću listu.

 5. Odaberite stavku U redu.

  Dokument treba da prikazuje dimenzije i oblik odabranom nalepnica. Ako ne uspe, na kartici raspored , u grupi tabele , odaberite stavku Prikaži koordinatne linije.

  Stranice sa prazne oznake u programu Word 2016

Korak 3: Vezu liste slanja na nalepnice

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi započinjanje objedinjavanja pošte , odaberite stavku Izbor primalaca, a zatim odaberite nešto od sledećeg:

  Komanda „Otkucajte novu listu“

  • Ako nemate liste slanja, odaberite tip nove liste i da ga kreirate.

   ili

  • Ako je lista slanja u unakrsnoj tabeli Excel , baze podataka Pristup ili neki drugi tip datoteke sa podacima, odaberite stavku Koristi postojeću listu. Zatim pregledajte listu i odaberite stavku Otvori.

   ili

  • Ako koristite Outlook kontakte, odaberite stavku Odaberi iz Outlook kontakata.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da bi nalepnice za celu liste slanja, idite na "korak 4: Dodavanje adresa na nalepnice."

   ili

  • Da bi nalepnice za samo neke od imena na listi, na kartici Pošiljke , odaberite stavku Uredi listu primalaca.

   Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi započinjanje objedinjavanja, odaberite stavku Uredi listu primalaca.

 3. U okviru Primaoci objedinjene pošte Odaberite imena koja želite da dodate na nalepnice.

  Izaberite redove potvrdom izbora u polju za potvrdu

  Napomena : Takođe možete da sortirate ili filtrirate listu da biste olakšali traženje imena i adresa.

Korak 4: Dodavanje adresa na nalepnice

Adresni blok je polje za objedinjavanje. Poznat i kao čuvar mesta, koristite polje za objedinjavanje da biste označili na mesto gde želite da se pojavljuju na nalepnici adrese.

Savet : Ako želite da dodate sliku – logotip, na primer – na oznaku da se ona pojavi pre adresni blok, najbolje je da to uradite odmah. Pratite uputstva iz pod "Dodavanje slike na oznaku" korak 4.

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi pisanje i Umetanje polja odaberite Adresni blok.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi pisanje i Umetanje polja Odaberite adresni blok.

 2. U dijalogu Umetanje adresnog bloka izaberite format za ime će se prikazivati na nalepnici.

  Opcije za adresni blok

  Napomena : Odaberite stavku Pregledaj rezultate, i zatim kliknite na dugme zapisa sledeći Dugme dalje zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata ili odaberite zapisa dugme prethodno Dugme prethodnog zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata za kretanje kroz zapise u izvoru podataka i prikaz kako će se pojaviti adrese na oznaku.

 3. Odaberite stavku u redu.

  Savet : Da biste promenili poravnavanje vaše adresni blok na nalepnicama, odaberite stavku adresni blok, a na karticu Početak . u grupi Pasus , odaberite stavku Poravnaj levo, Centar, Poravnaj desno, ili obostrano.

 4. U grupi pisanje i Umetanje polja , odaberite stavku Ažuriraj nalepnice da biste primenili promene na svakoj nalepnici.

  Kliknite na dugme Ažuriraj nalepnice na traci da biste primenili promene na ceo list sa nalepnicama.

  Napomena : Ako ne vidite Vaše adrese, odaberite stavku Pregledaj rezultate.


Dodavanje slike na oznaku

Možete da umetnete sliku – logotip, na primer, u oznaku. Kad se ubaci, možete da upravljate veličinu, oblikovanje i stil slike.

 1. Nakon što odaberete format oznake u dijalogu Umetanje adresnog bloka , postavite kursor levo od «Adresni blok» kodu polja.

  Opcije rasporeda, možete Položaj slike tako što ćete odabrati kvadrat ili zbijeno.

 2. Na kartici Umetanje odaberite stavku slike, pronađite datoteku koju želite, izaberite ga, a zatim odaberite stavku Umetni.

 3. Ako je potrebno, uradite nešto od sledećeg da biste prilagodili sliku:

  • Ručna promena veličine (Odaberite regulator), promena položaja (Odaberite rotirate), ili premeštanje (prevucite) sliku.

   ili

  • Odaberite Opcije rasporeda Dugme „Opcije rasporeda“ i rad sa bilo koje od dostupnih opcija.

 4. Odaberite stavku Pošiljke > Ažuriraj nalepnice da biste videli sliku na svakoj nalepnici.

Savete o radu sa slikama potražite u članku Umetanje slike u Office 2013 i Office 2016.


Potvrdite imena polja za objedinjavanje

Uverite se da Word pronalazi imena i adrese na listi slanja.

 1. Na kartici Pošiljke , u grupi pisanje i Umetanje polja odaberite Upoređivanje polja.

 2. U polju Poređenje polja kolone sa leve strane su imena polja koji Word koristi u adresnog bloka. Kolone sa desne strane omogućava vam da podudaraju polja u izvoru podataka da biste imena tih polja. Uverite se da polje ime koje se pojavljuje sa leve strane podudaraju sa imenima naslovi kolona za zapise na listi slanja tako da Word možete postaviti ispravne podatke na pravo mesto na nalepnicu.

  Dijalog „Poređenje polja“
 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako polje imena naslove kolona prikazuje podudaranje ste koristili za zapise u izvoru podataka liste slanja, ne preduzimajte ništa.

   ili

  • Ako (ne odgovara) u polje ime koje očekujete da se podudara sa naslov kolone u izvoru podataka, kliknite na strelicu padajućeg menija, a zatim odaberite ime polja u izvoru podataka liste slanja. Ponovite po potrebi.

 4. Odaberite stavku U redu.

Korak 5: Pregled i štampanje nalepnica

Uradite konačnu proveru pre nego što odštampate nalepnice.

 1. Na kartici Pošiljke , odaberite stavku Pregledaj rezultate.

  U programu Word, na kartici "pošiljke", grupi Pregledaj rezultate.

 2. Odaberite Dugme dalje zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata zapisa dugme sledećeili prethodno Dugme prethodnog zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata zapisa dugme da biste se uverili imena i adrese na sve nalepnice izgledaju kako treba.

  Savet : Prelazak na početak liste, kliknite na dugme zapisa prvog Dugme prvog zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata i idite na kraj liste, kliknite na poslednju Dugme poslednjeg zapisa za objedinjavanje pošte Pregled rezultata zapisa dugme.

 3. Odaberite stavku Završi i objedini > Štampanje dokumenata.

  Snimak kartice "pošiljke" u programu Word, koja prikazuje komandu završi i Objedini i njegove opcije.

Korak 6: Sačuvajte dokument nalepnice

Kada sačuvate dokument za objedinjavanje pošte, ostaje u vezi sa liste slanja tako da možete da ga koristite za vaš sledeći masovno slanje pošte. Sledeći put kada otvorite dokument za objedinjavanje pošte, odaberite stavku da , kada Word će od vas zatražiti da biste zadržali vezu.

Da biste promenili adrese za oznake u dokument za objedinjavanje pošte

 • Otvorite dokument za objedinjavanje pošte za nalepnice i odaberite stavku Uredi listu primalaca za sortiranje, filtriranje i odaberite određene adrese.

Takođe pogledajte

Da li imate pitanja o objedinjavanju pošte Word koji smo nije odgovori ovde?

Objavi pitanje na forumu zajednice programa Word

Pomozite nam da poboljšamo Word

Da li imate predloga o tome kako možemo da poboljšamo objedinjavanja pošte (ili bilo koju drugu funkciju) Word? Ako je tako, posetite Word korisnika glas i obavestite nas!

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×