Kreiranje grafikona

Istraživanje grafikona u programu Excel i otkriće da grafikon koji ste izabrali ne radi sa vašim podacima je sada prošlost! Isprobajte komandu Preporučeni grafikoni na kartici Umetanje kako biste brzo kreirali odgovarajući grafikon za vaše podatke.

 1. Izaberite podatke za koje želite da kreirate grafikon.

 2. Izaberite stavke Umetanje >Preporučeni grafikoni.

  Grupa „Grafikoni“ na kartici „Umetanje“
 3. Na kartici Preporučeni grafikoni, pomerajte se kroz listu grafikona koje Excel preporučuje za vaše podatke, a zatim izaberite bilo koji grafikon da biste videli kako će podaci izgledati.

  Kartica „Preporučeni grafikoni“ u dijalogu „Umetanje grafikona“

  Savet   Ukoliko ne vidite grafikon koji vam se dopada, izaberite stavku Svi grafikoni da biste videli sve dostupne tipove grafikona.

 4. Kada pronađete grafikon koji vam se dopada, kliknite na njega > U redu.

 5. Koristite dugmad Elementi grafikona, Stilovi grafikona i Filteri grafikona pored gornjeg desnog ugla grafikona kako biste dodali elemente grafikona kao što su naslovi ose ili oznake podataka, prilagodili izgled grafikona ili promenili podatke koji su prikazani na grafikonu.

  Preporučeni naslagani stubičasti grafikon
 6. Da biste pristupili dodatnim funkcijama dizajniranja i oblikovanja, kliknite na bilo koje mesto na grafikonu kako biste dodali karticu „Alatke za grafikone“ na traku, a zatim izaberite željene opcije na karticama Dizajn i Oblikovanje

  Kartice „Dizajn“ i „Oblikovanje“ za alatke za grafikone

Savet   Ako koristite Office Professional Plus, za kreiranje grafikona možete koristiti i Power View. Dodatne informacije o programskom dodatku Power View potražite u članku Grafikoni i druge vizuelizacije u programskom dodatku Power View.

Vrh stranice

Primenjuje se na: Excel 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Promeni jezik