Kreiranje efekata pomeranja i zumiranja u programu PowerPoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Glena Šo R., Microsoft PowerPoint MVP i vlasnika lokacije Glena Šo vizuelne komunikacije

Možete da dodate radnju u vaše digitalne slike korišćenjem pomeranje i zumiranje efekti poznati napravio dokumentarni fotograf Ken Burns. Wikipedia stanja „u njegov dokumentarci Burns često pruža život i dalje fotografije tako što ćete sporo uvećati i o temama koja vas interesuje i pomeranje sa jedne teme na drugu. Na primer, u fotografiju bejzbol tima, on može sporo pomerali preko lica igrača i Hajde da odmor plejera narator razmatraju”.

Primere ispod su napravljene pomoću PowerPoint 2007, ali osnovni uputstva su ista za druge verzije programa PowerPoint. Ovaj članak pretpostavlja i poznavanje Primena animacije i njihove postavke.

Počnite tako što ćete uključiti koordinatnih mreža i vođice. Ovo će vam pomoći da sa položaj nekoliko stavki kao radimo i lako više vam pomoći da identifikujete centra slajda koja je veoma važne. (Na kartici Početak , u grupi Crtanje izaberite stavku Rasporedi, postavite pokazivač Poravnaji zatim kliknite na dugme Postavke koordinatne mreže, a na slici ispod pokazuje dijalog. Odaberem da ne Prikači sve objekte kao što je malo više kontrole, ali možda će vam Kačenje objekata lakše za vas.

Grid and Guides dialog box

Izaberite naslov u nastavku da biste ga otvorili i videli detaljna uputstva.

Prednost panoramski slike je koji prikazuje više od tradicionalne fotografiju. Na primer, imam novi bazen koje želim da biste poslali slike sa porodicom, ali običan slika samo ne prenose kompletna efekat u redu. Moje rešenje je da kreirate panoramski snimak u celu grupu. Da biste to uradili, stao na jednoj lokaciji i je prvi put, pretvorili malo sa leve strane, sliku drugu sliku, i tako dalje. Da zatim prilepio fotografije zajedno na slajdove tako što ćete Poravnavanje i grupisanja ih. Moj primer sa zelenom linije da biste istakli koncept ste prikazani slike. Ne treba linije na svoje fotografije.

Photos aligned and grouped

Da zatim kliknuo na grupisani objekat kliknuli na dugme Sačuvaj kao slikui sačuvali novi panoramskih sliku kao PoolPanorama.jpg datoteku.

Zatim izbrisati ovaj grupisani objekat i umetnuti PoolPanorama.jpg datoteke na slajdu i koristiti alatku za izrezivanje u okviru Alatke za slike, na kartici Oblikovanje , u grupi " Veličina " da biste na vrhu i dnu panoramskih sliku čak i. (Da biste prikazali kartice Alatke za slike i Oblikovanje , uverite se da ste izabrali sliku.)

Panorama picture

Na kraju, da oblikovani sliku i tako da budu iste visine kao slajdove (7.5 inča) i menja veličinu prozora za prikaz u 30% da biste videli celu sliku (pomoću klizača u donjem desnom uglu). Da, zatim poravnat sliku sa leve strane na slajd. Za najbolje rezultate, širinu vaše panoramskih bi trebalo da bude više od 10 (pošto se nalazi na slajdu širok 10 inča) tako da ne završavaju belinu kada sliku „prelazi”. U mom primeru, širina je 30 redova.

Align picture with left side of slide

Sada sam koristite opcije u oknu zadatka "Prilagođena animacija" da biste dodali putanju kretanja na levoj panoramskih sliku i koristi moje miša da biste proširili krajnja tačka do leve strane slike. (Da biste otvorili okno zadatka prilagođenih animacija, na kartici animacije , u grupi animacije , kliknite na dugme Prilagodi animaciju.) Podešavanje vremenskog rasporeda na putanju kretanja na brzinu od 30 sekundi i opozovite izbor u poljima za potvrdu na kartici efekatuspori početak, Uspori kraj, i potvrdite izbor u polju za potvrdu za Automatsko unazad.

Left dialog box

Sada, kada pokrenem projekciju slajdova, slika u grupu će sporo pomerali levo i zatim sporo pomerali, omogućavajući publiku da potpunije iskustvo efekat. Izbor u poljima za potvrdu blago početka i završetka blago će malo uspori animaciju na početku i kraju putanju kretanja, tako da je stvar ličnog.

Dodavanje efekta pomeranje ekranskog prikaza da biste grupna fotografija omogućava vam pokazuju grupe i osobe.

Ćete početi tako što ćete umetnuti moju sliku na slajdove. Viša rezoluciju slike će izgledati bolje, ali možda imate nekih problema sa njima odsecanje. Ako se to desi, smanjite rezoluciju slike. Trebalo bi da se kao visokog kvaliteta moguće, vaša slika jer (kada je stranica uvećana) će izgubiti neke od kvaliteta. Pogledajte ovu lokaciju PowerPoint MVP dodatne informacije: najčešća pitanja o programu PowerPoint: skenira rezoluciju DPI odeljak.

Biste promenili veličinu slike za uklapanje slajda. Da biste to uradili, sam kliknite desnim tasterom miša na sliku, izaberite stavku Veličina i položaji zatim oblikujte sliku visine 7.5 inča (visinu standardne slajd). Uverite se da biste zaključali svoju sliku odnos širina/visina ili pogledaju izobličeno tako što ćete potvrditi izbor u polju Fiksiraj odnos širina/visina .

Format Picture dialog box

Imam fotografiju centrirana na slajdu.

U ovom primeru, želim da biste pomerali preko moje porodice lica, tako da prva stvar koju ćete želeti da odlučite koju želim da biste započeli i mesto na koje želite da biste završili. Da biste to uradili, potrebno pravougaonik koji je proporcionalan na slajd. Moj primer, korišćenje ćete 3 x 4-inča pravougaonik prikazane u svetlo plavu.

Yellow rectangle marks beginnning of zoom

Sada da kopirate i nalepite duplirane pravougaonik i premestite na mesto koje želite za pomeranje da biste završili.

Yellow rectangle to mark end of zooming

Da Poravnavanje pravougaonik odaberite prvih i poslednjih i koristite u trouglove kao vodič za Izrezivanje moju sliku.

Use rectangles as guide to clip photo

Na kraju, izbrišite žute pravougaonika, promenite veličinu moj foto-visine slajdove, Poravnavanje ga sa leve strane, a zatim koristite iste korake da biste kreirali levom kretanja putanju koju sam mogao u gorenavedenom primeru panoramskih.

Napomena: Još jednom želite širine da biti više od 10, tako da možda ćete morati da prilagodite isečak. Ja sam napravio moje fotografije širok 20 inča.

Create custom animation

Sada moje fotografije Pan prikaza preko moja porodica lica.

Ako želite da naglasite jedan objekat u fotografije, povećavanje i smanjivanje je efikasno i lako obrazovana.

U mom primeru ćete žiži interesovanja moj unuk. Da počinju na istu fotografiju na slajdu i kopiranje i lepljenje duplikat tačno preko vrha prvu fotografiju. Zatim se klip na drugu fotografiju oko moje malo unuиe. Dodao sam žutu liniju da biste prikazali isečene oblasti. Trebalo bi isečene fotografije biti proporcionalnih na slajd. Koju sam napravio moje 3-4 u inčima.

Clipped photo within larger slide

Sada biste promenili veličinu isečene fotografiju tako da se uklopi čitav slajd i Dodavanje ulazne animacijeIzbledelo zum, Posle prethodnog, odlaganjepostavljeno na 2 sekundei srednje brzine. I da dodate izlaznu animaciju Izbledelo zum, Posle prethodnog, odlaganje postavljen na 2 sekunde i srednje brzine.

Faded Zoom dialog box shows how to set photo

Moja slika će sada prikazuju celu porodičnim slikama, sačekajte 2 sekundi, uvećavanje na mali nas, sačekajte 2 sekundi i umanjili za moju celu porodičnim slikama.

Nažalost, uvećavanjem samo dolazi iz centra slajda, tako da efekat još uvek nije potpuno tražim i ćete imati da biste dodali putanju kretanja da date utisak da zumiram u donjem levom delu gde se nalazi moj unuk. Da biste to uradili, premestim isečene fotografiju tako da ga je prilično centrirana preko gde je moj unuk u originalnu sliku. Sad kliknite na dugme Crtanje prilagođene putanje (nakon klika na dugme Putanje kretanja) i crtanje prilagođene putanje kretanja iz centra isečene sliku u centar za slajda. Na kraju, pomerite sekvenca reda putanju prilagođenog kretanja u animacije da Počnete sa prethodnim sa moje Izbledelo zumiranje ulazne animacije, a uverite se da brzine podešen za srednje da se podudara sa moj Izbledelo zumiranje ulaz. Možete da promenite redosled niz sve animacije tako što ćete prevući nagore ili nadole u oknu zadatka " Prilagođena animacija ". Da biste zaključali moje prilagođenih animacija putanje (izaberite zaključano u putanju padajuće liste, okno zadataka Prilagođenih animacija ) tako da premestite moju sliku dok sam za uređivanje, a kako želite da zadržite putanju.

Creating custom animation

Moj poslednji korak je da dodate prilagođene animacije isečene sliku da biste otišli od centra slajda početnu tačku druge putanje prilagođenog kretanja. Da biste to uradili, imam sliku u centru i srednjeg slajda i dodali putanju prilagođenog kretanja da biste otišli od centra slajda centra gde je moj unuk sedenja u originalnu sliku. Da zatim primenite iste postavke ovu putanju prilagođenog kretanja kako prvi: Sa prethodnim, srednje brzine i zaključano.

Creating custom animation

Moja slika sada uvećava iz na odgovarajuću lokaciju i umanjuje se ponovo na odgovarajuću lokaciju.

U mojih prethodnog primera, možete da stavite u žižu interesovanja različite porodice, ali ne svi oni u jedinstvenu nizu sam. Zaista želim da je uvećali i vršili moja porodica lica, koji se završava krupan plan moj mali unuk.

Da biste to uradili, dodajte uvećani kopiju moju sliku na vrhu originalnu i koristite ovo da biste kreirali efekat moje zum. Možda ćete poželeti da koristite Rasta/skupi efekat animacije, ali umanjene rezoluciju ovo je pravi loš izbor ako radite sa slikama.

Kopirali i nalepili duplikat moju sliku na slajdu i je promenjena veličina onako kako vam odgovara. Ne zaboravite velike slike mogu da se odsečene kada pokrenete na projekcije slajdova, tako da uzmete u obzir kada promenite veličinu vaš. Ja sam napravio širok 15 inča. Na ovaj način teško da biste prikazali ceo slajd, tako da biste promenili veličinu prozora za 40% (pomoću klizača u donji desni ugao) i Poravnavanje veću sliku na sredini i od centra slajda.

Da a zatim Dodajte oblike u okviru dijagrama toka koji ima bez popune, a skup boja linije da bi se razlikovao sa moju sliku i učiniti je prekomerna linije da bi možete lako da je vidi. Postavite ovaj oblik sebi preko moje prve zum, a pomerali tačku. Da a zatim kopirajte i nalepite dve dodatne presecima i postavite ih moje pomeranje tačke.

Crosshairs AutoShapes

Krajnji rezultat je veliki slika moju sliku i tri vodiči koji ćete koristiti da biste podesili prilagođene animacije i brisanje završetku moje efekata.

Sada se grupa veliku sliku i tri presecima u jedan objekat tako što ćete držati pritisnut taster Shift i kliknuti na sve četiri objekte dok ne izaberete oni su svi. Onda, u okviru Alatke za slike, na kartici Oblikovanje , u grupi Rasporedi kliknite na dugme Slika dugmeta i izaberite stavku grupe Slika dugmeta .

Na kraju, uverite se da moje grupisani objekat čuva odgovarajuća odnos širina/visina klikom desnim, izabrati stavku Veličina i položaj, a zatim u okviru razmeraizbor u polju za potvrdu Fiksiraj odnos širina/visina .

Ne dodam izbledelo zumiranje ulazni efekat za veliku sliku. Da je podesiti da biste započeli Posle prethodnog, odlaganje je postavljeno na 2 sekunde (grupa korisnika lokacije može da vidi moje originalnu sliku) i brzine podešen na Srednji.

Zatim dodajte prilagođene putanje kretanja veliku sliku koja ide iz prvog pomeranje tačke sebi centar slajda.

Da postavite ovu putanju prilagođenog kretanja Sa prethodnimJako sporo i zaključano. Da opozovite izbor u poljima za potvrdu blago početka i završetka glatko . Uverite se da primenite na prilagođene putanje kretanja velike slike i ne oblik ukrštenih strelica.

Crosshairs AutoShapes and Custom Path dialog box

Putanju kretanja možda neće biti gde možete da očekujete, ali je ispravan. Sada sam držite pritisnut taster SHIFT i kliknite na dugme veliku sliku i na ukrštenih strelica da biste ih izabrali. Da premestim sve izabrane stavke tako da su početnu tačku presecima u centru za slajda.

Napomena: Vođice i lenjire uključena pomaže da me na to i od putanju kretanja zaključan, ona ostaje mesto. Ako lenjir ne pojavi, na kartici Prikaz , u grupi Prikaži/sakrij izaberite stavku lenjir.

Starting point crosshairs are in center of slide

Kliknite na dugme sivoj oblasti da biste opozvali izbor moje objekata i kliknite na sliku da biste je izabrali. Sada da dodate drugi prilagođene putanje kretanja da biste otišli u centru od drugog pomeranje tačke centra slajda. Da podesite ovu putanju prilagođenog kretanja na Posle prethodnog i odlaganje1 sekunde. Sam izaberite zaključano i Sporo brzinu i opozovite izbor u poljima za potvrdu za blago početka i završetka glatko.

Custom path dialog box

Da ponovite ovaj korak da biste kreirali zaustavi moj konačna pomeranje. Izaberite sliku, a, premestite ga kako bi drugi presecima su sada u centru za slajda. Dodajem moja poslednja prilagođene putanje kretanja izlazi iz sebi centra zaustavi moj konačna pomeranje u centru za slajda i postavite ga na Posle prethodnogodlaganje2 sekundi, zaključanoi Jako sporo i da opozovite izbor uspori početak i Uspori kraj polja za potvrdu.

Custom Path dialog box

I na kraju se sakrij moju referenca presecima postavljanjem obris oblika nijedno i Poravnavanje veliku sliku sa sredine i od centra slajda.

Align picture with middle and center of slide

Zatim „prilagodila sam” datum početka i krajnje tačke moje putanje prilagođenog kretanja da biste izbegli ivicu slike prikaz na ekranu. Može da vidi ovo pomoću dugmeta " Reprodukuj " u oknu zadatka " Prilagođena animacija ".

Kada pokrenem svoju projekciju slajdova, to uvećava, Pan prikaza levo sa desne strane preko moje porodice lica i na kraju krupan plan moj unuk.

Kao i uvek, pokušavate da eksperimentišete, eksperimentišete, eksperimentišete za sebe.

Glenna Shaw je certifikovani projekat za upravljanje profesionalac sa vlada i aktivan član zajednici PowerPoint. Ona je Microsoft Certified u programima PowerPoint i Word i sadrži certifikat u pristupačna tehnologija informacije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×