Kreiranje i čuvanje svih makroa u jednoj radnoj svesci

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako shvatite da ponovo kreirate istu makroe, možete da kopirate makroe u specijalno radnu svesku koja se zove Personal.xlsb koja je sačuvana na vašem računaru.

Podrazumevano, kada kreirate makro u programu Excel, makroa radi samo u radnu svesku koja ga sadrži. Ovo ponašanje funkcije je u redu dok ne morate da koristite makro u drugim radnim sveskama. Makroe koje skladištite u radnoj svesci ličnih na računaru će postati dostupne u bilo koju radnu svesku pri svakom pokretanju programa Excel na tom računaru.

Kreiranje i ažuriranje ličnu radnu svesku

Da biste kreirali ličnu radnu svesku, prvo morate da kreirate makro i uskladištite ga u radnoj svesci ličnih makroa. Pre nego što počnete, uverite se da je kartica Projektovanje dostupne na traci u programu Excel. Za više informacija pogledajte članak Prikaz kartice "Projektovanje" .

 1. Na kartici Projektovanje , u grupi kôd kliknite na dugme Zapiši makro.
  Komanda „Zapiši makro“ u grupi „Kôd“ na kartici „Projektovanje“

 2. U dijalogu Zapiši makro otkucajte smisleno ime makroa u polje ime makroa . Uverite se da ste nemojte koristiti razmake u imenu.

 3. U polju Uskladišti makro u izaberite stavku Radna sveska ličnih makroa.
  Dijalog „Zapisivanje makroa“

 4. Kliknite na dugme U redu.

 5. Izvršite radnje koje želite da zapišete.

 6. Na kartici Projektovanje , u grupi kôd kliknite na dugme Zaustavi snimanje.
  Komanda „Zaustavi zapisivanje“ u grupi „Kôd“ na kartici „Projektovanje“

 7. Zatvorite radnu svesku.

  Pojavljuje se poruka koja pita da li želite da sačuvate izmene koje ste uneli u radnu svesku ličnih makroa.

 8. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali radnu svesku.

Svaki put kada kreirate novi makro i sačuvate ga u ličnoj radnoj svesci ili ažurirate sve makroe koje ona sadrži, bićete upitani da sačuvate ličnu radnu svesku kao što je to bio slučaj prilikom prvog čuvanja.

Ako želite da kopirate makroe iz lične radne sveske u drugu radnu svesku ili obrnuto, uradite to u programu Visual Basic Editor. Možete da započnete Visual Basic Editor u programu Excel tako što ćete pritisnuti tastere ALT + F11. Više informacija o kopiranju makroa iz jedne radne sveske u drugu potražite u članku Kopiranje makro modula u drugu radnu svesku.

Čuvanje makroa

Nije moguće da delite vaše Personal.xlsb između računara, ali možete da ga kopirate do fascikle XLSTART na drugim računarima.

Ako imate jedan ili nekoliko makroa koje želite da delite sa drugima, možete ih poslati u radnoj svesci putem e-poruke. Radnu svesku možete učiniti dostupnom na deljenom mrežnom disku ili iz SharePoint Services biblioteke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×