Kreiranje grafikona sunburst u sistemu Office

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

„Sunburst“ grafikon je savršen za prikazivanje hijerarhijskih podataka. Svaki nivo hijerarhije je predstavljen jednim prstenom ili krugom gde je unutrašnji krug na vrhu hijerarhije. „Sunburst“ grafikon bez hijerarhijskih podataka (jedan nivo kategorija) izgleda slično prstenastom grafikonu. Međutim, „sunburst“ grafikon sa više nivoa kategorija prikazuje kako se spoljašnji prstenovi odnose prema unutrašnjim. „Sunburst“ grafikon je najefikasniji u prikazivanju kako se jedan prsten razdvaja na sastavne delove, dok je drugi tip hijerarhijskog grafikona, „treemap“ grafikon, savršen za upoređivanje relativnih veličina.

Slika prstenastog grafikona u sistemu Office 2016 za Windows

Kreiranje „sunburst“ grafikona

 1. Izaberite podatke.

  Data used to create the example sunburst chart
 2. Izaberite stavke Umetanje > Umetanje grafikona hijerarhije > Sunburst.

  Tip grafikona Sunburst na kartici „Umetanje“ u sistemu Office 2016 za Windows

  Možete da koristite karticu Svi grafikoni u okviru stavke Preporučeni grafikoni da biste kreirali „sunburst“ grafikon, iako se on preporučuje samo kada u okviru hijerarhijske strukture postoje prazne ćelije (prazno). (izaberite stavke Umetanje >Preporučeni grafikoni > Svi grafikoni)

Savet: Koristite kartice Dizajn i Oblikovanje da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite na bilo koji deo „sunburst“ grafikona da biste dodali Alatke grafikona na traku.

Kartice „Dizajn“ i „Oblikovanje“ za alatke za grafikone

Kreiranje „sunburst“ grafikona

 1. Izaberite podatke.

  Data used to create the example sunburst chart
 2. Na traci, izaberite karticu Umetanje , a zatim kliknite Ikona hijerarhije grafikona (ikonahijerarhije ) i izaberite Sunburst.

  Grafikona Sunburst na traci

  Savet: Koristite kartice Dizajn grafikone i Oblikovanje da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite bilo gde u Sunburst grafikon da biste ih prikazali na traci.

Da biste pročitali više o sunburst grafikon i kako pomaže vam da vizuelizujete hijerarhijske podatke, pogledajte ova objava bloga na sunburst i treemap grafikona tim programa Excel. Možda ste zainteresovani i da saznate više o drugim novim tipovima grafikona opisanim u ovoj objavi na blogu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×